Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

variegata pisze:Justynka, masz rację. Ja nigdy od kiedy mieszkam tutaj nie wypiłam kawy do końca, serio. Zawsze dopijam zimną, bo w trakcie siedzenia już coś wypatrzę i muszę podejść i skubnąć, a wtedy to już machina rusza :lol:
.
hahha, chyba wszystkie mamy tak samo :;230
Motyw Constancji do zastosowania ;:172
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madzia zamiast kawy bierz browara do ogrodu to nie wystygnie ;:306 ;:196
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Magda nie jesteście osamotnione ;:306 Ja idę do ogrodu tylko tak popatrzeć...a potem czarne dłonie ;:124 bo tylko chwasta wyrywałam ;:306
Poniższy cytat do mnie pasuje jak ulał:
"Cudownie jest posiedzieć sobie w ogrodzie w tak piękny dzień-westchnął Prosiaczek.
Posiedzieć?!-prychnął Królik. Mój drogi, ogród nie jest miejscem w którym się siedzi! W ogrodzie najpierw pracuje się dla przyjemności, potem z konieczności, a potem człowiek pada na nos między grządki i cieszy się, że przeżył :)" ;:306

A z wakacjami rzeczywiście przeważnie na wieś rodzice wywozili na tzw. podtuczenie ;:173
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Kasiu, cytat pasuje do każdej z nas jak ulał ;:306 Muszę zaraz pokazać mojemu M. :;230
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45

Post »

ten cytat trafiony ;:306 ;:306 ;:306 ;:306 dla nas ogrodniczek
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Dziewczyny, ten cytat jest niesamowity i podpisuje się pod nim obiema 'ręcyma' :lol:

Czyli nie tylko ja tak mam, uff. "Apropopo" wyjścia na chwilkę z aparatem i mocnym postanowieniem odpoczynku po ciężkim dniu, rzuciło mi się się w oczy zielsko w pseudo trawniku. I oczywiście osobiście skosiłam calusieńki trawnik :shock: Sama nie wiem jak tego dokonałam, ale nie było wyjścia, bo chwasty miejscami sięgały kolan. Wieczorem się podlało a ja padłam na twarz :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I teraz moje grzeszki :oops:
Pojechałam do szkółki po tawuły 'Little Princess' na obwódkę różanki od strony wewnętrznej i....
wyjechałam z 'The Fairy' i 'Lovely Fairy' oraz różową lawendą 'Little Lottie' na obwódkę różanki od strony zewnętrznej :roll: I tutaj przemilczę moją konsekwencję i reżim zakupowy...
Nie istnieje u mnie taki stan, oj nie :twisted:
Tawuł nie kupiłam, ale mam za to śliczna obwódkę różanki z różyczek, lobelii i jeszcze dojdą dzwonki karpackie białe oraz gipsówka. Za rok będzie cudnie ( o ile zima będzie taka jak w tym roku. No może nie aż taka długa, ale o podobnym przebiegu)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lawenda różowa posadzona w środek różanki, pomiędzy róże, bukszpany i takie tam inne :wink:

Obrazek

Znalazłam takie żelastwo, które kupiłam i zapomniałam o nim :oops:
To jest kuty, stojący wieszak na ręczniki, ale nie pasuje do łazienki bo za duży i tak sobie kombinuję jakby go wkomponować w częściach na różance.
W końcu kiedyś te róże w środku rabaty też urosną i wtedy będą konieczne podpory, prawda? 8-)

Obrazek

P.S. Czy wspominałam już, że dziecko na obozie a ja mam wakacje? Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Madziu, właśnie chciałam pochwalić pomysł z obsadzeniem różanki tawułami, a tu już widzę zmianę :wink:
Ale obsadzenie różanki różami wygląda przepięknie ;:138 ;:138
Trawnik wyszedł super, jak się zagęści to chwasty nie będą aż tak wybijać ;:108
Jaki fajny ten wieszak, na razie będzie ozdobą a potem róże go zarosną ;:108

Cytat z królika i prosiaczka to czysta rzeczywistość ;:215
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Madziu, twoje grzeszki warte grzechu :lol:
Cudne zakupy, nie dziwię ci sie, że nie umiałaś sie oprzeć :lol:
Często tak mam, że jade do szkółki po coś upatrzonego a wychodze z innymi chabaziami
Nie wiedziałam, że jest lawenda w innym kolorze jak niebieski ;:oj
Ogród robi się coraz piękniejszy!!!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Kasiu, dziękuję ;:196 Różanka od strony wewnętrznej ma być oddzielona tawułami a od zewnętrznej jak widać 8-)

Reniu, dziękuję za odwiedziny :D Zakupy ja zwykle nieplanowane. Lawenda jest w kilku kolorach, biała, różowa, fioletowa, niebieska i to w kilku odcieniach tych kolorów. Zwariować można :lol: Dziękuję za miłe słowa ;:196
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kochana kute żelastwo cudne ;:138 szukam takiej niepowtarzalnej podpory do powojników ;:224 Mogę prosić o namiary :D
Zakupy- my ogrodnicy nie potrafimy sobie tego odmówić ;:168
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu i mnie zachwycił stojak , który awansował do rangi podpory 8-) :lol: Będzie rewelacyjnie wyglądał oplątany roślinkami..... super ;:138
Zakupy ;:oj .... no kurczę...... cudne ;:oj ....ależ się u ciebie dzieje ;:oj
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Tak Madziu czytaliśmy o Twoim zadowoleniu z pozbycia się na m-c młodego :twisted: i o ewentualnym odpoczynku także.
Ale ja to ostatnie czarno widzę :;230
Jak sobie przypominam ?trawnik? zeszłoroczny to ten mi się podoba bardziej :D . Podczas koszenia myś, że to forma ćwiczebna i dobrze wpływa m.in. na stawy i mięśnie i od razu lżej się robi te kilometry :wink:
A ten świetny wieszak to już teraz sobie postaw ;:215
Jak to dobrze, ze niektóre rzeczy nie spełniaja wymogów housowych i znajdują zastosowanie w ogrodzie
Obrzeże m.in. różane ;:333
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Madziu, no i przez Ciebie chyba nie wytrzymam i pojadę do ogrodniczego po różowe lawendy ;:124
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Madziula, zakupy super ;:138 Co tam tawuły, róże i lawenda to jest to ;:215 :lol:
Jak będziesz sadzić to te odstępy zrób jednak większe - u mnie The Fairy mają już 150 cm szerokości, a sadzone były w kwietniu zeszłego roku :uszy Lawenda tez u Ciebie rośnie jak na drożdżach więc zwiększy objętość 10-krotnie ;:333
Pozdrowionka i ukłony za skoszenie takiej przestrzeni :shock: :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Aguś, ten wieszak kupiłam 2 lata temu na all. Leżał zapomniany w garażu a wczoraj natknęłam się na niego szukając kosiarki do trawy i tak mi się nasunęło, że rozłożony nada się jako podpora pod róże :D

Aga, dzieje się dzieje, tylko czasu ciągle brakuje na pracę. Ja nie wiem jak ja sobie ogarnę całość, jak już będzie obsadzona pozostała część ogrodu ;:oj Ale i tak się ciesze, ze nie muszę kombinować z upychaniem chciejstw :heja Stojak leżał i leżał, aż nareszcie będzie do czegoś przydatny :lol:

Ilonka, wieszak-podpora nareszcie znalazł swoje przeznaczenie :heja . Tak mnie wczoraj po tych ćwiczeniach z kosiarką olśniło, czyli jednak tlen do mózgu dotarł w odpowiedniej ilości :lol:

Marzka, przepraszam :lol: Ta różowa lawenda szału nie robi. Może gdyby była posadzona na tle zieleni, albo na jasnej rabacie. U Ciebie widziałabym jednak fioletową albo niebieską. Do Twojego siedliska bardziej mi pasuje. Ale zrobisz jak chcesz :D

Kasiu,
Moja kusicielko różana ;:196
Odstępy pomiędzy różami zrobiłam 40 cm, mało? :oops: No wiesz, efekt "natychmiast, już, zaraz" wymaga łamania reguł :lol: Czyli muszę je dzisiaj przesadzić szerzej skoro Ty mi mistrzyni tak radzisz. Lawendę posadziłam pomiędzy róże na rabacie i tam przewidziałam jej ekspansję.
Trawnik to faktycznie było wyzwanie, ale M połamało i ja musiałam to zrobić. W sumie dość przyjemne zajęcie, bo w tym czasie można łazić i planować, przy okazji ćwicząc 8-)

Moje skrzynie zaczynają wyglądać ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A kuku! Cóż to za śliczności zagląda zza skrzynki? 8-) O tak! To pachnący'Louise Odier'

Obrazek

I reszta pnących zza skrzynek, które mają kiedyś urosnąć do samej góry:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jak widać wszystkie rosną dzielnie i bardzo szybko. Jedynie 'Chopin' nie daje rady i chyba go zastąpię nowym egzemplarzem. Ma brązowe pędy i raptem kilka listków. Nic nie rusza w kierunku regeneracji a wręcz bardziej brązowieją te pędy, które ma :(

Obrazek
Tak, lubię koty ;)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”