Grażynko, dzięki za wyjaśnienia. Na razie wpisałem sobie ołówkiem, a jak zakwitną kolejne pąki to wstawię lub zobaczę, jak on wygląda u Ciebie

Ja ten kolor określam jako pomidorowa czerwień, czyli z domieszką pomarańczu, a Ty mówisz czereśniowa? No to takie widziałem w necie
A ja myślałem, że asymetria płatków u 'YM' to norma, bo u mnie zawsze ma asymetryczne
Rabata poniżej ścieżki jest kaskadowa i ma 3 poziomy. Pozdwyższałem zwłaszcza najwyższą część, by móc sadzić irysy. Niższe poziomy też już się powoli zapełniają bylinami. Miałem nauczkę z zalewaniem sporej części ogrodu w tym roku, dlatego podwyższam, gdzie się da. Dziś znów się nataszczyłem ziemi w wiaderkach, by podwyższyć kolejny fragment ogrodu.
Aniu, układanie tej ściezki było trochę jak układanie puzzli i trwało kilka dni. Ale osiągnąłem efekt, jaki zamierzałem oraz pozbyłem się kilku składowisk cegieł
Marysiu, dziękuję

Tak, było warto trochę podłubać przy tej ścieżce, bo i walające się cegły już wykorzystane i ścieżka na razie sprawdza się i jest inna od pozostałych.
Loki, z chęcią zobaczę ślazowate u Ciebie. Ślazówki i ślęzawy (malope) też kiedyś miałem ale nie chciały się same wysiewać więc już nie ma. A dziś zakwitł ze ślazowatych jednorocznych hibiskus letni. Ten chce się wysiewać
Zakwitły już wszystkie kropliki więc czas je pokazać. Moje podmokłe tereny bardzo im odpowiadają
i teraz mam zagadkę; ta roślinka trafiła do mnie jako
mimulus moschatus.
Moschatus na pewno nie jest, bo pokazałem powyżej, a czy
mimulus 
Budowa kwiatu różni się od pozostałych. Zresztą kwiaty tak maleńkie, że nie przyjrzałem się zbyt dokładnie. Może ktoś ma jakiś pomysł?
jako że dziś na żółto, to dodam jeszcze inne żółtki, bo i tak nie tworzą serii u mnie: