Ogródek Robaczka cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 9

Post »

czemu róze nie chca choc w jednej trzeciej u mnie tak rosnac
ale pieknie musiało i pachnaco tam być
zazdroszcze ;:145
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit

Zdjęcia cudne ! - jeszcze raz potwierdzają moje przemyślenia na temat aranżacji i zestawień kolorystycznych, ogrodu różanego moich marzeń :D A także faktu, że dla uzyskania ciekawych plam kolorystycznych, nie można sadzić pojedynczych krzewów, tylko całe ich grupy.

Kasiu wielkie dzięki ;:180
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie,
Bardzo się cieszę, ze relacja się podobała i wirtualna wizyta w Rosarium sprawiła Wam przyjemność ;:4

Ewa, myślę, że nawet osoba z minimalnym zmysłem powonienia ( ;:168 ) wyczuwa w tym magicznym miejscu cudowną woń starych róż....
Krysiu, cieszę się, że wspomnienia wróciły! Miałaś zapewne podobne odczucia, a skoro zwiedzałaś jeszcze inne ogrody to na pewno wrażenia jeszcze przyjemniejsze!
Monia, Rosarium zrobiło na mnie ogromne wrażenie, mam ochotę tam wrócić jeszcze w tym roku ;-))
Irminko, ;:131 raczej różanym robaczkiem ;-))
Marta, Cinderella w takim wydaniu mnie zauroczyła...zamierzam ją posadzić ;-))
Justynko, namiastkę mam koło domu i to mnie bardzo cieszy ;-)) Choć skala bez porównania...inna rzecz, że jestem pełna podziwu dla ogrodników z Rosarium..ja mam niecałe 300 róż i ledwie ogarniam..ich jest 30-stu i mają 75 tysięcy :shock:
Pat, jesteś kochana, dziękuję... ;:196 Podróż była bardzo inspirująca..zwłaszcza pewne zestawienia kolorów, których u siebie nie potrafiłabym sobie wyobrazić np. różowy Leonardo z żółtym Bernstein ;:oj
Linetko, zapach przecudny, nie mogłam sobie odpuścić żadnej róży ;-)) Rosarium ma ponad 100 lat, ale do pełni szczęścia wystarczyłyby takie 5-letnie krzewy u siebie ;-))
Ewunia, jeszcze kilka lat i będzie PRAWIE jak tam ;-))
Julek, lepiej wybierz się na żywo ;-)) Przez Drezno dojedziecie w niecałe 4 godzinki ;:71
Pamelko, witaj!Jak miło, że jesteś i się odzywasz ;:196 Różyczki wyglądały zadziwiająco zdrowo i tutaj kolejny raz pokłony dla 30 ogrodników, którzy ogarniają ten temat ;:180
Madzia, fajnie, że znalazłaś dla siebie inspirację! Lawendowy kopiec kreta to będzie coś ;:333
Lulka, Mme Francis Graindorge zauroczyła mnie bez reszty..żadna z róż, z wyjątkiem angielskich, nie zatrzymała mnie na tak długo. Istne cudo. Co więcej, tak na nią zachorowałam, że ją zamówiłam u Niemców ;:131
Marzenko, Mugatko, Beatko, Wando - dla miłośników róż to prawdziwy raj na ziemii ;:170
Aguś, wycieczka wspaniała i jestem bardzo dumna z M, bo dzielnie mi towarzyszył, a róże wzbudzały u niego szczere zainteresowanie ;:oj Mam też zielone światło na kolejną rabatkę hihihi
Majeczko, Long John Silver mnie zachwycił. Okaz, który widziałam miał ok. 3-4 metry i choć kwiatów już było na im niewiele (kwitnie przez 8 tygodni od początku czerwca) to trwałość i jakość tych kwiatów przyprawia o euforię! Wyglądają jakby były z wosku i mimo upału trzymały się świetnie. Poza tym, to, co dla mnie bardzo ważne - liście ciemnozielone i zdrowiutkie na caluśkim krzewie ;:oj Bardzo się cieszę, że ją posadziłam u siebie :tan
Irminko, babcie zajęły mi najlepszą miejscówkę ;-)) Takich "forumowiczek" w słusznym wieku było tam najwięcej! Wyobraź sobie, że my z M byliśmy najmłodszymi z spośród zwiedzających napotkanych po drodze ;:oj
Maryniu, cieszę się, że spacer był udany!
Ilonko, pomyśl sobie na ile róż ja zachorowałam ogladając te cuda na żywo ;:131 pewnie od razu Ci lepiej? ;-))
Marysiu, zestaw na fotce przypadkowy, ale jakże uroczy :D
Milenko, myślę, że warto. My planujemy kolejną wycieczkę we wrześniu. Jest tam 8,5 tysiąc odmian - zawsze będzie co podziwiać ;:108
Marzenko, miło mi, że Ci się podoba!
Marysiu, mam podobne odczucia...plamy kolorystyczne potęgują efekt kompozycji i warto zwrócić na to uwagę przy planowaniu różanki..czasami szkoda, że nie można ustawić ogródka na nowo, prawda? ;-))

A teraz znacznie skromniejsze widoki...z mojego ogródka ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Skoro tak mówisz, to może się uda... M. wyjątkowo pozytywnie zareagował na mój szalony pomysł ;:224 Ja mam ciut dalej, więc na pewno z noclegiem ;:108 A co do powyższych zdjęć, to jesteś pewna, że są z Twojego ogrodu, a nie w dalszym ciągu z rosarium???? ;:215
Pomponellą mnie zauroczyłaś. I pomyśleć, że ja też mam to cudo ;:152
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, choć obrazki z rosarium robią wrażenie, to jednak wolę spacerować po Twoim ogrodzie. Tworzysz coś jedynego w swoim rodzaju.... cudowną kombinację elegancji, fantazji, wrażliwości ujętą w baśniowe, barwne ramy.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Kasieńko, Twoje różane inspiracje są najpiękniejsze na świecie, bo mają duszę, której brak na zdjęciach z rosarium :D
Widać, że swoje kompozycje tworzyłaś z pasją i miłością, dobierając i planując starannie detale, co w efekcie daje wspaniały, pełen czaru obraz, którym zachwycamy się wszyscy nieustannie ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wiosną myślałam, że Purpurea Plena Elegans nie przeżył zimy, ale jak zwykle nie spieszyłam się z wykopywaniem-brak czasu i nadzieja, że to może wcale nie koniec. Nie pomyliłam się :D Niedawno znalazłam jeden chudy pęd ścielący się między różami. Znalazłam miejsce, skąd wychodzi-to nie może być nic innego :D Kwiatami się nie nacieszę, ale przynajmniej nie będę musiała zamawiać jeszcze raz :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, jak to możliwe, że Twój Bailando ma zupełnie odmienny kolor od moich?
Czy w rzeczywistości tez jest taki jasnorózowy o chłodnym odcieniu różu?
Mój bardziej ma taki odcień brzoskwiniowego różowego :roll:
Przepiękne fotki Pomponelli. Moje się tak nie chcą rozrastać, może trzeba im więcej czasu albo zasienia? U Ciebie to jeden krzew?
Joie de Viore to nowa róża u Ciebie?
Mogę prosić o więcej fotek?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

I ja wole Twój ogród :D W rozarium nad różami nie górowały czarowne, koperkowe baldachy ;:173 Cudnie ;:167
PS/Także posiałam koper ozdobny, tylko mnie olał ;:185
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasia, protestuję. Jedyne w czym twój ogród jest skromniejszy, to w ilości różanych odmian. Zdecydowanie wolę foty Robaczkowego ogrodu. Na serio ;:170
Awatar użytkownika
czar_na
1000p
1000p
Od: 17 kwie 2012, o 15:49

Post »

Przyłączam się do zachwytów ale ... nad Twoim ogrodem. W RE jest przepięknie ale Twój ogród ma tajemniczy klimat co tak bardzo różom pasuje.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Robalku, dziewczyny mają dużo racji. Rosarium Europa piękne, choć nie w każdym miejscu zestawienia mi się podobają. Przytłacza jednak trochę swoim rozmiarem i niesamowitą mnogością odmian. Oczopląs ;:oj. Chociaż ogląda się z wielką ciekawością.
Twoje róże natomiast... ;:224. To zwiewne obłoki, pięknie prowadzące ze sobą rozmówki, przy podsłuchujących bylinkach. Tamte zobaczyć raz, Twoje - sto razy i będzie mało ;:170.

;:196 Jagoda
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit :wit Kasiu aj tam, skromniejsze, ja jednak wolę nasze piękne ogrody. ;:108
Podziwiam Twoje nasadzenia, są ciekawe niż te ich dopieszczone sterydami, aż nierealne.
Dziękuje Ci za opis Goethe, tylko gdzie dostać taką wypasioną sadzonkę jak widziałaś w R.
Strasznie duży rośnie Long John Silver wow? tyle metrów ? nie dla mnie? szkoda. :wink: :wink:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kasiu, bardzo Ci dziękuję za tą wirtualną wycieczkę ;:196 Zapierające dech widoki. Dzięki Tobie wpadłam wreszcie na pomysł rabatki z różą szczepioną, którą dostałam w czerwcu :heja
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

U mnie w tym roku Bailando ma tez inny kolor niz w zeszlym. W zeszlym roku byl bardziej cukierkowy, cieplo rozowy z dodatkiem brzoskwini a w tym roku bladawiec straszny jest w kolorze podobnym do Bonica.
PS Kasiek, pojade, pojade ... moze w przyszlym roku sie uda. Ale jak mowie, to nie ucieknie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”