Dosia, Baronesse na pewno nie będzie Ci się pokładać

Aga, mam wrażenie, że Kurfürstin Sophie poszerzy grono moich ulubienic ? bardzo przypadła mi do gustu; jak zaczęła kwitnąć, tak kwitnie niezmordowanie i obficie, a przecież to jej pierwszy sezon... Nic też nie wskazuje na to, aby miała chorować

Ania, Lionsa nie masz? Skuś się... Może zaplanujesz go sobie na tej nowej różance...

Maja, Moni, widzę że Sourire de Mireille to wigorna róża. O jej zdrowotności będę mogła powiedzieć na koniec sezonu. Na razie nie ma żadnej plamki ani innego paskudztwa. Kwiaty są duże i bardzo ładne, no i długo je trzyma. To jest pierwsze kwitnienie, więc zakładam, że w przyszłym roku będzie z efektem wow ? takim jak zobaczyłam pierwszy raz jej zdjęcie na stronie szkółki

Jeśli chodzi o Kurfürstin Sophie, to mam je z dwóch źródeł i posadzone w różnych miejscach. Te ostatnio prezentowane to belgijki i wydaje mi się, że są jaśniejsze. W innym miejscu, naświetlonym od rana do popołudnia, na lekkiej skarpie rośnie Kurfürstin Sophie z niemieckiej szkółki i mam wrażenie, że ta jest bardziej landrynkowo różowa ? w ostrzejszych kolorkach...
Zeberka, miło mi że Ci się u mnie podoba

Justyś, no pechowo Ci się trafiły te Zochy, ale mam nadzieję, że poczują dobre miejsce i wreszcie pokażą na co je stać. Jak widzisz ja jestem z nich zadowolona i mam nadzieję, że tak już zostanie... Cieszę się, że będziesz podratowana

Skoro Kurfürstin Sophie się spodobała, to na początek jej wczorajsze i dzisiejsze foty. Na pierwszej ? niemka, na drugiej i trzeciej ? belgijka.

Mój nowy przypadkowy nabytek - zamiast Larissy, która przyjedzie w październiku - Blühwunder 08, Kordesa. Muszę przyznać, że zaczynam ją akceptować. Ma ADR i fajny kolorek. Za taką formą kwiatu akurat nie przepadam (Majuś lubimy te napakowane, no nie

Eden Rose 85. Jednak chce się zaprezentować w tym roku. Oczywiście nie zamierzam pozbywać się pączków. Wszystkie młodziaki zawsze u mnie kwitną...

First Lady

złocienie?

The Fairy

Jubilee Celebration

liliowiec

Ascot

Sister Elizabeth ? trochę jakby zmęczona

Sonnenröschen

New Dawn

z cyklu letnie gadżety