Ogród 100 róż

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród 100 róż

Post »

Tak mi się teraz skojarzyło, że Twój Acropolis do złudzenia niemal przypomina moją Bordure Rose, Zresztą zobacz ;:oj

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aniu wszystkie śliczne, nawet te pierwszaki mimo że to jeszcze niedojrzałe młodziki ;:215 ale mnie przyciągnął pustaczek ;:306 czyli Sonnenroschen, czy ona u Ciebie tak strasznie rośnie na wysokość, szerokość i długość :? rozrosła mi się strasznie i dopiero w tym tygodniu pokazała swoje pierwsze kwiatki, jak tak dalej pójdzie to zarośnie wszystko w koło i wlezie na chodnik a miała być taka maleńka :evil:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu, masz wiele ślicznych odmian, których nie mam, a miałam zamówić jesienią. Stephanie to już nawet zamówiłam, ale później zmieniłam zamówienie i z niej zrezygnowałam. Niepotrzebnie, bo jest śliczna.
Alan T. - piękna ta angielka. Jak się sprawuje?
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja jestem zachwycona Stephani. Zresztą akropolis też. Teraz chyba jest najładniejsza, bo kwiaty mają kolory od czerwieni do zieleni. Niesamowicie to wygląda.
Opisuj swoje róże. Może na jakąs się skuszę. Najbardziej zalezy mi na trwałości kwiatów i długości kwitnienia
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ania bardzo się ucieszyłam jak zobaczyłam Twój wpis?. :tan :tan masz rację z tą odskocznią i koniecznie odzywaj się i pokazuje, co i jak Ci zakwitło.
U mnie podobnie również czekam na pierwsze kwiaty jeszcze kilku róż. Mam i takie, które stoją jak zaklęte.
Stare róże ładnie mi kwitną.
Jestem ciekawa Twoich różyczek?. ;:65 ;:65 tych wyczekiwanych.
Avanon skrada serduszko każdemu, kto ją zobaczy... ;:168 Ślicznie Ci kwitną panny ;:196
Nie mam Baronesse i Acropolis więc z przyjemnością oglądam i czytam komentarze.
Claire Austin, to też nowa róża ? ;:173 kwiat piękny?. bardzo mi się podoba.
Stephanie Baronin zu Guttenberg podobnie jak Avalon robi bardzo dobre wrażenie.
Wczoraj rozładowała mi się klawiatura i ostatnie zdjęcie Rosenfee, które miało być zamieszczone w poprzednim poście wkleiłam posługując się tylko myszką. Nie mogłam też zamieścić żadnego komentarza ani u nikogo nie zdołałam nic napisać...

Ania ja mam podobnie.....czasami nie da się pisać. Nie wiem czy inni też tak mają i czy to można zgłościć do Admina.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Ania, śliczne to zdjęcie; podobna jest rzeczywiście, ale płatki chyba ma bardziej karbowane...

Maja, moje Sonnenröschen to młodziaki i rosną w doniczkach, więc mają ograniczone pole manewru. Mam nadzieję, że nie zostaną takimi potworami :wink:

Monia, ze Stephanie jestem zadowolona, natomiast Alana Titchmarsha drugi raz bym już nie kupiła; bardzo szybko gubi kwiaty ? podobnie jak np. Claire Austin.

Gosia, ja też sobie cenię trwałość kwiatów. O wielu odmianach będę mogła napisać coś konkretnego dopiero pod koniec sezonu...

Maju, dzięki :)
Claire Austin ma bardzo ładne, szlachetne kwiaty, ale niestety bardzo szybko się ich pozbywa...
Myślę, że na Stephanie Baronin zu Guttenberg i na Avalon nie będę narzekać.
Majuś, moje problemy z klawiaturą (bezprzewodową) wynikały z wyczerpania baterii. Trzeba było włożyć nowe, a nie miałam zapasowych...

Ostatnie fotki:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kilka debiutantek:

Natasha Richardson
Obrazek

Wisley 2008
Obrazek

Sebastian Knaipp
Obrazek

Rose des 4 Vents ? ma ogromne kwiaty, które zwieszają się pod swoim ciężarem, ale są bardzo trwałe; tu w towarzystwie Aleksandry Princess de Luxemburg, której kwiaty w tym roku też są znacznie większe
Obrazek

Sourire de Mireille; kwiaty zapowiadają się na trwałe i zmienne w kolorze
Obrazek

Kurfürstin Sophie
Obrazek

I ?staruszki?:

Granny
Obrazek

Petticoat i Novalis
Obrazek

Queen of Sweden
Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzień dobry :wit

Na miły początek dnia Heathcliff.
Pierwsze pełne kwiaty miałam już 20 czerwca, ale nie zdecydowałam się go wcześniej pokazywać, bo za nic nie mogę uchwycić jego prawdziwego koloru.
Wnosi na moją rabatę bardzo pożądaną plamę kolorystyczną.
Dalej będę próbować, może w końcu uchwycę prawdziwy kolorek. Niemniej jednak kwiat jest dosyć trwały i ładnie zbudowany. Oczywiście nie wygląda tak pięknie jak na zdjęciach u Austina, ale może z czasem się poprawi...

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie mogę się doczekać kiedy u mnie zakwitnie. Właśnie tego kolou potrzebowałam na rabacie i już się cieszę, że to taka ładna róża.
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Twój ogród jest bajkowy.
Bardzo podobają mi się te blado fioletowe róże ;:oj
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

AnaAn pisze: Na miły początek dnia Heathcliff.

:wit Ania u mnie też zakwitła, wstawię zdjęcie, zobacz ona ma zupełnie inny kolor.
Jestem mało zadowolona z tego koloru.... inny jest na zdjęciach w RosenParkDrager.
Obrazek

Gdzie te purpury ;:173
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Ja też jestem zdziwiona kolorem Heatcliff, u mnie jest bardziej czerwony, niż purpurowy. Aniu bardzo mi się podoba połączenie Peticoat i Novalis. Nie wiem, jak Ty, ale ja jestem zachwycona Sourire de Mirelle. :D
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aniu, wydaje mi się, że to ona. Twoja jest jeszcze nie w pełni rozwinięta, pamiętasz pisałam, ze jak mi mąż przysłał zdjęcie to się załamałam kolorem, teraz gdy się w pełni rozwinęła jest ok. :D
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu rozumiem twoje pytanie dotyczące Rose des 4 Vents nie wiedziałam że jest również u Ciebie, będziemy porównywać. Szkoda tylko że u mnie kwitła w deszczu i i zimnie. Natasha Richardson też mam nówkę i jak na razie nie mam o niej zdania. Miała tylko 2 kwiaty ale już widzę nowe pączki.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni, tak do końca ten kolorek nie jest prawdziwy, ale czerwony też nie jest :)

Ania, miło mi, że Ci się podoba. Novalis to jedyna moja róża w takim kolorze, ale za to bardzo przeze mnie lubiana; sprawdzona :)

Maju, poczekaj na następne kwiaty. W przyszłym roku też będzie wyglądała inaczej. Mam nadzieję, że doczekamy się takiego cacuszka: http://www.davidaustinroses.com/german/ ... showr=6836

Danusiu, ciekawa jestem czy Twoja Rose des 4 Vents też tak zwiesza kwiat. U mnie jakoś wytrzymała deszcze i burze z mijającego tygodnia, a nawet poniedziałkowy grad. Wygląda na szybko rosnącą. Co do Natashy, to mam podobnie. Mój stosunek do niej na razie jest neutralny :)

Beatko, bardzo lubię ten duet.
Wiesz co, no ja jeszcze się nie zachwycam, choć fotki na stronie szkółki są cudne. Mam nadzieję, że nasze Sourire też takie będą. Dzięki, że mnie uspokoiłaś. Ja właśnie dzisiaj odkryłam swoją nową pomyłkę różaną (czwartą) ? 5 sztuk w jednej odmianie :( Nie chciałabym już kolejnej ...

Sourire de Mireille

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold