Miejsce na ziemi - Ave /2013-2014/cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Miejsce na ziemi - Ave /2013/cz.7

Post »

Kruszka - żeby sprawdzic czy klematiskowi nie pasuje sasiedztwo - wykop go i wsadź do donicy, jak załapie to znaczy że ligustrowe korzenie mu wszystko zabierają, a jak ciagle będzie taki mizerny... to może trzeba go lepiej ponawozic, albo prysnąć Asashi... ja mam takiego co 2 lata temu... zaginął i w ogóle nie wylazł z ziemi, a w tym roku sie pokazał, ale taki przykurcz z niego, jak piszesz... na razie dałam mu czas, niech próbuje...
Awatar użytkownika
kruszyna_35
50p
50p
Od: 20 sie 2012, o 22:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

dzięki za radę, tak zrobię :)
miałam piękną hortensję bukietową, już się zabierała za kwitnienie i coś mnie pokusiło, żeby jej nawozu podrzucić- chyba przesadziłam, dzisiaj wszystkie listki smętne i uschnięte zwisają, niech to szlag! :( wściekła jestem na siebie jak diabli! ;:145 ;:145 ;:145
ogród Kruszyny
regulamin
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ewuniu lilie u siostry przepiękne ;:oj a na swoje nie narzekaj 8-) tylko podsyp im nawozu ;:196 Na pewno na przyszły rok wspaniale się odwdzięczą i Cię przerosną :lol:
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24

Post »

U mnie lilie też niskie ,ale ładnie kwitną i to najważniejsze ;:138 Miałem tylko miodunkę pstrą ,ale od koleżanek ze Ślaska dostałem jeszcze trzy odmiany ;:138 .Naparstnice piękne -piszę się na nasionka ;:180
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Ewuniu czy na pewno macie te same odmiany? Wysokość jest cechą odmianową. U mnie niektóre prawie mnie przerosły, a inne ledwo do kolan mi sięgają. Poza tym przy domu rośliny trochę inaczej rosną, bo mają cieplej.
Też jestem zdania, że nie masz co narzekać. Masz piękny ogród i bujną roślinność w nim. Jest on inspiracją dla wielu forumków ;:108
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Wam Kochani za tyle ciepłych słów pod adresem mojego ogródka ;:180 Generalnie to ja nie narzekam - o pardon, narzekam... na chwaściory, które wyrwane- wyrastają na nowo, jakby miały zaprogramowane "nigdy nie wyginiemy" :;230

Zajęlismy się impregnacją paneli na płot, bo mam już dość oglądania metrowych chwastów u sąsiada... może to choć trochę ograniczy rozsiewanie się chwastowego badziewa...
Mam tyle roboty, że nie wiem w co ręce włożyć... normalnie doba jest za krótka, jak się zawodowo pracuje i trzeba jeszcze dbac o zieleninę, która rośnie jak oszalała.
No i deszczyk by się przydał...

I coś dla oczu............

hostowo-żurawkowo

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Zdrowa, silnie rosnąca róża (roczne przyrosty takie, ze ho,ho... tylko coś kwiatków mało... większość to gałązki i liściory...

Obrazek

Za to młodziutka Sunrise... załamka ? pokazała plamistość praktycznie natychmiast.(widać na fotce). Kwiatki urocze ale nie trzymają się długo... chore liście oberwałam zupełnie i stał taki golas pewien czas... teraz odbiła i nawet zawiązała kwiatek... liscie na razie bez plam. Ale trochę mnie zawiodła...

Obrazek

drzewka ? szczepione i... zrobione

Obrazek Obrazek

i takie tam...

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

Ewuś ale ładnie u ciebie i ciągle coś nowego widzę :) Hosty mnie zchwycają :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ładnie u Ciebie Ewo ! Widać ogromną dbałość o estetykę nasadzeń ;:333 . Zrobione drzewko... ;:63 właśnie pałęta mi się w doniczce dereń o 3 wysokich nóżkach i nie mam gdzie go wepchnąć a u Ciebie znalazłam rozwiązanie :roll: ...niby już jeden mam , którego tak uformowałam przed laty a teraz chyba zdecyduję się ponownie na taki pomysł ! ;:173
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko - Agrażko - jak miło, że zajrzałas ;:196

Maryno - Marpo - ;:180 mała fotka, a jaki impuls, prawda ? ja często tak mam na Forum... zobacze czyjeś zdjęcie z ogrodu i błysk - jakie fajne rozwiązanie - i dlaczego ja tego jeszcze nie zrobiłam. :;230
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ewciu , pytasz mnie o lawendę - ścięłam kwiatostany do wysokości listków..krzaczki przycinałam po zimie . Ładnie kwitła . Dziękuję za odwiedziny! :)
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ewuniu - twoja kaskada to spędza mi sen z powiek ;:306 , ale jeszcze ze dwa latka i też będę miała :;230
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ewo, chyba w tym roku wszyscy narzekają na brak czasu. W poprtzednich latach jeździłam co chwila na jakies spotkania, a w tym roku nie mogę. Nie wyrabiam się. Zawsze miałam niedziele dla siebie, tylko na leniuchowanie domowe, żadnych gości tylko robienie w ogródku,a w tym roku i to zostało mi zabrane. Nie pamietam takiej leniwej, spokojnej niedzieli.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś-Mewo - oj tam, oj tam, w końcu się doczeka ciurkadełko otwarcia ... tak jak u mnie w końcu, po 3 latach doczekała się ścieżka odlanych betonowo-kamiennych nawierzchni ;:306 co prawda dopiero połowa roboty wykonana, ale cemencik czeka i może uda się jeszcze raz betoniarę uruchomić i sprawę zakończyć ;:333

Gosiu -Margo - ufff, ulżyło mi trochę, bo myślałam, że tak się "posunęłam", że czas już mi biegnie inaczej i za nim nie nadążam... a to może tylko taki rok, po prostu ;:306
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ewuś pokaż te ścieżki ;:180 ;:180
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewuniu piękne masz powojniki .Ja też mam jeden z nich Beautiful Bride .Rośnie u mnie wspaniale ,najlepiej ze wszystkich powojników ,jakie miałam .Rabaty też piękne ,a naparstnice jak królewny zasiedziały się na nich .Pozdrowionka ci przesyłam ;:3 ;:3 ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”