Od przybytku głowa nie boli......

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od przybytku głowa nie boli......

Post »

;:3
To rozumiem! Takie okazy posadzić od razu na nowym miejscu. ;:215 Ja wtykałam jakieś badylki i oczywiście na wiosnę nie miałam pojęcia co i gdzie. ;:174 I tak już trzeci rok przymierzam się do kaliny Roseum, ale tylko malutkie są w sprzedaży, a ja chciałaby większą. Gdybym ją jednak kupiła zaraz na początku, to już .... byłaby większa... ;:223
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

HELENKO....jutro pokażę z jakim okazami my się zmagaliśmy....jak one zniosą taką przeprowadzkę to się okaże....ale zostawiając je w tym bagnie też nie mam pewności, że przetrwają do jesiennych nasadzeń.........
najbardziej obawiam się berberysów bo to duże okazy, jutro będą posadzone....
......ale kto nie ryzykuje ten w R...... nie siedzi...... :;230
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Właśnie ryzykować trzeba :wink: Krysiu, pewnie, że chętnie -tylko teraz jestem uziemiona (muszę dużo odpoczywać i polegiwać). A daleko mieszkasz ode mnie?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p
Od: 17 lip 2012, o 10:22

Post »

witam, i jeśli pozwolisz będę sekundować Ci w Twoich przenosinach. Swego czasu miałam działkę w ROD i nabyłam domek; przez pierwszy rok ciągnęłam na dwa fronty cos tam przenosząc, ale w drugim roku zrobiłam rach - ciach i to, co przenieść to na wiosnę przeniosłam a resztę zostawiłam następcy (zniszczyli wszystko i niby ma być tam droga).
Pozdrawiam Krystyna
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

.....o jak miło........witam imienniczkę KRYSTYNĘ......... to się okazuje, że na dwa fronty trudno działać......a ja troszkę się pocieszam, że jak tu się ogarnę to dwa wózki pociągnę :;230 :;230
KRYSIU......na razie będę przenosić, dzisiejszy dzień mam wolny od pracy i działam w ogrodzie.....wpadłam na chwileczkę na FO bo się okazuje, że tak jak z działką ROD jestem związana tak sam związek stanowię z forum.......jak się tylko da to tutaj włażę......

JUSTYNKO....... to sobie poleguj jak taka potrzeba.....zdrowie to rzecz najcenniejsza ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu, przyjmie Ci się bez problemów wszystko: masz blisko z jednego miejsca do drugiego, rośliny nie zdążą wyschnąć. Ja takie wyrośnięte okazy wiozłam 60 km od jednej z dobrodziejek mojego ogrodu Ewy-Zamii i wszystkie przeżyły i pięknie rosną. A efekt zdecydowanie jest lepszy, jak od razu w nowym ogrodzie sadzisz wyrośnięte okazy...myślę, że jak już co nieco poprzesadzasz, to sama zobaczysz, że nowy ogród chwyci Cię za serce i biegusiem pognasz na działkę wykopać resztę :)
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PATI.....masz rację kochana.....już wiem że jak te wytargane powsadzam to następne idą po nóż......właśnie przygotowuję grunt w ogrodzie i mała pauza na zrobienie kawki......jak by się to obyło bez włączenia FO :;230 :;230
......wieczorkiem mój będzie trud udokumentowany.... :tan :tan
Agapa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 maja 2009, o 21:53

Post »

Krysiu ;:196
i ja też z niecierpliwością czekam za dokumentacją fotograficzną Twojej pracy. Tym bardziej, ze od razu posadzisz duże rośliny to i od razu widać będzie efekty :heja
Wiesz, jak kilka lat temu mieszkałam z dala od mojego ogródeczka, to koło domku miałam takie mini rabatki, a ogródek RODowski był głównie nastawiony na produkcję owocowo - warzywną. I tak ciągnęłam to 3 lata ;:222 , a potem wyprowadziłam się z powrotem bliżej ogródka ;:173 I znów więcej kwiatów niż "produkcji" ;:224
Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

........zaczyna się nowy ogród, dzisiaj nie byłam w pracy więc i poczynania namacalne....

.....płot który zawsze był w towarzystwie stery drewna i gruzu już odgruzowany, roślinki z ROD znalazły swoje miejsce na tle płotu........z czasem mają tam rosnąć krzewy ale na ten czas sadzę to co mam i duże......jakie to wspaniale uczucie że nie jest już goła ściana betonowa.....

Obrazek

....tutaj lepiej widać wielkość roślin.....z bijącym sercem brałam się za wykopywanie ale widzę, że mają się dobrze mimo letniej przeprowadzki....

Obrazek

...berberys też przywędrował i znalazł swoje lokum po drugiej stronie.....

Obrazek

....ona też znalazła swoje miejsce tylko już ciemności nie pozwoliły na zdjęcia.....

Obrazek
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Oj! ;:oj Krysiu- ale Ty sprytna jesteś- 2 wątki i 2 ogródki prowadzisz ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Ładna przeprowadzka ;:oj Roślinkom sprzyja pogoda, więc nic im nie będzie :wink:
Pozdrawiam - Justyna
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BEATKO ....dwa ogródki to na pewno tylko do czasu.....kiedyś człowiek musi znaleźć przystań na stale.....

JUSTYNKO......mimo nadmiaru wilgoci w glebie po przesadzeniu posmutniały.....niektóre główki pospuszczały.....
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Krysiu, poucinaj kwiaty i co bardziej wybujałe liście przesadzonym okazom, bo niepotrzebnie angażują siły w ich ratowanie, a mają teraz budować przede wszystkim korzenie. Mają prawo nieco oklapnąć, ale myslę, że spokojnie dojdą do siebie :wink:
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

PATI....dzisiaj w godzinach południowych tak patrzyłam na te przesadzone, bo główki na boczki poukładały.....ale wodą napoiłam i do wieczorka poczekałam.....zrobiło im się lepiej, więc nie będę ich okaleczać...

...dalszy ciąg moich zmagań w ogrodzie....
...na początek zamontowana lampa na tarasie.......doczekała się.....mój chrześniak kupił mi z okazji urodzin.......których wam nie powiem :;230 :;230 miała ona być zamontowana na ROD.....ale stało się inaczej....

Obrazek

....a to dalszy ciąg rabaty kwiatowo-krzaczastej......

Obrazek

.....a to betonowy płot od strony warzywniaka ze słonecznikami....

Obrazek
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Krysiu zakupy przednie a posadzone na nowej rabacie ;:333 to tylko czekać jak zarośnie. Bo jak sobie pomyślę, że chwasty są szybsze niekiedy od światła to mnie żałość ogarnia (tak mam u siebie) Ale jak Ci się to wszystko pięknie rozrośnie to dopiero będzie radocha
Też bym chciała taki prezent :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”