Kwiecisty ogród Doroty

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Kwiecisty ogród Doroty

Post »

Dorotko pod tą samą chmurą jesteśmy, bo ściany deszczu momentami, a u mnie tynkowanie. Ciebie cieszy że nie musisz z konewką, a ja się martwię bo prace nie postępują i jesteśmy nimi już zmęczeni i jaka ich jakość będzie?
Liliowcami mnie ucieszyłaś i krwawnikami bo to moje ulubione, ale i hortensje - u mnie tez zaczynają kwitnąć :D
Niech już przestanie lać, wczoraj było tak ładnie!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko tak ślicznie u Ciebie, że napatrzeć się nie mogę ;:oj Obfitość lilii, liliowców, przetaczników, róż, floksów..... kolorowo i bujnie..... po prostu ślicznie :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu kurcze u mnie normalnie ulewa, wyjść się nie da. Kałuże stoją wszędzie na tę chwilę moje piaski pokazują dość.
Współczuję remontu, wiem co to znaczy, ja miałam ciągłość przez dwa lata, masakra, a teraz zawsze coś się robi, a ponieważ robi to celem oszczędności mój mąż więc trwa to długo, zaczął taras w maju i jeszcze do dziś nie jest zrobione tak jak powinno. Niby jest, ale trzeba doszlifować, mówi że przed zimą skończy :twisted: żartowniś ;:223
Marysiu czy wybierasz się do Emila, ja najprawdopodobniej pojadę w niedzielę, muszę męża odpowiednio przygotować ( tak aby nie zapomniał portfela :lol: )

Agnieszko to się cieszę, daleko jeszcze mojemu ogrodowi do Twojego, ale i tak jest już kolorowo.

To jeszcze kilka zdjęć moich rabatkowych

lilie
Obrazek

Obrazek
dalie
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
pysznogłówki
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko ja też umówiłam się w niedzielę - to byłoby fajnie, bo mogłybyśmy się spotkać i poznać! Tylko musimy ustalić godzinę. Mam nadzieję że będzie pogoda, bo od jutra obiecują poprawę.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Łałuuuuuuuuuuu.... niebieskie kwiatu ogrodowych hortensji ... ;:138 ;:138 ;:138
czasami i mnie udawało się ale był to raczej brudny niebieski a u Ciebie dobry wyszedł.
Doroto u mnie chłodniej i bez deszczu - dobrze bo nasza działka potrzebuje teraz wchłonąć to wszystko co dostała przez 2 dni. Poziom wody w stawie w niedziele był prawie równy z poziomem tych niższych rabat.. masakra.
Jutro wysyłam - wypatruj listonosza.
Co do trojeści to obowiązkowo trzeba zasięgnąć "języka " a także poczekac do jesieni.
Poza tym nic na siłę bo ja swoej będę próbować z nasion - u mnie dopiero pączki się pokazały.
Liliowce - plejada gwiazd i dla mnie wszystkie piękne bo ja je lubię.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dorotko, imponująca kolekcja liliowców ;:oj Czy one pachną podobnie jak lilie? Ja mam tylko małe sadzoneczki, zdobyczne i kwiatów niewiele, ale zapachu nie wyczułam :roll: Za to lilie pachną obłędnie ;:170
Życzę poprawy pogody i ściskam cieplutko ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Dorotko,długo masz swoja koreankę?Moja po 4 latach ma jedną szyszkę,ale cieszę i z tego,bo wiem,ze nie oszukany iglak.Pieknie kwitną ci ogrodówki,czy okrywasz je na zimę?
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu a mniej więcej wiesz o jakiej godzinie pojedziesz z chęcią bym się spotkała. Przed chwilą ogladałam pogodę na niedzielę zapowiadają deszcz, oby się pomylili.

Krysiu sama jestem zaskoczona ich kolorem, zawsze były różowe, wiosną rozdrobniłam gałązki świerkowe i rozsypałam pod hortensjami. Przypuszczam, że ich rozkład zmienił kwasowość gleby, dlatego mam kwiaty niebieskie. Tak pięknie kwitną w tym roku to chyba nagroda za zeszły fatalny bezkwiatowy rok.
U mnie dziś słonecznie więc ziemia obsycha szybko, sadziłam dziś nowe orliki no i musiałam podlewać.
Sprawdziłam napis na etykiecie mam trojeść białą, także kilka siewek też dostaniesz, będziemy eksperymentowały, kiedy nam one zakwitną.
Wypatruję listonoszki, muszę też poprosić sąsiadkę aby mi odebrała paczkę, bo we czwartek przed południem mnie nie będzie.

Kasiu są liliowce, które mają lekki zapach, dla mnie większość jest bezwonnych, albo coś mi nos szwankuje ;:306 Moje lilie też jakoś nie wydają zapachu, miałam kiedyś piękną z daleka jej zapach było czuć, ale zeszłej zimy wymarzła.
Dziś pogoda taka jak lubię nie za gorąco, trochę udało mi się wyplewić. Jutro cd i koszenie trawników.

Małgosiu koreanka rośnie u mnie już 5 lat. To drzewo ma swoją historię, jak się wyprowadzałam na wieś od moich chórzystów dostałam ją na pożegnanie. Zaczęła wydawać szyszki po 3 latach od posadzenia, pierwszy raz miała chyba 3 szt i tak co roku coraz więcej. W tym roku jest najbardziej obsypana. Rośnie jak na drożdżach, jedynie wierzchołek jej się przekrzywia dlatego co roku ma przywiązany patyk bambusowy. Ostatnio zdjęłam, ale po kilku dniach jak zobaczyłam, że znowu się krzywi, przywiązałam ponownie.
Małgosiu część roślin na zimę jest okrywana.

nachyłek i eukomisy
Obrazek Obrazek
doniczkowe dekoracje
Obrazek

Obrazek
odętki
Obrazek

Obrazek
rudbekia i jarzmianka
Obrazek Obrazek
liatria
Obrazek
nowe nabytki penstemon i lobelia
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Obrazek Obrazek

Dorotko dalie przecudnej urody ;:oj
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Dorotko :wit
Piekne lilie i pieknie juz Ci dalie kwitną,,,u mnie jakoś śpią jeszcze ;:173
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko według AW w niedzielę słońce z chmurkami więc trzymajmy się tej prognozy! Możemy przed obiadem i możemy po jak wolisz. Emil w niedzielę jest już się umówiliśmy.
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Dorotko, aparat już jest,zdjęć napstrykałam,teraz poluję na kogoś kto nauczy mnie jak je wgrać no i jak się one zaprezentują.Na razie wszyscy na wyjazdach,wypoczynkach a ja biedna sama jedna nie potrafię nic.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Renatko też mi te dwie się podobają. Zaraz zakwitną następne.

Aniu tak się pospieszyły, one zawsze zakwitają jako pierwsze.

Marysiu dziś na TVN pokazywali, że w niedzielę słonecznie, na szczęście będzie temperatura znośna 22 st. Emil w swoim wątku pisał, ze liliowce najładniej pokazują swoje piękno przed południem. Ja się dostosuję do godziny.

Wando nie martw się, wrócą z wakacji to szybko nadrobisz. Już najważniejsze masz- aparat :D Czekam na informację jak założysz wątek.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

korzo_m pisze: nowe nabytki penstemon i lobelia
Obrazek Obrazek
Dorotko sposób na zakwaszenie gleby wspaniały - może warto by tak zrobic i u mnie. Poza tym nie tylko ogrodowe hortensje potrzebują kwaśnej ziemi.
A na ostatnim zdjęciu to chyba gaura różowa bo kwiaty identyczne jak u mojej białej.
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Dorotko wszystkie kwiatuszki śliczne ale czekam na kolejne dalie
miłego dnia ;:3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”