Storczykowa pasja Andzi !

ODPOWIEDZ
actus
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 13:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Storczykowa pasja Andzi !

Post »

No ten zolty sliczny ,tez taki philadelphiowaty ,ostatnio jakos sie podkochuje w takich :D Ale ten rozowy tez mi sie podoba :heja
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

żółty jest bombowy, niby tylko parę piegów, ale ileż to roślinie dodaje uroku! ;:215
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Dziękuję Wam, kochane jesteście, zawsze miłe słowo :D
Janeczko ;:306 :;230 .
Dusia, dziękuję. Mimo wszystko wolę na tle zieleni za oknem. Nie zzzznoszę zimy ;:202 ;:219 .
Kasiula, dziękuję. trafnie to ujęłaś, że taki philadelphiowaty, mi się on troszkę skojarzył ze stuartianą var. nobilis :D .
actus
1000p
1000p

Post »

Aneczko ,dobrze Ci sie skojarzyl ,ja wlasnie na te wszystkie mowie philadelphiowate ,nie wiem czemu ,schilleriany ,stuartiany i te inne .Twoj jest piekny ,zrob jeszcze ladne focie z flaszykiem dobrze?Ja ostatnio dorwalam jakas hybryde ,krzyzowke tych wlasnie nobilisow i nie wiadomo czego ,jest intensywnie zolta i ma biala warzke :D .Mam nadzieje ze mi za 100 lat zakwitnie ;:306
Lolivette
500p
500p
Od: 21 cze 2013, o 17:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Taki rolty jak moj niespodziankowy ;:138 Tez uwazam, ze niby taki zwyczajny, ale te piegi swoje robia ;:167
Callanthe
1000p
1000p
Od: 19 mar 2013, o 17:07

Post »

Piegi zawsze dodają uroku, nawet człowiekowi ;:167 Piękny cytrynek Aniu, ja też czekam jeszcze na zdjęcie z lampą ;:63
Nie wiem dlaczego forumowicze twierdzili, że ten różowy jest niezbyt urodziwy ;:185 Mnie się bardzo podoba ;:215
Pozdrawiam, Pati :wit
Moje storczyki: cz. I II
sprzedam
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Callanthe pisze:Nie wiem dlaczego forumowicze twierdzili, że ten różowy jest niezbyt urodziwy
A któż tak stwierdził? ;:oj

Pozdrawiam Ania!
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Dufin :D :
ajania pisze:Dwie osoby już prezentowały go w swoich wątkach i obie stwierdziły, że nie jest zbyt urodziwy.
sprzedam
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

faktycznie :roll: no cóż.. mi się storczyk bardzo podoba, bo nie jest taki typowy, tylko bardziej wygląda jak multiflorka, ma takie drobniejsze kwiatuszki a takie lubię :)

Pozdrawiam Ania!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Proszę, nawet leżałam w desperackich próbach dobrych ujęć ;:306 :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tak wygląda dziś pąk na mojej katlejce, ćwiczy moją cierpliwość cholera jedna już chyba dwa tygodnie. W każdym razie pączuch rośnie :

Obrazek

I wszystkie moje katlejaste na wczasach :D :

Obrazek
actus
1000p
1000p

Post »

Boszszee Anka ,cudo ten zolty!!!!!!!! ;:167 ;:167 ;:167 <Jakby mial keika to wiesz.... ;:180 .masz tych katlejastych cale stadko widze.Czekam na tek paczek az sie rozwinie ,bardzo mi sie Cattleye podobaja ,mam dwie tylko bo nie czuje sie jeszcze mocna w tym temacie ,dlatego wole Twoje podziwiac.
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Kasiula, co prawda wyhodowałam w życiu tylko jednego falkowego dzieciaczka ale jakby zakeikował, to maluch jest Twój :D .
Co do katlejek to mój pierwszy pąk, też nie czuję się mocna w dziedzinie ich uprawy ale wspomogły mnie radami koleżanki katlejanki i jakoś poszło :roll: .
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piękny ten storczyk, nie dość, ze w moim ulubionym kolorze to jeszcze taki nietypowy przez te piegi! Jakby chciał się rozmnażać to poproś o bliźniaki bo chyba też się ustawię w kolejce ;:306 Aniu zazdroszczę ręki do catleyastych. Mi się bardzo podobają ale totalnie sobie nie radzę.. co prawda mam tylko jedną, bo obiecałam sobie nie kupować więcej póki mi się z ta nie uda, ale bardzo bym chciała dokupić więcej. Powiedz mi, mobilizujesz je jakoś do wypuszczenia pochewki czy następuje to u Ciebie od razu jak przyrost podrośnie? Mój chyba jest już rozmiarów starych przyrostów ale nic dla mnie nie szykuje :( Dziewczyny pisały, że pewnie nic nie wypuści tylko skupi się na wydaniu nowego przyrostu bo taka bida. Ale chciałabym wiedzieć na przyszłość bo spotykam tyle różnych sprzecznych informacji, ze głowa mała. Np. nie wiem jak go podlewać teraz kiedy przyrost chyba urósł ale nie ma żadnej pochewki.. normalnie tzn. mniej więcej co 10 dni czy raczej trzymać sucho i tylko okazjonalnie zamgławiać? Bo na prawdę wszystkie wersje już czytałam :/

Pozdrawiam Ania!
actus
1000p
1000p

Post »

ajania pisze:Kasiula, co prawda wyhodowałam w życiu tylko jednego falkowego dzieciaczka ale jakby zakeikował, to maluch jest Twój :D .
Co do katlejek to mój pierwszy pąk, też nie czuję się mocna w dziedzinie ich uprawy ale wspomogły mnie radami koleżanki katlejanki i jakoś poszło :roll: .
;:138 ;:138 ;:138 ;:196 ;:196 ;:196
Callanthe
1000p
1000p

Post »

Nie no... Fantastyczny! ;:oj Chyba muszę pojechać do Ikei ;:224 Te piegi po prostu cudowne ;:152 no tak ślicznie prezentuje się ten kwiatuszek, że nie można się napatrzeć ;:167
Też jak robię zdjęcia ;:177 to leżę na podłodze, albo przyjmuję inne dziwne czasem pozycje Obrazek np trzymam kwiatka między kolanami, żeby był pod odpowiednim kątem i jeszcze na tle telewizora i dodatkowo, żeby mi się lampa w telewizorze nie odbijała ;:306
sprzedam
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”