Annar - mój ogród.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p
Od: 19 maja 2012, o 13:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Annar - na razie szkółka...

Post »

Piękna kolekcja lilowców, kolory cudne ;:138 ;:3
Awatar użytkownika
gosiaczek12a11
500p
500p
Od: 1 kwie 2012, o 17:20

Post »

Jejku ile przepięknych liliowców i jaki śliczny awatar , widać że kochasz liliowce bez wątpienia ;:108
Zielony Zakątek !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Gosiaczkowy Przepiśnik !!! Zapraszam Gosiaczek12a11
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

duju - ja z pewnością też, bo wiosną już były nowe odmiany, a ja przegapiłam :wink:

Kasia1007 - dziękuję bardzo. Mam zamiar ją powiększać w miarę możliwości :wink:

gosiaczek12a11 - dziękuję :) Oj kocham, je kocham. Zaraziłam się tą chorobą już jakiś czas temu :wink:
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Przepiękne liliowce, to mój nowy bzik. :D Dużo dobrego słyszałam o Lillypol, na pewno zrobię tam zakupy.
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p

Post »

Ja właśnie również się nad tym zastanawiam... ;:224 Lilie nie chcą coś u mnie rosnąć, to nornice, to gniją, a lilowce są równie urodziwe, (wiadome - każde piękne na swój posób) a wydaje mi się, że są mniej wymagające i chyba się na jakieś ciekawe odmiany skuszę ;:3
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

beata68 - ja jestem zadowolona z zakupów u nich :)

Kasia1007 - liliowce są niewymagające, jedynie to od czasu do czasu zasilić i podlewać :)
Lilie zawsze sadzę w koszykach. Nigdy nic mnie nie podkusiło, żeby sadzić cebule bez ochrony. Tej zimy nornice załatwiły mi około 10 liliowców :cry: Więc teraz muszę coś na nie wymyślić ;:134

Jestem osobą nad wyraz spokojną, ale przed chwilą dostałam białej gorączki i strzeliło mniej coś więcej niż cholera :twisted:
Moja teściowa i jej cień - święta krowa ( czytaj pies ) przeszły moją ścieżką w ogródku. Pies wielkości krowy wyłamał mi pędy liliowców, w tym całkowicie złamal jednego 'pająka' i zniszczył wiele zawiązanych nasienników ;:202
Zrobiłam się blada... a co na to teściowa ?
Że oczywiście to moja wina, bo posadziłam zbyt blisko rośliny ;:124
Maskara, nie skomentowałam, tylko poszłam do domu. Teraz zbieram manele i jadę się odprężyć na moją działkę ;:108
Wracam jutro ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jestem i ja w Twoim pięknym ogrodzie. Masz dużo wspaniałych roślin. Piszesz że swoją róże wrzucisz do nadwyżek - gdzie to jest? może jeszcze coś masz?
Współczuję nieczułej (złośliwej!) teściowej :?
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ostatnie zdjęcie lilii, tych biało-kremowych po prostu mnie zachwyciło. Przepiękne są te lilie!!!
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Aniu.Jestem pod ogromnym wrażeniem.Wątek przejrzalam od początku i doznania zmysłowe zaspokojone.Co za obfitość roślin,o co bym nie zapytała-u Ciebie jest i pięknie rośnie.Lilie i liliowce to ukochane rośliny zaraz po różach ale ograniczona jestem wielkością ogródka to też za dużo nie mogę sadzić.
Przy cudnie nakrytym stoliczku(ach ta serweta) ,z tłem różanym i ciekawymi dodatkami,spędzilam parę dobrych chwil.
Nie ruszyłam owoców aby nie zburzyć kompozycji.
Serdecznie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Kasia1007
500p
500p

Post »

Wiem właśnie Aniu :) i to jest główny powód mojego zainteresowania nimi :D Mam kilka zwykłych i przyznać muszę, że pięknie kwitną co roku, a jedyne co, to podlewane są podczas suszy, nic więcej... ;:224
Co do lilii, to i u mnie są sadzone w koszyczkach, doniczkach etc, inaczej w ogóle by nie miały racji bytu... ale nornice chyba i u mnie się wycwaniły i zżerają je od góry :evil: U mojej mamy koleżanki kiedy przyszły wiosenne roztopy, to nornice od góry za lilie się zabrały - zostały przyłapane na gorącym uczynku, ale dla roślinek niestety było już za późno... Do tego dochodzą długotrwałe ulewy, jakie były w mojej okolicy, kilka km. ode mnie były powodzie, ponad 3 m wody... U mnie na całe szczęście tylko podtopienia, ale mnóstwo roślin zgniło, bo przez dłuższy czas stały w wodzie, w tym lilie właśnie.
Co do teściowej, to wypowiadać się nie będę... ;) Napiszę tyle tylko, że współczuję, ale niestety tak to już z nimi bywa... ;:192
Choć ponoć zdarzają się wyjątki (potwierdzające regułę... ;:306 ) :wink:
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Aniu :wit
Kolejna wspaniała kolekcja liliowców na forum ,które można podziwiać ;:108
Widzę u ciebie kilka ciekawych egzemplarzy ,na które muszę zapolować ;:224 ;:224 Choć ciężko jest jakiegoś wybrać ,bo wszystkie są śliczne .Współczuje zniszczeń spowodowanych przez psa ,bo można dostać szału jak ktoś niszczy twoją ciężką pracę i zgania jeszcze winę na ciebie .Niczym się nie przejmuj ;:4
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Aniu, masz wspaniałą kolekcję liliowców ;:167 . I lilie też nie mają się czego wstydzić, choć te drugie podziwiam jedynie u innych, bo w moim ogrodzie rosnąć nie chcą :( .
Współczuję z powodu liliowców, mi ostatnio córcia wyskubała pączki u Finders Keepers :? . Ale ona jest mała i jeszcze nie rozumiała co robi. Widziała jednak, że było mi przykro i teraz wielokrotnie bawiąc się w ogrodzie powtarza: 'widzisz mama, nie skubię twoje pączusie" :lol: .
Powiem Ci jednak, że ja miałam dzisiaj ciekawą :? przygodę z własną matką. Niedawno zmieniliśmy samochód i jakoś trudno jest mi wyczuć ile ten nowy zajmuje przestrzeni. Odwoziłam moją matkę do domu, ale chciała po drodze zrobić zakupy więc stanęłyśmy na parkingu przed sklepem. Kiedy już się zatrzymałam oceniłam, że miejsca z lewej strony nie jest zbyt wiele, więc powiedziałam, żeby uważała wysiadając. Kilka sekund później usłyszałam trzask. Kiedy wysiadłam zobaczyłam na stojącym obok aucie ślad po uderzeniu drzwiami. Komentarz był krótki - moja wina, bo stanęłam za blisko, bo przecież w innej części parkingu plac był bez samochodów i tam mogła wysiąść swobodnie... szkoda słów...
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p

Post »

Maska - Dziękuję. Teściowa jest wyjątkowo złośliwa, ciężki charakter, ale cóż poradzić :wink: Trzeba tylko tolerować.
Wątku nadwyżkowego jeszcze nie mam. Wrzucę wszystko w sierpniu, bo trochę tego mam.

Dobrosia - Dziękuję. Białe lilie wyglądają pięknie. Dlatego ich mam najwięcej. W tym roku kupiłam bardzo tanie cebule białych lilii w biedronce. Teraz zaczynaja kwitnąć, nie znam odmiany, ale spróbuję ją znaleźć.

an-ka - dziękuję bardzo. Witaj w klubie zarażonych manią liliowo- liliowcową :D Róże też kocham, ale na razie mam tylko takie zwyklaczki marketowe, kwitną równie ładnie. Na razie skupiam się na bylinach, ale kiedyś planuję założyć 'ogród różany' :wink:

Kasia1007 - co za wstrętne nornice :wink: Nawet nie pomyślałam, że od góry też się zabiera za cebule. Ja planuję wkopać siatki, więc chyba w ten sposób nie wejdą ani od dołu, ani od góry.
U ciebie sa powodzie, a u mnie susze. Bez przerwy podlewam ogród, ale i to tak nie wystarcza...
O wyjątkach tylko ogólnie się słyszy, a w praktyce to różnie bywa :wink:
Moja jest wyjątkowo..., ma charakterek i lubi rządzić ... A póki co na razie muszę siedzieć cicho :wink:

andrzejek - dziękuję pięknie :) Ja tez uważam, że wszystkie liliowce są śliczne, nawet te stare odmiany ;)
Lubię zwierzęta, więc już przestałam się gniewać po godzinie. Zrobiłam już płotek i zastawiłam wejścia. Teraz piesio już nie wejdzie.
Ogólnie szkód nie wyrządza, nie lubię tylko, kiedy goni mojego dzikiego kota, którego już prawie oswoiłam :) Bo ja kociara jestem ;:167

Edyta1 - oj dzieciaczki to słodziaczki i nigdy nic bym nie powiedziała :D A moja teściowa wiedziała doskonale, że pies tam się nie zmieści, ponieważ ścieżki zrobiłam sobie wąziutkie - na szerokość cegły - takie tylko na mój użytek :wink:
A historia z samochodem niesamowita :;230 To mnie rozbawiłaś. U mnie zawsze jest zdanie - to twoja wina bo coś tam ...
Ale co tam, niech sobie ponarzeka jeśli sprawia jej to przyjemność :tan

Zrelaksowana wróciłam z działeczki, trochę popływałam w jeziorku, pojeździłam na rowerze i od razu lepiej :heja
Wrzucam zaległe zdjęcia zrobione w piątek i sobotę rano.
Dalie: The Autum Fairy, Marzenka, Lilka i biała pomponowa - pomyłka z kapersa, ale jest ładna :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Lilie i liliowce
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zaczęły kwitnąć floksy. Na razie Blue Paradise oraz Rose Red

Obrazek

Obrazek Obrazek

I liliowce :heja
Alaqua, Big City Eye, Cee Tee, Daring Dilemma, Entrapment, Gamma Quadrant, Ocean Rain... jutro będą kolejne :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Chyba i ja powinnam popływać w jeziorku, bo widać, że humor Ci wrócił przedni :wink: .
Mnie wcale nie było do śmiechu jak stałam na tym parkingu :? .
Ale co tam, jak muszą to niech gderają, a my się nie dajmy :tan :heja
Róbmy swoje :uszy .

P.S. Oczywiście liliowce przecudne :D .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Podzielam zachwyt nad liliowcami :D Ale nie mogę nie pochwalić floksów. To jedne z moich kochanych kwiatów. Tyle, że u mnie do kwitnienia im daleko.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”