Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielone pokoje - królestwo Ibrakadabry, cz. 3

Post »

:wit

I żadnego nie ubyło ? Nikt nie chce kiciusiów ? To co z nimi będzie ? ;:202
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ile kociejstwa, Jagi! Co z nimi będzie? Jakie masz plany?
Towarzystwo urocze i gdybym była młodsza, sprawiłabym sobie taką gromadę ;:170
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziewczyny kochane, dzięki, że zechciałyście zajrzeć ;:180.
Mobilizujcie mnie, bo całkiem zamienię się w przekłuty balon bez energii, a lato przeleci mi przed nosem, jak sen jaki złoty... ;:218.

A propos kociaków. Są to wiejskie koty z Kaszub. Cwane bestie, kiedy tylko wyczują, że w domu mojej siostry ktoś się pojawia, zaczynają się wyłaniać nie wiadomo skąd, jeden po drugim, słusznie licząc na pełne miski. Każdego lata liczba lampartujących kotów jest inna. Losy tych kotów są nam nieznane, ale wiele z nich do dobrych domów trafiło. W tym roku jednak ich ilość przekroczyła granice przyzwoitości. Brakuje już chętnych na kociaki, bo ileż z nich można wlec do miasta... Jeden kociak z tych małych trafił już do Sopotu, co będzie z pozostałymi... :?: W końcu one jakiegoś pana przez pozostałą część roku mają... ;:224.

A tu mają kilka razy dziennie pełną michę i świetne warunki do brykania.

Obrazek

Obrazek

Na razie. Po południu relacja z ogrodnictwa w Garczu.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia - Jagoda
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jago
Kocięta przemiłe, ale takie smutnawe troszkę :)
Czy wszystkie z koszyka trafiły do Ciebie :?: ;:oj
Nie dziwię się ,że chętnie jedziesz na wieś, choć u Was i tak spokój w porównaniu do S :roll:
Motory jeżdżą i ryczą a ja przebieram nogami i czekam na naszą wieś...
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pel, to nie do końca tak. U mnie w Pruszczu jest pięknie i spokojnie, na Kaszubach też.
Chciałoby się być i tu i tam,
A koty siedzą na wsi, jak pisałam wyżej. Ja już więcej, niż te moje trzy, mieć nie powinnam.
Stąd mój niepokój o losy tych wiejskich.
A smutne nie są. Przeciwnie, wesoło brykaja i kotłują się najchętniej w rabatkach i kwiatkach.
Czasem śpiące i może trochę gapowate, bo małe.

Serdecznie pozdrawiam - Jagi
PS. A ryczących motorów współczuję, uciekaj na wieś.
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Jago, bardzo rozumiem ten koci temat, ja mam dwa własne koty i jednego 'sąsiedzkiego' i nie przyglądam się już żadnym innym, bo nie mam granic w chęci bycia z nimi. Im jestem starsza, tym gorzej to wygląda. Na razie trzymam się z daleka, bo znam swoją kocią słabość.
Piszesz, że 'jak balon przekłuty'...To zaraz minie, zwłaszcza kiedy taki piękny lipcowy dzień mamy ;:196
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak przekłuty balon bez energii to ja się teraz czuję. Jestem niskociśnieniowcem i źle znoszę upały, moje ciśnienie spada niemal do wartości, przy których personel medyczny Emergency Room latał jak z pieprzem, walcząc o utrzymanie pacjenta przy życiu ;:306
Jagi, może po prostu jesteś przemęczona, bo ostatnio ostro pracowałaś w swoim ogrodzie i pewnie u siostry też nie próżnowałaś. A robota nie zając... coś mi chyba ta mobilizacja nie wyszła :;230
Ciekawa jestem, co przytargasz z ogrodnictwa.
Kocia rodzinka urocza, maluchy dużo urosły. W okolicy chyba żadna mysz się nie uchowa. Najmniejszy kiciuś to chłopiec czy dziewczynka?
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Jago gdzieś Cię zagubiłam przy okazji otwierania nowej części zielonych pokoi :oops: ale jestem, podziwiam ogród ;:215 tulę wszystkie kocieje ;:4 ach wzięłabym nie jednego ale mam zbyt agresywnego i zaborczego kocura na takie powiększanie rodziny ;:145
A taka niemoc twórcza to chyba rozchodzi się w powietrzu bo też tak miewam ostatnio ;:219
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

A dlaczegoż to nie zostałam poinformowana, że będziesz w tak bliskim sąsiedztwie :shock:
Przejeżdżałam 2 razy. Ok. 10 30 i 14 00 ;:145
Czekam na wieści i pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jaguś :wit
Jakie śliczne kociaczki,, :D ,najfajniejsze takie małe ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

JagiS pisze:No, faktycznie, Agnieszko, :shock:.
Nawet imiona jakby podobne: Gacuś, Wicuś ;:306.

Kadabra już śpi, idę i ja. Dobranoc - Jagi
Do tego towarzystwa jeszcze pasuje Sępuś ;:306
Jagódko wreszcie zawitałem w Twoje progi i zamiast wisieć na płocie od razu wlazłem dalej. Jak zawsze masz wysprzątane, Ibra elegancko się prezentuje, Wicuś trochę się rozrósł od kiedy ostatnio go widziałem a te małe kotki..,.można wzroku od nich nie odrywać, od razu przypomina mi się gdy Darmokot się kocił i wychodziły takie małe poczochrane cudaki ;:oj I coraz częściej się zastanawiam czy dobrze zrobiłem sterylizując wszystkie kocice :?: Choć pewnie do tej pory miałbym ich ze 20 ;:14 Pozdrawiam serdecznie i kocio ;:136
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobry wieczór.
Postanowiłam przerwać beznadziejny stan apatii i zniechęcenia i zostałam bohaterem w swoim domu: skosiłam trawnik i zajęłam się rabatkami.

Zanim relacja z Garcza, najpierw się z Wami nagadam, bo potem znowu wyjadę i znowu wypadnę z obiegu ;:219 .

Irminko, czuję dokładnie to, co Ty. Przygarnęłabym wszystkie bezpańskie koty, a szczególnie kociaki, ale wiem, że to nie miałoby końca, a właściwie miałoby na Srebrzysku, kompletne fiksum-dyrdum ;:301.
Dzięki za wsparcie, Megi zdiagnozowała właściwie mój przypadek - nie nadaję się na takie klimaty. Ja z klimatu umiarkowanego, ten upał wysysa ze mnie siły witalne. Że też takie tropikalne lato musiało się nam na Wybrzeżu przytrafić...

Megi, czasem myślę, że jesteś moją siostrą bliźniaczką ;:218. To jest dokładnie taki stan: niskie ciśnienie i jeszcze niższa tolerancja na na upał. Przepracowanie też zgadłaś. Dorwałam się do tej roboty tak, jakby świat miał się w lipcu skończyć ;:306.
Teraz o kotach. Ponieważ przez moją siostrę dokarmiane są od czasu do czasu, głównie w weekendy, należy mniemać, że na codzień utrzymują się z łowiectwa. Te malutkie już z powodzeniem polują na owady, które ze smakiem pożerają. Płeć tych kotków jest na razie nieznana.

Edulkotku, jak fajnie, że jesteś ;:333. Gubimy się ciągle przez przerwy w FO i nowe wątki. Sama z trudem odnajduję i doganiam swoje ulubione. Ale jaka uciecha, kiedy się odnajdujemy ;:215.
Teraz o flakowatości. Nie, żebym się cieszyła, że Cię to samo dopada, ale jakoś mi raźniej, że nie tylko ja tak kisnę.

Justynko, pamiętasz te tonkije aluzje, kiedy próbowałam wysondować, co będziesz robić w sobotę :?: Kiedy się zorientowałam, że wybierasz się do Alicji, nie chciałam mieszać, tym bardziej, że nie ja byłam kierownikiem wycieczki do Garcza i nie miałam pewności, kiedy tam wyląduję. Ale to na pewno nie ostatnia moja wyprawa w te strony ;:224. Musimy się umówić.

Anabuko, pewnie, że małe są słodziutkie, dopóki nie wyrosną na stare zakapiory ;:306.

No właśnie Michał może coś o tym powiedzieć ;:306.
Witaj, druhu, jak mi miło, że znowu jesteś :heja .
Dobrze zrobiłeś z tymi kocicami, bo to już nie byłby co rok prorok, tylko jak w tym skeczu o kozach i królikach: po dwóch latach mielibyśmy 153 kozy i 672 króliczki ;:306, a po trzech..., czterech... odwieźliby nas na sygnale ;:306.
Choć małe kotki są niesamowicie i zniewalająco piękne ;:224.
Lepiej pozostańmy przy obecnym stanie posiadania...

A w Garczu - zawrót głowy od przestrzeni, ilości i jakości oferowanych roślin.

Na przykład hala z hortensjami ogrodowymi. Całe łany różnokolorowych bylin, morze kwitnących host itd. I tylko róże w stanie skandalicznym. Zarażone plamistością, pół łyse, skołtunione i o dziwnych nazwach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A taki krzak Eden Rose rośnie w jednej z alejek.

Obrazek

A to dokonane tam zakupy: róża Ascot, dwie tawułki, dwa liliowce i dwa kłosowce. Moja jest tylko jedna roślina. Zgadnijcie która... ;:306.

Obrazek

Na razie. Pozdrawiam bardzo, bardzo serdecznie - Jagoda
Następna odsłona będzie już o zielonych pokojach. Czas wreszcie uruchomić bajkę o docencie:
doceńcie mnie, ludzie, doceńcie...
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit
Jaguś, ja stawiam na kłosowca, bo tylko on w tym towarzystwie najbardziej w niebieski kolorek się zapatrzył ;:306 Ale ponieważ wiem, że już masz, to może jednak nie niebieskie tym razem zwyciężyło ?... ;:218
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Muffinko ;:167 , bingo ;:138.
Mój jest kłosowiec. Ma ciemniejszy odcień niebieskiego od tych, które już mam.
Były też cudne kocimiętki i bodziszki tej barwy, ale tym razem pokierowałam się jednak rozsądkiem.
Po co kupować, jak jeszcze nie mam miejsca na nowe rośliny. Na razie ograniczam i przenoszę stare ;:224. Poza tym ceny były trudne do zaakceptowania.

;:196 A w nagrodę, że odgadłaś - małe kociaczki, bo wiem, że lubisz.

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy - Jagi
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj, lubię takie małe kocie Psoty ogromnie ;:167 Ale pewnie mój M. by mnie z nimi z domu wymeldował ;:306

Bardzo dziękuję, zdjęcia urokliwe ;:173

Ja też kupiłam ostatnio nowego kłosowca. Były też białe, ale zrezygnowałam. Bo niebieski, to jednak niebieski... ;:224

Buziaki dobranocne ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”