Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

[ :wit b]Aguś[/b] ale mnie kokietujesz tą języczką moja już trzy lata siedzi i nie pokazuje kwiatów tylko parę
listków...jest w cieniu...uparciuch...
a u Ciebie przy schodach jest bajeczna... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę Aguś, że floksy u Ciebie już kwitną, moje ciągle w pąkach, nie mogę się doczekać, mam jakieś nowe, nie pamiętam jakie, bo nie kwitły w tamtym roku jeszcze :wit
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Misiu może Twoja języczka po prostu musi się zaadoptować w ogródku i wzmocnić i wtedy ruszy, tak, że będziesz zdziwiona jej rozmiarami :D ..... może nawet pokaże kwiatuszki już w tym roku :D
Ja mam kilka języczek, ale ta, którą widać przy schodach, to prawdziwy gigant, pozostałe są dużo mniejsze....

Niedzielne obrazki :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Obrazek
Piękny rozchodnik , mój mi zimą zginął.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Nie tylko krwisto-czerwony liliowiec wpadł mi w oko,ale i owoce brzoskwini,, ;:215
Oj,będziesz miała smakowitośc :D i,moja brzoskwinia jeszcze nie ma owocu,a juz ma 4 czy 5 latek :(
Bajecznie wygląda ta hortensja,duże kwiatostany,,,kule piękne ;:108
Aguś,czy jeszcze je nawozisz ,czy już nie,,,bo nie wiem czy mam pod swoje dawkować jeszcze nawóz czy już zaprzestać,???
tylko 2 razy je posypywałam :wink:
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Agnieszko, wiesz może jak się nazywa ten rozchodnik z czerwonymi liśćmi :?: . Bardzo mi się podoba. Mam już dwa i chętnie bym dołożyła im takiego do kompletu ;:65 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Cudny rozchodnik, dostałam taki jesienią, ale chyba nie przeżył ;:185
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agus , zawilec już Ci kwitnie??? Moj dopiero w pakach , a że bardzo go lubie to czekam z niecierpliwoscia. I jezowki też śliczne. A masz niebieskie hortensje ???
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko moje floksiki też dopiero zaczynają..... jeszcze większość w pąkach, zaczynają kwitnąć tylko 2 odmiany. Pewnie lada dzień i Twoje pokażą kwiatki :D Ciekawa jestem bardzo jakie masz kolorki :D
Iwonko u mnie też pierwsza próba z tym rozchodniczkiem się nie powiodła, teraz na szczęście rośnie, ale bardzo powolutku...... te z kolorowymi liśćmi chyba mają to do siebie, ze są delikatniejsze i wolniej przyrastają od tych zielonolistnych....

Geniu mój to taki maluch jeszcze , powstał z jednego patyczka, powolutku, ale na szczęście przyrasta :D

Aniu brzoskwinia w tym roku aż ugina się od owoców, musieliśmy podpierać gałęzie, żeby się nie połamały .... mam nadzieję, że pogoda dopisze i ładnie dojrzeją. W zeszłym roku kwiaty przemarzły i był tylko jeden owoc....
Twoja powinna już w przyszłym roku zaowocować, brzoskwinie raczej szybko zaczynają dawać plon... :D
Aniu powiem Ci szczerze, że ja wcale w tym roku hortensji nie nawoziłam :oops: ja w ogóle bardzo skąpa jestem z nawozami..... ściółkuję skoszoną trawą i korą, które się rozkładając wspaniale zasilają krzewiki :D

Jolu niestety nie znam nazwy rozchodniczka, dostałam gałązkę, która się ukorzeniła i sobie bardzo pomalutku rośnie ......

Ewuniu zawilce u mnie to bardzo malutka kępka.... po poprzedniej zimie zginęły i musiał zostać malutki korzonek, z którego się odrodziły.... bardzo się cieszę, bo je uwielbiam, moim zdaniem mają bajeczne kwiatuszki..... Zawsze zawilce kojarzyły mi się z jesienią, ale ostatnio faktycznie jakoś tak wcześnie zakwitają.....
Jeżówki u mnie też bardzo skromniutkie, maleńkie kępki..... różowe też mi znikły po poprzedniej zimie, na szczęście się wysiały i ładnie zakwitły.... mam nadzieję, ze z czasem kępa pięknie się odbuduje...
Moje różowe hortensje to właśnie sadzone były jako niebieskie, jednak pH gleby u mnie powoduje, ze wybarwiają sie na różowo...
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aguś,piękne zdjęcia na dobranoc.Moja uwage tez przykuł jak Genię rozchodnik.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Też podziwiam tego rozchodnika. Niesamowity kolor liści.
Jestem bardzo ciekawa, co Ty nowego wymysliłas. Prosze o robienie zdjęć przed i po
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguś,radość wracać do twojego ogrodu,piękną masz liliową pysznogłówkę,nie mam takiej,u nas dzisiaj słoneczko świeciło po 3 dniach ulewy,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie jeszcze żaden rozchodnik nie kwitnie ;:174 Niedzielne fotki w sam raz a mam ich 3 gatunki takiego o bordowych liściach również i takiego variegatowego
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu cieszę się, że widoczki podobają Ci się...... rozchodnik jeszcze malutki, ale myślę, że jak rozrośnie się to będzie naprawdę dużą ozdobą, szczególnie przy jasnych roślinkach :D

Małgoś to nie będą duże zmiany..... po prostu muszę kilka roślinek przenieść na inne rabaty, żeby zrobić miejsce na dużą kępę bordowej pysznogłówki :D Chcę ją posadzić przy Limelight, myślę, że będą pięknie się komponowały :D Jest też kilka dużych kęp lilii do przesadzenia.....ale kompletnie nie mam gdzie..... będę musiała pokombinować z poprzesadzaniem innych roślin, żeby jakoś to zgrać.....

Martusiu u mnie też wczoraj był bardzo przyjemny ciepły dzień i bez deszczu.... padało nocą..... dziś też zapowiada się piękny dzień :D
Cieszę się bardzo, że przyjemność sprawia Ci wędrowanie moimi alejkami, zapraszam serdecznie ;:196 Pysznogłówką jestem oczarowana, to naprawdę rewelacyjna roślinka i tak długo kwitnie..... już szykuję miejsce na czerwoną 8-) :lol:

Jadziu moje rozchodniki też jeszcze daaaaleko.... tylko ten jeden taki wyrywny :D Te variegatki też bardzo mi się podobają.... w ogóle to świetne samoobsługowe roślinki i ogromna ozdoba szczególnie jesiennych ogrodów.... chociaż ślicznie wyglądają cały sezon :D
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Gdzie Ty mieszkasz? Na równiku? Dlaczego wszystko masz tak szybko? Moje jeżówki zielone, nie mówiąc o rozchodniku!
A zawilca japońskiego zazdraszczam, bo moje szlag tragił, a ten, którego posadziłam, nie kwitnie, łachę zrobił, że liście wypuścił :evil:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”