Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

No to zakup mam z głowy. Jutro dzwonię do mamy żeby ciachała swój :D Dzięki za odpowiedź :)
Tak, to są irysy. Chciałam się ich pozbyć ale one i tak wyrosły. I dobrze. W tamtym roku źle się nimi zajęłam i dlatego niezadowolona byłam. Ale z korytka je usunę. Tam ma być miejsce tylko dla lili :)
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Mam jedna dalię, ale jeszcze nie kwitnie, na razie są pąki.
Madziu, lecę już ;:19 Buziaczki i dobrej nocki z kolorowymi kwiatkami w snach ! ;:196 pa!
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to jak zakwitnie koniecznie ją pokaż! Dzięki i wzajemnie :)
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć Madzia :wit
Kurczę ale Ty masz zapału kobieto i siły :shock: sama sprzątasz ten las???
Ogród pięknieje z dnia na dzień ale nie ma się co dziwić jak ma taką właścicielkę ;:196
Własnie też mam zamiar obsadzić pergolę tym winobluszczem ale trochę się obawiam bo on bardzo eksapansywny jest ;:224
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu witaj :wit
Mijamy się w kilku wątkach i postanowiłam odwiedzić Cię.
Jestem po wrażeniem zmian i efektów jakih dokonaliście.
Ogród pięknienie z każdą kolejną odsłoną ;:138
Będę zaglądać i dopingować ;:168
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko hej :wit Czy sama..hm... nie do końca. Maż wyniósł kilka gałązek. Ale to dosłownie kilka bo miał inną pracę :) Ja myślę o obsadzeniu burty od strony drogi. Która zrobiła mi się po wyrównaniu drugiej strony stawu. Ziemia jest trochę niżej jak widać kilka zdjęć wcześniej. No i drażni mnie że tam rosną chwasty i jest tak pusto. Dlatego koniecznie coś tam musi rosnąć. Chciałam kupić właśnie dzikie wino. Ale pomyślałam że może to to co ma mama. Asia mi napisała że tak, ale właśnie się zastanawiam...bo mojej mamy chyba nie zmienia koloru na czerwony.
Agnieszko witaj u mnie :) Cieszę się że zajrzałaś i że Ci się podoba. Mam nadzieję że będziesz zaglądać częściej i wspierać mnie w moim działkowaniu. To forum daje mi dużo sił, pomysłów. Rozwiewa wątpliwości i czasami nadzieje . No ale przecież forum to my. Także fajnie że mam nową osobę do pomocy. W wolniejszej chwili wpadnę z rewizytą.

Pisałam już w kilku wątkach u Was o korze pod tujami. Postanowiłam u siebie zapytać się ogólnie.
Czy ktoś może ma korę pod tujami? Bez agrotkaniny? Ściółkowałam młode tuje korą i ktoś mi powiedział że mi zmarnieją. A wręcz uschną. Że kora to same kwasy i dlatego nie rosną chwasty itd. Czy uważacie że to prawda i powinnam usunąć korę z pod tuj?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie zgodzę się z tą tezą na temat kory i tuj :roll:
Testowałam u siebie rozwiązanie samej kory pod tuje i kory+agro....z moich obserwacji mogę powiedzieć że jak dla mnie sama kora pod tuje sprawdza się rewelacyjnie i tylko takie rozwiązanie wchodziłoby u mnie w grę.
Jednakże ja preferuję agro i dlatego to rozwiązanie sprawdza mi się tylko ze żwirem.

Co do winobluszcza to faktycznie pięcioklapowy....zwykły ale naprawdę ma wiele uroku ;:333 szczególnie w jesiennej szacie prezentuj się rewelacyjnie.
Będę zaglądać i będzie mi bardzo miło jak będę mogła pomóc ;:168
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Madziu podziwiam Wasz zapał ,tworzycie cudowne miejsce ;:138 ;:138 ;:138
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś no to mnie pocieszyłaś. Też mi coś z tą korą nie pasowało. W takim razie ją zostawię. Agro nie chcę kłaść pod tuje. Ale generalnie nie mam nic do niej. Mam jej nawet sporo na działce. Teraz też będę ją stosowała pod truskawki. Co do bluszczu mamy tego na zdjęciu to faktycznie jest to zwykły. Nie czerwony. Byłam dzisiaj w traczu i widziałam że dzikie wino ma już czerwone liście. Także jednak muszę go kupić bo mnie zależy konkretnie na czerwonym.
Renatko dziękuję. Mam nadzieję że będzie tylko lepiej :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ma być czerwony przez cały sezon? jestem ciekawa co to za cudo ;:oj jak będziesz wiedzieć daj znać.
Ja mam tylko właśnie winobluszcza pięcioklapowe który po koniec sezonu wybarwia się tak http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=854
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

hehehe nie, nie. Tylko od sierpnia do jesieni :D Już zamówiłam. Zastanawiałam się jaki duży wziąć. Zdecydowałam że wezmę maleństwo. Podobno on się bardzo szybko rozrasta a mnie aż tak strasznie na tempie nie zależy więc zamówiłam póki co 20 sztuk plus 2 gratis. Po 1 zł. Sadzoneczki widziałam. Idę do Ciebie. Bo te zdjęcia co widziałam z linku Twojego bardzo mi się podobają. Szczególnie kiiiicia!
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Madzia czyżbyś tak ostro szalała w ogrodzie??
Wpadam, żebys wiedziała, że jestem...
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko nie szaleję. Na razie rozmyślam co dalej :D
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Cześć Madziu :wit Co ja czytam ? tyle zakupiłaś sadzonek tego bluszcza ? Szok ! A gdzie go posadzisz ?
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p

Post »

Madzia jestem z ;:304
Jakie plany na dzisiaj???
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”