Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Post »

Wandziu krzesełka wspaniale komponują się z Twoim romantycznym ogrodem. ;:138
Róże przecudne, szkoda, że tak cierpią od upałów, o wiele za szybko zakończą kwitnienie. :wink:
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Robaczku, co do Williama będę o tobie pamiętać w razie czego. Lubię oddawać roślinę w dobre ręce. Daję mu jeszcze ten rok, jak się nie sprawdzi, pójdzie do ciebie.
Ballerina jest bardzo oryginalna. Znajomi nawet pytają: czy to też róża? Wiem teraz, skąd ma taką nazwę. Jej kwiatki są jak lekkie spódniczki unoszące się w tańcu. Dobrze, że ją masz. Z pewnością ją pokochasz, bo nie sprawia kłopotu.

Małgocha, tak, białą lawendę posadziłam przy krwawniku dla kontrastu. Ja do zeszlego roku też nie wiedziałam, że istnieją białe. Przypadkowo zobaczyłam w szkółce. Pachnie tak samo jak niebieska i kręci się przy niej dużo rozmaitych owadów :roll:

kropelko, ogródek zaczyna już cierpieć od nadmiaru słońca. Lipiec to najgorszy miesiąc.

kaja-krys, mieszkasz w pięknym miejscu i z tego, co wiem, róże na tym obszarze calkiem fajnie się udają. Spróbuj może kilka wprowadzić do siebie. Nawet gdy potrzebne będą kopce, to nie jest tak dużo pracy z paroma sztukami. Ja prawie nie kopczykuję, bo przy 120 sztukach to bym chyba musiala miesiąc pracować przy nich. Idę po prostu na żywioł.

takasobie, Poduszeczki mówisz? Ja myślę, że z nimi to tylko kłopot. Przed deszczem trzeba ciągle chować, koty siadają i obsikują. Wolę gladkie krzesełka, ktorym nic nie szkodzi. :D

Misiu, Pastella należy do mojej czołówki. Bardzo ją wszystkim polecam, bo i ładna, i zdrowa. A Ballerinę mam od jesieni i jak na razie jestem z niej baaardzo zadowolona.

April, do jutra :D

stefanku, wracasz o 19.00? To strasznie poźna pora. Tylko trochę poczytać na FO i spać. Wspólczuję, no ale cóż zrobić? Musisz czekać do emerytury, bo pracę w domu znaleźć niełatwo.

Tajeczko, cale szczęście, że mamy w ogrodach nie tylko roże, bo inne rośliny są może mniej wrażliwe i nie padają od razu od upałów. Troszkę się u mnie zaczyna chmurzyć. Może to dobry znak?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu miejmy nadzieję, że jednak popada. :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

U mnie delikatnie popadalo, po wczorajszej burzy ziemia mocno nasiąknięta.
Balerinka już mnie zachwyca, a obok posadziłam Kiftsgate, który na fotach ma kwiaty jak hoetensje bukietowe ;:oj
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A unas kilka godzin deszczu i wszystko stoi w wodzie. A komary dostały aktywnoaci ponad miarę, nie można wyjsć na chwilę do ogrodu...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

WANDZIU.....bywam tylko na bosaczka i mnie nie słychać.......Balerinka też mi się bardzo podoba.....do jakich rozmiarów dorasta :?:
....u mnie dzisiaj spiekota ale komary tak samo aktywne jak po deszczu....ten rok jest dla nich chyba.....
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Wandziu uwielbiam twój ogród,często zaglądam,ale nie piszę,bo wiesz,że ja teraz bez ogrodu jestem.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu, bardzo dziękuje za wizytę.
Jak wiesz całkowicie potwierdzam Twoje zdanie na temat Stephani. Niesamowita róża
A zdjęcia robisz faktycznie piękne :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Wandziu, wiem, że dzisiejszy dzień miło spędziłaś - szkoda, że się nie spotkałyśmy, ale u mnie zmiany i nie dałam rady przyjechac...
Co do róż, to mam dwie Stefanie i potwierdzam, że to zjawiskowa odmiana!
Pozdrawiam Cię serdecznie!
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Tajeczko, nie popadało, sucho... :(
Robaczku, idę obejrzeć twoją Kf... coś tam, coś tam... ale trudna nazwa.
kropelko, do nas deszcze nie doszły, ale komarów i tak mamy całe chmary. Siedzę teraz, piszę i ciągle muszę machać ręką, bo lgną do monitora całymi tabunami.
leszczynko, dobre i to, że chociaż po cichutku zaglądasz. Pytasz o Ballerinkę. Mam ją dopiero od jesieni i już jest całkiem, całkiem pokaźna. Z opisów wynika, że ona taka mała to nie jest. Trzeba jej wokół zostawić trochę miejsca. Ale ładniutka jest i delikatna. :) Nie zawiodła mnie.
kasik69, no wiem, wiem, że jesteś bezogrodowa. Chciałabym cię jakoś pocieszyć, ale nie umiem. Cieszę się, że mnie oglądasz i nie zapominasz. POzdawiam cię serdecznie i przytulam ;:168
Margo, zaraz do ciebie idę, tylko u siebie muszę się ogarnąć ;:173
aguniada, szkoda, że nie przyjechałaś. Grono było dość kameralne, ale nadzwyczaj miło było nam gawędzić.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Burgundy Ice - jakś wiotka w tym roku. Rok temu była solidniejsza. Ale kolor ma obłędny.
Obrazek

Obrazek

Złocista Amber Queen i ciemnoniebieska szałwia.
Obrazek

Obrazek

Zwykły bodziszek kantabryjski, ktorego dotychczas nie doceniałam, kwitł w tym roku wyjatkowo obficie i efektownie. A już mi myśli chodziły po głowie, żeby go wyrzucić.
Obrazek

Obrazek
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Wandziu , wpadam do Ciebie ''na różyczki'' , przyjemnie jest oglądać Twoje księżniczki różane . Liliowce nieco się spóżniają . Moje już nieżle poczynają.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Wandziu ;:7 i ja zwróciłam uwagę na róże Pasttellę, ma bardzo ładnie ułożone płatki wewnątrz kielicha kwitowego. Piękne jest zestawienie kolorystyczne szałwii (chyba) ze złocisto-pomarańczową różą powyżej, a na zdjęciu drugim od dołu (obok hosty i bukszpanu) są liczne, różowe drobne kwiaty, nie znam ich chyba, a chętnie bym się dowiedziała jak się nazywają. Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Tadziu, u mnie liliowce jakoś wyjątkwo późno w tym roku. Dopiero pojedyncze kwiaty się pojawiają. No i coś niepokojącego zuważyłam. Niektóre pąki zgniły. Nie miałam jeszcze nigdy takich objawów. Nie wiem czy to nadmiar deszczów, czy paskuda jakaś się do mnie wprowadzila, nie daj Boże.
Bufo-Bufo. Podpisałam nad zdjęciem tę roślinkę. To ten najzwyklejszy bodziszek. Nawet nie wiedziałam, że on może być taki ładny. Mam go kilka lat i był dość marny. Widać, że podpasowały mu czerwcowe deszcze i potem ładnie zakwitnął. Olu ta złocista róża z szałwią to Amber Queen :D
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Witaj Wandziu mam zaległości ale z przyjemnością pobędę u Ciebie troszeczkę dłużej ;:65
pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Te pomarańczowe róże z czym są? Wyglądają bajecznie ;:173
Uwielbiam widoki z Twojego ogrodu, prosze o więcej!

Ta osłonka dla jednorocznych to z brzozowych gałązek?
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”