Mój fijoł 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój fijoł 11

Post »

Cześć Ewa!
Ten rok jest świetny, bardzo korzystny dla traw... moje trzcinniki także przechodzą same siebie kwitnąc wspaniale... jak ja lubię te ich kwiatostany w słońcu! Twój egzemplarz bardzo dorodny...
Róże i kocille jak zwykle podziwiam :)
Miłego wieczoru!
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ot i narobiło sie ... przez Trzcinnk a raczej dzięki niemu złapałaś kolejną chorobę i przez nią szykuje sie kolejna rabata. Miejsca u Ciebie tak dużo,że każdego roku może powstawać kolejna a tym bardziej,że u Ciebie wszystkim roślinom dobrze co widać na załączonych zdjęciach.
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Te róże są niesamowite! Moje serce podbiła Eden ;:108
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Jule, ja mam jeden, więc nic nie obetnę. A niech nie powtarza :roll: Co się napatrzę, to moje :D
Kasia-to bestie, diabły wcielone :D Syn był z dużym psem-tego dużego też zgodnie napadły. U mnie jeszcze nie jest aż tak sucho, ale zaczyna się robić znów brązowo :?
Aga, trzcinnik najładniejszy jest rano :D Prawdziwie kocille z tych moich kocic ;:306
Krysiu, trawy wprowadziłam już wcześniej, ale trzcinnik mnie oczarował. Nie bez znaczenia jest szybkie wejście w wegetację i kwitnienie.
Ewa, to przepiękna róża, ale nieco chimeryczna, jeśli chodzi o zimowanie.

Mojra-kotka mojego dużego dziecka i jego dziewczyny.
Obrazek

Jego okiem widziane.
Obrazek

Czyżby nie wyszło?
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Witaj Ewciu..... :;230 fantastyczna kotka, prześmieszna z tym zabrudzonym nosem :;230
Dziś odkryłam pomyłkę?. jest czerwona na bank, a miała być koralowa?.. hihihi..hi i mnie się przydarzyło.
Stawiam na Piano, albo Ascot? no i co ?. będę musiała przesadzać. ;:145
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka, najśmieszniejszy jest zdziwiony wyraz pyszczka-cały czas tak wygląda :D Pomyłki zwykła rzecz, tylko potem biegać trzeba.

Bill MacKenzie zaczyna.
Obrazek

Niedawno płakałam, że się lobelia nie wysiała ;:306
Obrazek

First Lady.
Obrazek

Dr Ruppel i Ville de Lyon.
Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Piękna ta róża jak na First Lady przystało ! ;:333 powojniki też Ci pięknie kwitną .U mnie pokazał się biedronkowy chciałam Hagleya to mam 2 Jackmanii chociaż jestem zadowolona z nich I wreszcie jest bordo kwiatuszek ale to chyba nie Hagley /ale dobrze,że nie trzeci Jackmanii jeszcze jest 1 ciekawe co pokaże...
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Lubię tak śmiesznie ubarwione kocie pyszczki ;:167 zawsze to weselej niż jednorodnie ;:306 I tak się zgadzają wszystkie ze wszystkimi te kocieje :?

Bill MacKenzie ma potencjał, czasami taki wielkolud się przydaje żeby szybko zarósł co trzeba ;:333
A znajomy kwiatuszek rzeczywiście mi coś przypomina ;:306 A wiesz jak długo ja sie dziwiłam dlaczego moja New Dawn nie chce powtarzać a to się okazało że to jej matuchnę mam a nie jej córcię. A wiesz że New Dawn inaczej nazywa się Everblooming Dr. W. Van Fleet ;:173
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, miałam gości, więc poranny rytuał mi się nieco zaburzył ;:306 Ten bordowy powojnik to może być prawdziwe cudo-Mme Julia Correvon :D Kwitnie jak oszalały, zarasta kratkę i wspaniale wygląda w zieleni-włoski, więc uwiądu się nie boi. Natomiast Hagley Hybrid powoli wycinam-więdnie ;:145 Okropnie bolesne cięcie, bo kwiaty wyrzucam-zwiędłe szmatki ;:145
Majka, nie miałam pojęcia, ze to Everblooming :D Swoją ND kocham miłością pierwszą i szczerą, niech sobie śmieci do woli. Koty obcą kocicę by zeżarły, ale izolujemy. Psa napadły :? Współdziałanie :evil:

Trochę bałaganu :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Mojra niesamowita ;:138 Faktycznie wygląda na zdziwioną :D First Lady u mnie w pąkach - na razie są ciemnoróżowe, jeszcze kilka dni i może też będę się cieszyć pierwszym kwiatem :heja W tę suszę u Ciebie to aż się nie chce wierzyć - u mnie non stop mokro, trawnika nie podlewałam już ponad miesiąc (biegam tylko czasem z konewkami wśród młodych roślinek i doniczek). Jadąc dziś do Kapiasa (popularna w okoicy szkółka w Goczałkowicach) z przerażeniem patrzyłam na worki z piaskiem ułożone wzdłuż rowów i pomyślałam sobie, że mam wielkie szczęście, że mój przydomowy strumyk jest taki grzeczny, bo już nieraz miał okazję wylać...
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Pierwsza Dama cudna ;:108 panorama urocza i zaczynają się fotki z czarnuszką, jej delikatne kwiaty i pierzaste liście sprawiają, że kwiaty róż stają się tajemnicze ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
katja
500p
500p
Od: 2 paź 2008, o 13:32

Post »

Mojra taka dostojna łaciatka, wygląda na kotkę, która nie da sobie w kaszę dmuchać :lol: , choć te Twoje łobuzice :wink: -strach się bać ;:202 .
Bill coraz ładniejszy.
Pozdrawiam
Kasia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

First Lady coraz bardziej mi się podoba.
A jak reaguje na deszcze ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A nie chcesz przesadzić Baronessa teraz? ;:306
Moja Lions jakos sobie poradziła.
jeśli u Ciebie trzcinnik kwitnie od jakiegoś czasu, to znaczy, że u mnie już chyba nie zakwitnie? :(
Dlaczego?
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Milena-u nas susza :roll: Kilka dni temu w Olsztynie nawałnica, w sąsiednim mieście ulewa, w miejscowości o 6 km dalej gradobicie-a u nas pół godziny deszczyku. Aż się wierzyć nie chce.
Marysiu, w tym roku to samosiew :D Część roślin musiałam usunąć, bo się róże przydusiły.
Kasia, przed chwilą się przeraziłam, bo znów usłyszałam przeraźliwy skowyt szczeniaka sąsiadów ;:202 Wypadłam sprzed komputera jak z procy, żeby odciągnąć swoje dzikie kocice, ale to tym razem nie była ich sprawka. Przez otwartą bramę wszedł obcy pies i musiała wyniknąć jakaś awantura. Jeszcze się trzęsę ze zdenerwowania :?
Grażyna, w zeszłym roku nie pamiętam, a w tym nie miałam szansy sprawdzić :roll: Po krótkim deszczu pojawiły się plamki na zewnętrznych płatkach, ale samej róży nic nie dolega. Obawiam się jednak, że jak każda bardzo pełna róża może się po deszczu sklejać. Tylko deszcz musiałby trochę jednak padać. W zeszłym tygodniu było kilka pochmurnych dni, ale padało (krótko) tylko dwa razy.
Gosia, żadnego przesadzania w taki skwar i suszę :D Mój trzcinnik nie kwitł w zeszłym roku, ale wiosną był sadzony. Twój powinien mieć kwiaty :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”