Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym wzgórzu - cz.7

Post »

rabaty będą w kolorze bieli, błękitu, kremowego i fioletu

Moniczko ;:196
wszystkie, które pokazujesz na zdjęciu masz zamiar zmieniać.
Kolory, o których wspomniałaś bardzo mi się podobają, ale to ogrom pracy do zrobienia?? ;:173
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Moni jeszcze do porządku nie zrobione to co do tej pory robiłaś a tu zapowiadasz rewolucję ;:oj
Co prawda ten wymienione zestaw kolorystyczny jest bardzo fajny ale nie boisz się aż takiej pracy :? odważna z ciebie dziewczyna ;:215
Mnie tam się podoba to co masz, kącik z żurawkami zarośnięty aż ziemi nie widać, też tak lubię ;:215
A jak wygląda biała rabata na podjeździe :? wiem że masz zamiar zmieniać rosnące tam róże ale pewnie teraz też ładnie wygląda :uszy
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

ewamaj66 pisze:Strasznie dużo pracy Cię czeka :D Ale rabaty w takich kolorach będą pięknie wyglądać.
Ewciu, pracy dużo, choć nie brałam pod uwagę te bocznej, wielkiej rabaty - ta zostaje. Likwiduję okrągłe kółeczka - rabatki z obwódkami z bukszpanu i lawendy.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:224
majka411 pisze:
rabaty będą w kolorze bieli, błękitu, kremowego i fioletu

Moniczko ;:196
wszystkie, które pokazujesz na zdjęciu masz zamiar zmieniać.
Kolory, o których wspomniałaś bardzo mi się podobają, ale to ogrom pracy do zrobienia?? ;:173
Majeczko, nie wszystko - likwiduję te rabatki środkowe, a zastępię czymś lepszym :D . Chodzi to za mną od dawna. W niedzielę dostałam zacięcia i zaczęłam kopanie. Zaczyna być już widoczny zarys, ale zrobiłam wielkie bałagan, więc na razie nie pokazuję. Rozkopane pół ogrodu ;:306
Kłopot mam ze Swany, które przeniosłam i chyba mają problem z przyjęciem się. Całe padły. Przycięłam mocno i czekam... Tak to jest, jak się przenosi róże w samym środku wegetacji ;:124 To samo zrobiłam z ogromną ilością dużych sadzonek lawendy. Mam nadzieję, że dadzą radę. Najgorsze to, że właśnie zaczęły się upały. Teraz akurat wolałabym, żeby popadało ;:218
Fragmencik pokażę... White Cover - te są nowe, wiec rosną bez zarzutu :D
Obrazek

-- Cz 18 lip 2013 07:57 --
edulkot pisze:Moni jeszcze do porządku nie zrobione to co do tej pory robiłaś a tu zapowiadasz rewolucję ;:oj
Co prawda ten wymienione zestaw kolorystyczny jest bardzo fajny ale nie boisz się aż takiej pracy :? odważna z ciebie dziewczyna ;:215
Mnie tam się podoba to co masz, kącik z żurawkami zarośnięty aż ziemi nie widać, też tak lubię ;:215
A jak wygląda biała rabata na podjeździe :? wiem że masz zamiar zmieniać rosnące tam róże ale pewnie teraz też ładnie wygląda :uszy
Nie boję się i działam na całego :lol: Już niemal wszystkie rośliny, jakie dotychczas rosły, zostały qwykopane i znalazły nowe miejsce. Niektóre nie mają jeszcze miejsca i czekają grzecznie. Bukszpany oczywiscie skrzętnie wykorzystałam na obwódki. Musiałam dokupić sporą ilość nowych sadzonek. Na razie wkopałam wszystkie stare i 30 szt. nowych sadzonek, ale dzisiaj muszę dokupić ok.100szt. Mam nadzieję, że uda mi się tyle zdobyć ;:173
Posadziłam też nowe, cudowne, lawendowe ostróżki. Jestem zakochana w ich kolorze, choć zdjęcie nie oddaje ich urody
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karioka pisze: Wow, choruję na takie donice . Może jakieś szczegóły zakupu?
Donica kosztowała 700zł. Wypatruj na targach staroci albo na allegro. Tam, gdzie kupiłam, była tylko jedna. Sama potrzebuję jeszcze jedną, ale będę cierpliwie czekała aż mi wpadnie w zasięg :wit Pasuje mi do mebelków i chciałabym kolejną z drugiej strony
Obrazek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karioka pisze:No, niemało kosztowała ;:oj . Na starociach kupuje z gliny i terakoty ale zwykłe.Wymieniam wszystkie plastiki
Twoja pasuje do mebli ogrodowych
Niestety, niemało :roll: . Ja również wyrzuciłam plastikowe, a mam takie tradycyjne, gliniane, które ładnie patynują i zimują w ogrodzie. Są niedrogie, a ładne i dostępne w różnych wielkościach.
Z przodu domu, na schodach mam wielkie gazonowe donice na nogach, ale z betonu w kolorze piaskowym. Muszę jeszcze domówić dwie, żeby wymienić na tarasie od strony ogrodu, ale to spory wydatek i nie wiem, czy nie zaczeka na następny rok.
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

Monia, piękny ten zakątek z krzesełkami i stolikiem ... ;:224 . Uwielbiam takie miejsca wyciszenia i zadumy z rozkosznymi widokami ... No bo, czy nie do tego właśnie mamy ogrody :wink: ?
Tiaaa ... wiem, co powiesz: owszem, chwilka odpoczynku i ... dalej do roboty w rabatkach ;:306 . Mam to samo ...
Zżera mnie straszna ciekawość, jak będzie wyglądał Twój ogród po zmianach ;:65 .
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Obrazek

Coś pięknego ;:167 ;:167 Monia, a ścieżka będzie trawiasta?
Niespokojny duch w Tobie drzemie... Skąd ja to znam ;:224 Też dokładam sobie roboty z bukszpanami (i nie tylko :;230 )
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rozeta pisze:Monia, piękny ten zakątek z krzesełkami i stolikiem ... ;:224 . Uwielbiam takie miejsca wyciszenia i zadumy z rozkosznymi widokami ... No bo, czy nie do tego właśnie mamy ogrody :wink: ?
Tiaaa ... wiem, co powiesz: owszem, chwilka odpoczynku i ... dalej do roboty w rabatkach ;:306 . Mam to samo ...
Zżera mnie straszna ciekawość, jak będzie wyglądał Twój ogród po zmianach ;:65 .
Ja nie mam czasu na siedzenie, a poza tym lubię ciągle coś robić... :lol:
Kąciki z kolei są, nawet kilka w moim ogrodzie - lubię takie miejsca. Nawet, gdy tam nie siedzę, działają na mnie wyciszająco :D

-- Cz 18 lip 2013 22:23 --
AnaAn pisze: Coś pięknego ;:167 ;:167 Monia, a ścieżka będzie trawiasta?
Niespokojny duch w Tobie drzemie... Skąd ja to znam ;:224 Też dokładam sobie roboty z bukszpanami (i nie tylko :;230 )
Ścieżka na razie będzie trawiasta, a docelowo z kostki granitowej. Może w przyszłym roku będzie już ścieżka jak należy. W tym sezonie chyba nie zdążę ;:224
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karioka pisze:Właśnie takich 2 gazonów betonowych całorocznych szukam. Ale to musi być "to" jak zobaczę.Jak przy starych domach
ja mam takie - są duże i ładne, robione na wzór starych. Bardzo jestem z nich zadowolona.
Przepraszam, ale zdjęcia z maja, bo aktualnych nie mam.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cóż powiedzieć- :shock: I ogrom prac zadziwia, i piękno ogrodu, i plany na przyszłość. A ja nie mogę się zabrać za pielenie :oops:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karioka pisze:No właśnie, o to mi chodzi.Tak,żeby po wyjęciu letnich można swobodnie zrobić jesienno-zimową kompozycję.
A przy okazji, jak się sprawdzają po deszczach białe petunie?
To surfinie, ale pewnie zachowują się podobnie jak petunie. Tam, akurat na tych zdjęciach są po deszczach i mają się dobrze. Teraz, po kilkudniowych ulewach kwiaty tak jak i na innych (fioletowych, które mam od strony ogrodu) padły, ale zaraz zaczęły kwitnąć nowe. Nie ma z nimi problemu. Ja lubię białe, więc takie zawsze mam :D

-- Pt 19 lip 2013 08:16 --
ewamaj66 pisze:Cóż powiedzieć- :shock: I ogrom prac zadziwia, i piękno ogrodu, i plany na przyszłość. A ja nie mogę się zabrać za pielenie :oops:
Ewuniu, ja pielenia też nie lubię. Mam 3 rabaty tak zarośnięte, że aż wstyd i nawet ich nie pokażę :oops: Wszystko przez to, że zajęłam się nową rabatą i brak czasu na inne, a po deszczach wszystko rośnie, chwasty również :roll: Zajmę się tym ... w sierpniu ;:306
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Rewolucja?! ;:306
Już?
W środku lata?
Nie mogłaś wstrzymać się do jesieni ... :D
Bardzo prosimy o jakieś kolejne zdjęcia na bieżąco z postępujących prac ;:180 :tan
Awatar użytkownika
Rozeta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 paź 2010, o 20:02

Post »

vertigo pisze: Kąciki z kolei są, nawet kilka w moim ogrodzie - lubię takie miejsca. Nawet, gdy tam nie siedzę, działają na mnie wyciszająco :D
To zupełnie tak, jak ja mam z jedzeniem: wystarczy, że popatrzę i ...sytość czuję ;:306 .
Bezsprzecznie jesteśmy obie przede wszystkim wzrokowcami ... ;:154 . Ale myślę sobie, że 99% forumków też :uszy . Dlatego Monia, zapodawaj foty z aktualnej roboty :lol: !!!
Pozdrawiam kolorowo
Monika
Róże ...ach, te róże ...
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Cześć Moniczko...... podziwiam Twoje zaangażowanie i dążenie do celu. ;:333
Również poproszę o bieżąca relację z postępu prac.
Trzymam kciuki za powodzenie, żeby roślinki były zadowolone ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”