Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2
- Gencjana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mufka - ogrodowe marzenia... cz.2
Marysiu, gratuluje obficie kwitnących róż. 

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Szpaler Nevady
Mam jedną, która (posadzona w listopadzie) jeszcze nie kwitła, ale nie mogę się jej doczekać. Widziałam jedną na żywo-szpaler wbije patrzącego w ziemię 

- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu, odnalazłam się marnotrawna. Jakie piękne widoki na serwujesz. Wydawać by się mogło, że masz różany ogród, tyle róż nam pokazałaś. Podobnie jak Agunia stwierdzam, że w Twoim ogrodzie można utonąć a łanach kwiatów.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Piękna Aspirinka zachwyca swoją uroda
Ja mam inne gipsówki,nawet nie wiedziałam ,że są i jednoroczne,,,tez ładniutkie.

Ja mam inne gipsówki,nawet nie wiedziałam ,że są i jednoroczne,,,tez ładniutkie.
- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Marysieńko, jesteś jak zwykle niezawodna! Twoje rabaty różane są dla mnie cudowną inspiracją
Genialne aranżacje! Musze na spokojnie, skrupulatnie pospisywać i zastanowić się na które różane piękności się pokusić jesienią... Bo oprzeć się nie ma sposobu 

- ewamaj66
Marysiu, gdybyś miała pozbyć się trochę trawy, chętnie przygarnę
Kasia-katja zadeklarowała się, że może przewieźć sadzonki. Nie wiem, czym zasłużyłam na tyle życzliwości 

-
- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Marysiu
, czyli zgadłam - szpaler Nevady
- widok każdego wprawi w zachwyt i osłupienie. Kiedyś to zobaczyć na żywo....
Wiesz, popryskałam wszystkie bodziszki, a jeszcze i kilku różom się dostało. Ale mam jeszcze do truskawek i chyba spryskam wszystkie róże.

Wiesz, popryskałam wszystkie bodziszki, a jeszcze i kilku różom się dostało. Ale mam jeszcze do truskawek i chyba spryskam wszystkie róże.
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
Marysiu ,rudbekię o którą pytasz kupiłam u mnie na ryneczku ,w ubiegłym roku .Ona jest bylinowa ,jeżeli chcesz to pozbieram Ci nasionka i wyślę

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Jednak patrząc na Twoje zdjęcia stwierdzam, że duże grupy roślin dają najlepsze efekty. Pięknie komponujesz te plamy koloru. Jesteś moim wzorem pod tym względem
Bardzo ładnie róże tym roku rosną. Szkoda tylko, że z różami taka loteria, że jak zima łagodna to sa ładne a jak mroźna to.... ech, na razie cieszmy się z tegorocznych cudów 

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- Mufka
- Od: 11 lut 2009, o 20:02

Przed nami nareszcie wspaniały czas wakacji. Pięknych, słonecznych dni i długich, ciepłych wieczorów, wymarzonych na leniwe biesiadowanie i pogaduchy przy lampce wina lub ognisku. Cieszmy się więc każdą nadchodzącą chwilą...
Bardzo bym chciała Jolu, żeby to było możliwe. Niestety w tej chwili jestem w W-wie, uziemiona powiększającym się ciągle remontem, który swoimi zakurzonymi, brudnymi szponami trzyma mnie jak smok i nie puszczapewnie wylegujesz się na działeczce wśród błogich zapachów róż i szałwii.

Na pociechę przesyłam Ci przetacznik, który wysiał się sam w trawie i jest śliczny
O różanym buszu, to ja Mariolko tylko śnię i marzę, ale za Twoje miłe słowa dostaniesz w nagrodę moje malwy, które chcą sięgnąć nieba

Jagódko bardzo Ci dziękuje za zaproszenie i pamięć

Tuscany jest piękną różą i bardzo się cieszę, że mogę ją u siebie gościć. Ma piękne w kształcie i kolorze kwiaty, które jednak nieco zaskakują niewielkim rozmiarem. Ładnie buduje krzaczek, nie przemarza. Łapie dołem nieco plamistość. I podobno kiepsko powtarza kwitnienie. Moje, sadzone w zeszłym roku wiosną, kwitły ładnie do jesieni. W tym roku wypuściły nowe pędy, które też pewnie jeszcze zakwitną, więc nie mogę narzekać.
Podobno Tuscany superb ma ciemniejsze kwiaty, ale Wandzia, która ją posiada, oceniła, że nie widzi wielkiej różnicy. Może jeszcze Ją o to podpytaj, bo kolor to ważna cecha odmiany. A im ciemniejszy, tym piękniejszy

Kochana, dla Ciebie moja zupełnie świeżutka roślinka, irys japoński w kloszowej spódniczce
Adrianno, cieszę się nimi jak dziecko

Ewa Sama nie wiem czy to był dobry pomysł z Nevadami, bo skoczek bardzo je niszczy. Muszę go jakoś zwalczyć.
Dla Ciebie i dla Ani, która była tak miła i przysłała mi zdjęcia swoich panienek do porównania, na PW, moje nie do końca rozpoznane Astrid Lindgren i Bantry Bay.
Bardzo serdecznie proszę wszystkich o pomoc w prawidłowym rozpoznaniu. Moim zdaniem one są wszystkie takie same

Marzenko cieszę się, że jesteś

Aniu Aspirynki są u mnie pierwszy sezon, ale bardzo jestem z nich zadowolona. A gipsówka wpadła mi w ręce przez przypadek

Dzwonki, które w tym roku szaleją
Oj Pacynko, czyżbyś zaraziła się różyczką

Przesyłam Ci pąki moich liliowców, które wkrótce zakwitną pewnie także u Ciebie

Asiu

Ewo jesteś wielka, bardzo dziękuję !
Zaczęły kwitnąć lawendy
Magduś i dla Ciebie lawendy, bo pasują jak ulał na nasze piaski

Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
- constancja
- Od: 5 sie 2012, o 23:38
Marysiu, Bantry Bay ma liście błyszczące i bardziej nasycony kolor, a Astrid Lindgren matowe, lekko szarawe, kwiat wpadający w porcelanowy róż i zdecydowanie bardziej wywija na zewnątrz brzegi płatków.
A nade wszystko Bantry Bay to climber, a Astrid Lindgren to floribunda ale to oczywista oczywistość i ja wiem, że Ty wiesz.
*
Jak wiesz, nie mam tych róż u siebie i nigdy w życiu na oczy ich nie widziałam, a wszystko co napisałam to wnioski na podst. dostępnych zdjęć i opisów, za które nie ponoszę odpowiedzialności.
A nade wszystko Bantry Bay to climber, a Astrid Lindgren to floribunda ale to oczywista oczywistość i ja wiem, że Ty wiesz.

*
Jak wiesz, nie mam tych róż u siebie i nigdy w życiu na oczy ich nie widziałam, a wszystko co napisałam to wnioski na podst. dostępnych zdjęć i opisów, za które nie ponoszę odpowiedzialności.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
- ewamaj66
U mnie za diabła nie widać, żeby róża miała być climberem, a liście ma błyszczące
W zeszłym roku przezimowała doskonale przy ostrej zimie (Astrid?), w tym roku przy łagodnej nisko cięłam (Bantry Bay?). Może to jeszcze całkiem inna róża
Lawendy wyglądają zabójczo

Lawendy wyglądają zabójczo

- E@K66
- Od: 7 gru 2008, o 11:54
Dzień dobry Marysiu ,mimo wczesnej pory już hasałam po twoim ogrodku.
Pomyślałam sobie żę twoje piękne fotki bedą idealne na kalendarz ,jaki co roku jest organizowany na FO.
Nie przegap tego kochana
Milego dzionka ci życzę.
Pomyślałam sobie żę twoje piękne fotki bedą idealne na kalendarz ,jaki co roku jest organizowany na FO.
Nie przegap tego kochana

Milego dzionka ci życzę.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Pięknie, pięknie, pieknie!!!
Śliczne zdjęcia wspaniałych kwiatów. Róże fantastyczne. Przetaczniki masz takie dorodne, a moje tyci tyci przy samej ziemi z dwoma kwiatkami na krzyż
Malwy też u mnie nie chcą rosnąć, o różach nie wspomnę...
Śliczne zdjęcia wspaniałych kwiatów. Róże fantastyczne. Przetaczniki masz takie dorodne, a moje tyci tyci przy samej ziemi z dwoma kwiatkami na krzyż

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Te różowe róże faktycznie wszystkie jakby jednakowe. Ja ci nie pomogę, niestety.
Malw zazdroszczę, miały u mnie tak straszliwą rdzę, że musiałam się ich pozbyć na zawsze. Szkoda, bo teraz są ich różne kolory.
Malw zazdroszczę, miały u mnie tak straszliwą rdzę, że musiałam się ich pozbyć na zawsze. Szkoda, bo teraz są ich różne kolory.