Maska - Dziękuję. Teściowa jest wyjątkowo złośliwa, ciężki charakter, ale cóż poradzić

Trzeba tylko tolerować.
Wątku nadwyżkowego jeszcze nie mam. Wrzucę wszystko w sierpniu, bo trochę tego mam.
Dobrosia - Dziękuję. Białe lilie wyglądają pięknie. Dlatego ich mam najwięcej. W tym roku kupiłam bardzo tanie cebule białych lilii w biedronce. Teraz zaczynaja kwitnąć, nie znam odmiany, ale spróbuję ją znaleźć.
an-ka - dziękuję bardzo. Witaj w klubie zarażonych manią liliowo- liliowcową

Róże też kocham, ale na razie mam tylko takie zwyklaczki marketowe, kwitną równie ładnie. Na razie skupiam się na bylinach, ale kiedyś planuję założyć 'ogród różany'
Kasia1007 - co za wstrętne nornice

Nawet nie pomyślałam, że od góry też się zabiera za cebule. Ja planuję wkopać siatki, więc chyba w ten sposób nie wejdą ani od dołu, ani od góry.
U ciebie sa powodzie, a u mnie susze. Bez przerwy podlewam ogród, ale i to tak nie wystarcza...
O wyjątkach tylko ogólnie się słyszy, a w praktyce to różnie bywa
Moja jest wyjątkowo..., ma charakterek i lubi rządzić ... A póki co na razie muszę siedzieć cicho
andrzejek - dziękuję pięknie

Ja tez uważam, że wszystkie liliowce są śliczne, nawet te stare odmiany ;)
Lubię zwierzęta, więc już przestałam się gniewać po godzinie. Zrobiłam już płotek i zastawiłam wejścia. Teraz piesio już nie wejdzie.
Ogólnie szkód nie wyrządza, nie lubię tylko, kiedy goni mojego dzikiego kota, którego już prawie oswoiłam

Bo ja kociara jestem
Edyta1 - oj dzieciaczki to słodziaczki i nigdy nic bym nie powiedziała

A moja teściowa wiedziała doskonale, że pies tam się nie zmieści, ponieważ ścieżki zrobiłam sobie wąziutkie - na szerokość cegły - takie tylko na mój użytek
A historia z samochodem niesamowita

To mnie rozbawiłaś. U mnie zawsze jest zdanie - to twoja wina bo coś tam ...
Ale co tam, niech sobie ponarzeka jeśli sprawia jej to przyjemność
Zrelaksowana wróciłam z działeczki, trochę popływałam w jeziorku, pojeździłam na rowerze i od razu lepiej
Wrzucam zaległe zdjęcia zrobione w piątek i sobotę rano.
Dalie: The Autum Fairy, Marzenka, Lilka i biała pomponowa - pomyłka z kapersa, ale jest ładna
Lilie i liliowce
Zaczęły kwitnąć floksy. Na razie Blue Paradise oraz Rose Red
I liliowce
Alaqua, Big City Eye, Cee Tee, Daring Dilemma, Entrapment, Gamma Quadrant, Ocean Rain... jutro będą kolejne