Ogród działkowy w Maksie II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród działkowy w Maksie II

Post »

Cieszę się Karolinko. Siedzę jeszcze w domciu, a to sprawy do załatwienie, teraz czekamy na wymianę wodomierzy. Ale myślę, że od piątku jak wyjadę na działkę to na dłużej. W sumie to ciągle z doskoku w tym sezonie jesteśmy na niej, co mi się to nie podoba :wink:
W zeszłym tygodniu zakupiliśmy korę, którą zagospodaruję z tyłu domu. Znowu idą upały. Pewnie lilie już zdążyły się rozwinąć. Życzę słoneczka i miłego wypoczynku na ogrodach.

Obrazek
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

I wzajemnie :) . Ciepełko i pełnia lata. Tylko podziwiać to co się rozwinie a w ramach relaksu biegi z konewką:).
Pozdrawiam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

To prawda, idzie upał, a ja muszę siedzieć do piątku w domu, wymieniają wodomierze. :twisted:
Awatar użytkownika
abcd
1000p
1000p
Od: 15 kwie 2010, o 11:12
Kontakt:

Post »

Piękne te czerwone pelasie ;:138 I pomyśleć że swojego czasu przestały być modne ;:185
Zapraszam do mojego ogródka
Azyl Elki
Azyl Elki cz. 2
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Elu u mnie są od zawsze. Wymieniałam się z moja teściową na sadzonki tego rodzaju pelargoniami.
Nowa hortensja podobna do Anabelli już zaróżowiła się. -H. Invincibelle

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mireczko piękne masz te doniczkowce , przy tak wielkim ogrodzie jeszcze masz czas na nie .
Czy zdaje mi się,że ten wielosił ma jasne brzegi liści ?
Czy to nie za szybko na kwiaty H. Invincibelle - mojej jeszcze daleko do takiej fazy.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Mirko, jestem ciekawa, czy Twoja tegoroczna, podarowana przez M. Pink Anabelle już ma kwiatostany? Podziwiam powojnika na balkonie - jak Ci zimuje? A skrętnik Alien bierze się już może do kwitnienia? Mój w pełnej krasie, to były sadzonki dzielone z jednej starszej rośliny, powinien Ci już kwitnąć ;:65
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Krysiu, dziękuje za pochwały. Nie wyobrażam sobie "pustego" balkonu, nie mówiąc o mieszkaniu. Hortusia Invincibelle - już jest czas na nią. Muszę tylko jesienią przesadzić żylistka w bardziej słoneczne miejsce, a wtedy w/w będzie miała miejsce tylko dla siebie.

Milenko, cieszę się, że zajrzałaś do mnie. Zdjęcie powyżej Twojego wpisu , to właśnie ona - Hortusia Invincibelle , już są dość duże kule.
Skrętniki- ten drugi jeszcze nie zakwitł :( Bardzo jestem ciekawa jego koloru. Samba ma coraz więcej kwiatków. Bardzo cieszę się, ze go mam ;:196 ;:196 .

Od północy do tej pory leje u mnie. Deszczyk robi sobie króciutkie przerwy i od nowa. Ale jest ciepło i świeże powietrze.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Mireczko, drugi skrętnik (o ile nie było pomyłki przy wysyłce :D) będzie kwitł tak - ten na środku: http://imageshack.us/m/148/5578/dsc0581t.jpg
Co do hortensji, faktycznie masz rację - Invincibelle i Pink Annabelle to przecież ta sama odmiana :)
U mnie dziś chłodniej, bo ostatnie 2 dni były upalne. Dla mnie może być - najważniejsze, że nie leje i nie jest zimno.
Miłego popołudnia ;:196
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Mireczko H. Invincibelle kupiłam w ub roku i niezbyt byłam zadowolona bo miała jakieś wiotkie pędy. W tym bacznie ją obserwuję i jak do tej pory wszystko jest ok ale nasza znajoma biała anabelka ma dużo grubsze i sztywniejsze pędy.
Moje 3 anabelki rosną w pełnym słońcu cały dzień a różowa w półcieniu ... a może dać ja na słoneczne stanowisko czyli zamiana stanowisk :;230 w naszym fachu przesadzanie to codzienność i mamy w tym wprawę.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p

Post »

Krysiu, to by sie zgadzało. Te pędy jakieś pokładające się. Ale gdzieś wyczytałam, że im starsze tym ładniejszy pokrój mają. Oczywiście nie osiągną takich rozmiarów jak Anabella. Ale i tak cieszę się z niej. Rośnie w takim miejscu, gdzie takiego dużego nasłonecznienia nie ma.
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Mirabela pisze:Nie wyobrażam sobie "pustego" balkonu
;:138 kiedy jeszcze nie mieliśmy działki - balkon był naszym ogrodem, teraz gdy całe dnie spędzamy na naszym ogrodzie, to ... balkon dalej pełen kwiatów
a tak przy okazji - w naszym pionie 10 mieszkań, kwiaty są na ... dwóch balkonach
w całym 60 rodzinnym bloku ok 15 mieszkańców wystawia kwiaty :(
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Witam niedzielnie, Mireczko!
Próbuję nadrobić zaległości zachwycając się różową hortensją - piękny, brudny róż.
Flammentanz nie udało mi się ukorzenić... jak przekwitnie, mogę uciąć Ci patyczki i przesłać - może Tobie się uda?
Pozdrawiam Cię serdecznie,
A
Awatar użytkownika
Bufo-bufo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2009, o 20:31

Post »

U mnie ostatnio też trochę popadało, nawet w pobliżu gdzieś uderzył piorun. "Balkonowy" biały grudnik, bardzo ładny. Z krotona chyba zrobiło się pół-pnącze ;:oj :)
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Ostatnio mocno zalatany i troszkę brak czasu, ale nadrabiam. Ślicznie u Ciebie Mireczko.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”