Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2

Post »

:wit

Ewuniu malwy oczywiście łapią nieco rdzy na dolnych liściach, ale dopiero teraz. Obrywam je sukcesywnie i zbytnio się nie przejmuję. Gorzej było z malwami pełnymi, tych musiałam się pozbyć, bo pogrom był !

Sławku cieszę się, że Ci się spodobało, to delikatne, pastelowe połączenie barw :D

Aniu można wysiewać i rosną też pełne, ale pisała do mnie Beatka /Misia/, że sieje kolorowe pełne i wyrastają jej tylko białe pełne. Więc już nie wiem do końca jak to z nimi teraz jest...

Aguś cieszę się, że Ci się spodobało :D Czekałam na taki efekt parę lat, bo róże przemarzały, a i malwy musiały się zadomowić. Świecznica tylko w tym roku marna, bo pędy połamał mi w większości grad i zostały marne resztki. Ale cieszę się i tak ogromnie :D
Też Cię pozdrawiam i życzę miłych chwil, bez komarów, w Twoim ślicznym zielonym, kolorowym raju :D

Jolu to prawda, że połączenie nieco nietypowe, ale gdy zobaczyłam ten kolor malwy, zapragnęłam go połączyć z ND i chyba udało się :D

Kropelko masz rację, w tym wypadku ilość, decyduje o efekcie :lol:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MUFKO....ale takie cudowne poletka malwowe i różane to tylko na Twoim areale są możliwe.......na naszych 10-arowych to możemy pomarzyć o takich zgrupowaniach, tym bardziej że wszystko bym chciała mieć....
....lubię do Ciebie przychodzić...nie zawsze zapukam ale na bieżąco jestem....cichaczem......

;:196 ;:196
Kai2000
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 18 lip 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam! Bardzo mi sie podoba w Twoim ogrodzie i nie ukrywam, ze od jakiegos czasu cichutko przechadzam sie jego sciezkami. Niestety znikla wiekszosc zdjec z czesci pierwszej Twojego watku.... wieeelka szkoda. Pozdrawiam
pozdrawiam Grzegorz
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Cudowny kolor mają te malwy. Jasnoróżowe, ach... Strasznie bym chciała mieć, ale u mnie konsekwentnie rdzewieją. Tylko popatrzyć sobie mogę i pozazdrościć cichaczem. A może to i lepiej, bo przed zaśniećiem musiałabym w myślach miejsca im szukać ...
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani w ten cudny letni czas :D U mnie piękna słoneczna pogoda, choć nie upalnie. Jest tak jak lubię najbardziej, więc rozkoszuję się pełnią beztroskiego, kolorowego lata :heja
Ponieważ nadal przebywam w Warszawie, więc wykorzystuję ten czas na spotkania z przyjaciółmi i wypady do parków i ogrodów botanicznych.

Wczoraj mieliśmy niewątpliwą przyjemność, gościć w maleńkim w-wskim ogródku Izę Tamaryszka i wspólnie spędzić miły czas na rozmowach o zielonych sprawach :D

Krysiu dziękuję, że wpadasz i że czasem uda Ci się odezwać ;:196 To miłe i ponadto daje niezbędny impet do dalszego prowadzenia wątku. Bo po co pisać, gdy nikt nie odwiedza ?
Masz rację, że mogę sobie pozwolić na większe nasadzenia, choć z drugiej strony jestem ograniczona koniecznością wymiany piachu na ziemię i podlewaniem, co skutecznie hamuje moje zapędy ;:222 No i sił coraz mniej by to potem w porządku utrzymać...

Kai2000 witam nowego gościa bardzo serdecznie :D Jest mi niezmiernie miło, że spacerujesz moimi ścieżkami, rozsiądź się wygodnie, pogadamy o kwiatkach ;:333
Dziękuję za wiadomość o zniknięciu zdjęć, zaraz sprawdzę, co mogło się wydarzyć ;:218

Wandeczko Z malwami kłopot, bo nie wszystkie odmiany chcą ładnie rosnąć i nie wszędzie tam, gdzie je sadzimy. To trochę tak jak z naparstnicą. Najładniejsze ich okazy sieją się same, często wbrew logice, np w piasku i na słońcu ;:306 A moje malwy rosną w półcieniu, tam gdzie róże ND marudzą, że im za ciemno :roll:

Ponieważ różany czas trwa nadal dla miłych gości kilka ujęć rabatki z The Fairy, Lovely Fairy i Bonicą

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ja nie mogę, ale róże ;:oj ;:oj Normalnie podaj przepis na tak śliczne morze kwiecia...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marysiu, już kiedyś pisałam, że zaglądając do Wilkowyj mam wrażenie że tonę w morzu kwiatów... dziś też tonę - w różach... czyż to nie piękne uczucie? Coś wspaniałego po prostu ;:167
Serdeczności,
A
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Fantastyczne połączenie. Może właśnie znalazłam towarzystwo dla moich Bonic, jak już będą za duże na donice i dołączą do The Fairy. :heja
Jesteś skarbnicą pomysłów ;:138
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

cuuudne te Twoje róze,Teresko,oj cuudne ;:108
Awatar użytkownika
misia
500p
500p
Od: 28 lip 2006, o 10:40

Post »

Pięknie ;:138
Bardzo ładnie zestawione róże.
Pozdrawiam, Beata
Ogród Misi
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Sadzenie róż w takich jednorodnych grupach ma głęboki sens-pięknie :D
Malwy miałam właśnie pełne-nie chciały rosnąć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Zięciowi podziękowania i od nas, dzięki niemu możemy podziwiać Twoje wilkowyjskie włości, jak tam pięknie ;:oj . Tego widoku pewnie żadne parki i ogrody botaniczne nie są w stanie przyćmić.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

ja mam jedną New Dawn też przy salonie i tak jak u ciebie jest niezawodna i kwitnie ciągle co roku-ale niestety nie takim morzem ;:oj fantastycznie to wygląda :tan

masz niesamowity ogród już mnie nie przegonisz z niego ...wszystko jest w nim fantastyczne...dla mnie ideał ;:77

;:180 za wszystkie rady ;:196 które można u ciebie doczytać
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla wszystkich miłych gości: Kropelki, Agusi, Joli, Ani, Beatki, Ewy, Ali i Agi za słowa uznania dla kwitnących różyczek, mój ulubiony bylinowy powojnik, Arabella

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26

Post »

Oj, jakie cudo ;:oj Pięknie rozrośnięty i ten kolor......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”