Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Majkowy zielony dom i cała reszta zieloności.

Post »

Co prawda miały być czarne, ale malwy masz piękne i zdrowe. Swoje musiałam wykarczować tak mocno zaatakowała rdza ;:145
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aniu te stare co mi się same wysiewały też wykarczowałam bo zawsze miały rdzę. Kupiłam nowe nasionka malwy czarnej i postanowiłam ostatni raz spróbować z malwami. Jak do tej pory są zdrowe i oby tak dalej, choć nie wszystkie są czarne czyli raczej fioletowo - purpurowe albo i magentowe, trudno określić ten kolor. ;:173

Postanowiłam dziś pokazać nowe róże które kupiłam ostatnio od Ewuni-Gloriadei, choć to nie wszystkie bo nie wszystkie kwitną

Capricia Renaissance nowość kupowana w ciemno, kolor miał być malinowy a wygląda na czysto czerwony

Obrazek

Dr Eckener rugosa o niespotykanym kolorze, jest śliczna i słodko pachnie, już ją ;:167

Obrazek

Isabel Renaissance kolor trudny do uchwycenia bo w cieniu ma śliczny aksamitny odcień a jak tylko oświetli ją słońce robi się czerwona, no i przypala się a tak wybierałam jej stanowisko

Obrazek

Obrazek

Johann Wolfgang von Goethe wielkokwiatowa o ciemno karminowym kolorze choć jaśnieje na obrzeżach i wpada w róż, a zresztą sami zobaczcie bo kolor jest wiernie odtworzony

Obrazek

Obrazek

Rudolf Joseph Geschwind pnąca różą na cześć słynnego Geschwinda, kwiatuszki ma maleńkie no może średnie ale tak napakowane i do tego ma śliczną obwódkę bialawą na końcach płatków, chyba że tak ma tylko ten mój egzemplarz i dlatego że malutki jeszcze

Obrazek

Obrazek

White New Dawn znana córka bardzo znanej New Dawn ale cieszę się że ją mam jako że to jest wnuczka mojej sławnej już róży Dr W. Van Fleet

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twoja sławna róża zamierza zająć całą kratkę przewidzianą dla trzech sztuk ;:306 Niesamowita jest i ma cudne kwiaty. Isabell R. rośnie u mnie już trzeci rok i bardzo ją lubię. Teraz wreszcie wygląda jak należy, bo ma mnóstwo pąków.
Na Gipsy Boy już się cieszę :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
pratellina
200p
200p
Od: 23 kwie 2012, o 19:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jakie piękne kolory... ;:oj róże czują się u Ciebie dobrze... i motylki też :p śliczne jest to zdjęcie z białym motylem, że też udało Ci się tak go uchwycić ;:138
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Majeczko, dobrze, że wspomniałaś o różowym przebarwieniu się JW von Goethe, a już o niej myślałam. Mnie akurat takie przebarwienie w róż się nie podoba. Kwiaty ta róża ma wyjątkowo piękne.
Rudolf Joseph Geschwind jak ona mi się podoba?.. ;:167 można się w niej zakochać.
Moje lilie mają już pączki?? :D zapomniałam tylko ich nazw?.. ;:170 będą piękne białe. :;230
Podpatrzyłam ją u Ciebie. :;230
Słońce jest tak silne, że róże mi zasychają, ale WSh2000 fantastycznie sobie z tym radzi. ;:173
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Majko, podglądam Cię od dawna, Twoja Flammentanz zainspirowała mnie do zakupu mojej :) Ja dopiero zaczynam przygodę z ogrodem i różami :) Twój porośnięty winobluszczem domek i przepiękne, potężne pnące róże w jego pobliżu to dla mnie ideał ;:180 Reszta różanego ogrodu również. Pozwól, że pokręcę się jeszcze po Twoich włościach i pozachwycam się całością.. :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:202 Majka, czy u Ciebie nie zalało? Pokazywano RŚ, zalane osiedle do kolan.
A Twoje malwy nie chorują?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Przepiękna ta fotka z motylkiem ;:oj
Lilijki niesamowite..... przepiękny ciemny kolor :D ..... no i róże....cóż można napisać..... pozwól, że tylko westchnę z zachwytu ;:180
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To widzę, że zakupów część dalsza.
Aż się boję mysleć co będzie jak się zaczną zamówienia zagraniczne. ;:306
Majka cudne masz te lilie i malwy.
Te drugie kojarzą mi się z babcinym ogrodem, takim wiejskim, przytulnym, pełnym zapachów i brzęczących owadów.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Czesc Majutek ;:196 dobrze, ze wrocilas tutaj ;:108 to takie egoistyczne stwierdzenie z mojej strony, bo na rozany, to juz prawie wcale nie wchodze - no nie mam czasu kurna za Grosz.
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

Maju, kopę czasu nie byłam u Ciebie, ale już to nadrabiam ;:131 Bardzo podoba mi się sposób w jaki prezentujesz róże - w różnym stadium rozwoju kwiatostanu, można dzięki temu dostrzec prawdziwą urodę tych kwiatów :)
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie dzień po 'potopie' :wit
Znowu wszystko wbite w ziemię i całe szczęście że większość wysokich roślin była podwiązana ale i tak dużo średnich typu kopry, dzwonki czy firletki leżało pokotem na chodniczkach i ścieżkach, i znowu było wielkie sprzątanie nie tylko roślin ale i ziemi i piachu namulonych z ulicy na plac i chodnik. Przy okazji okazało się że dopiero teraz dobrze osiadł piach którym były zasypane oczyszczalnie i rury rozsączowe - pojawiły się zagłębienia w trawniku. Kolejna robota czeka czyli zasypywanie dołów i równanie ogrodu. Niech żyje daremna praca :twisted:

Ewuś moja sławna róża - potwór potrafi urosnąć, zobacz jak sobie radzi dziko wyrośnięta sadzonka na kompostowniku ;:306 ma pędy długości ponad metr i muszę ją jakoś ujarzmić ale nie mam pomyślunku bo w koło niej sam kompost i nie ma w co wbić czy wkopać jakiejkolwiek podpory ;:223

Obrazek

Gosiu dziękuję za wizytę i pochwały :oops:

Majeczko troszkę później zrobię dla Ciebie porównanie dwóch niby czerwono-purpurowych róż. :D
Ja tak miałam niedawno, teraz wszędzie mokro i choć słonko grzeje to nie ma upału ;:3

Milenko miło mi Cię witać :wit czuj się jak u siebie ;:196
Czytałam u Ciebie o Flammentanz , to jest wyjątkowo silna róża i da sobie radę. moja dopiero się odradza po przypadkowym i omyłkowym spryskaniu Randapem dwa lata temu. Widziałaś jak sobie dała radę a teraz ma śliczne 3 nowe grube pędy.
zdjęcie z 30.06. teraz już przycięta odbudowuje swoje pędy na następny rok ;:333
Obrazek

Tosia zalać nie zalało tylko zamuliło plac, pokładło rośliny na ścieżki a mniejsze wbiło w ziemię. Mamy plac z górki to woda leciała przez plac, chlewnię i dalej na pastwisko i do rzeczki.
Te nowe jeszcze są zdrowe ale jak tylko zaczną chorować to wylatują. Mam jeszcze takie kolory, a wszystkie miały być czarne ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Agnes dzięki , usiłuję dogonić Twoją kolekcję lilijek, może mi się kiedyś uda ;:215

Grażynko moje jesienne listy gotowe, czekam w blokach startowych na otwarcie sklepów ;:306
Mnie też malwy kojarzą sie z babcinym ogrodem dlatego je ciągle jeszcze mam. Dla takiego widoku warto je mieć, szkoda że nie natrafiłam na trzmiela - ten dopiero fajnie wygląda w kwiatku :;230
Obrazek

Julek nie tylko Twoje stwierdzenie, ja też dobrze się czuję na ogrodowym ;:162
Ty z tego sezonu ogrodowego to chyba nic nie będziesz miała :wink:

Olu ja też bardzo dawno nie byłam u Ciebie :oops: jak zresztą w większości wcześniej odwiedzanych ogrodów, ciągle jestem w niedoczasie .
Lubię sama poznawać rośliny całościowo a nie tylko katalogowo, dlatego prezentuję swoje dokładniej. :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Malwy bardzo lubię, ale od kiedy z powodu rdzy musiałam wyrzucić wszystkie pełne, na razie się zniechęciłam. Są jednak tak ładne, że na pewno do nich wrócę :D
U mnie znów sucho. To jakieś przekleństwo-ledwie trawa zaczęła rosnąć, już brązowieje ;:223
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś masz w tym roku tak jak ja w zeszłym, wszystko schło na pniu, współczuję takiej pogody ;:168

Majeczko dla Ciebie mam porównanie róży Johann Wolfgang von Goethe dzisiaj ma już inny kolor a dla porównania wsadziłam w nią kwiatuszek firletki kwiecistej, chyba znasz jej kolor, mają odcienie bardzo podobne :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I druga róża Wenzel Geschwind
zdjęcie z wczoraj z rana
Obrazek

niestety łodyżka nie wytrzymała ciężaru bukiecika z wodą i od wczoraj mam ją na biurku w wazoniku, robi się coraz bardziej fioletowa czy też fuksjowa :roll:

Obrazek

Obrazek

Mnie się podobają obie róże, u mnie rosną obok siebie i liczę że za dwa lata będą ze sobą konkurować ;:306
zdjęcie z 5.07. Goethe jeszcze w pąku z lewej strony, z prawej Wenzel
Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na dobranoc trochę lipcowego ogrodu

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”