Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże, liliowce, hortensje - pod dębem Czesławem cz.10

Post »

;:172
Wandziu nie "nadarzam" ;:185 , serwujesz nam wspaniałe serie zdjęć;Super fotki różyczek,
Powojników i lilii. "Amber Queen" przebija wspaniałym kolorkiem i kształtem, czy ona pachnie. :?:
Powojniki ładnie się uwijają - kwiatek za kwiatkiem.
Powodzenia
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wandziu, co to za metalowy listek, to pergolka? Tak mi już kilka razy wpadł w oko na Twoich zdjęciach :wink:
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Powojniki masz cudowne! Ładniejsze niż ich nazwa :;230 Jestem ciekawa, czy chodzi o TEGO księcia Karola? ;:224

Sesja z iliami urocza! Aż westchnełam...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
E-mienta
500p
500p
Od: 21 mar 2011, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej Wandziu
Bardzo się cieszę, że mogłam Cię znowu spotkać w realu, jesteś super babeczką i bardo fajnie się z Tobą rozmawia.
;:196
Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Jak tak patrzę na Twoje zdjęcia, to tak myślę, że mieszkam na biegnie północnym ;:oj Clematisy ledwo zaczynają, róże podobnie, nie wspominając o liliach, które mają jeszcze zielone pąki. Wiem, wiem, doczekam się i ja, ale ... jak bym chciała mieć tak pięknie, jak jest u Ciebie ;:131
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Wandziu
Masz bardzo piękny ogród który dość często odwiedzam ,ale po cichutku, więc pora chyba się ujawnić i napisać choć kilka słów. Masz bardzo dużo pięknych i kolorowych kwiatów, róże u Ciebie są zachwycające, jak też dostrzegłam kilka ciekawych roślinek.
Bardzo się cieszę że znów mogłyśmy się spotkać. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu bardzo dziękuję Kochana za cudowną sesję zdjęciową w moim wątku, za Twoje i Twojego M zaangażowanie.
Jesteście Wielcy.

Jestem szczęśliwa, że przyjechaliście do mnie, pomimo dużej odległości i męczącej podróży. ;:167
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Wandziu, bardzo dziekuje za zdjecia Białego Ksiecia Karola (ja myśle, że to TEN Książe :lol: ). Pamietałam, że go kupiłas i miałam podpytać jak sie sprawuje; faktycznie nie jest zupełnie biały, ale i taki bardzo mi pasuje - nie ma zbyt wiele białaskow wśrod viticellek. I widze, że ma charakter- bardzo ładnie Ci sie rozrasta :tan .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Mufeczko, odkrycie powojników z tej grupy stworzyło mi nowe możliwości. Szkoda tylko, że nie wszystkie mają tak duże kwiaty.
beatko68, strasznie żałuję, że masz tak mało czasu i pozstaje mi ci tylko współczuć, że nie możesz poświęcić ogrodowi tyle czasu, ile byś chciała. Ja jestem w tej szczęśliwej sytuacji, że pracuję w domu, dlatego mam ogródek na wyciągnięcie ręki. A może by się nam udało spotkać w sobotę u gościnnej Margo?
Margo2, chyba nie ma sposobu na podwiązywanie tych obwisających kwiatów. Gdyby był, to sprawa z angielkami byłaby bezproblemowa.
nena08, oj to dobre stwierdzenie ;:108
dorbie, witaj, dzięki za wizytę i zapraszam jeszcze :D
stefanku, akurat Amber Queen jakoś specjalnie nie pachnie, ale ponieważ pachną obok inne róże, to nie ma to dla mnie znaczenia.
AniaDS, tę solidną metalową podporę na gorze w kształcie liścia kupiłam w zeszłym roku w OBI. Jest naprawdę porządna, ale mam taką drugą przy William Morrisie i podwiązywanie do niej tej niesfornej róży wcale nie pomaga.
takasobie, Miłeczko, no chyba to o TYM właśnie księciu mowa. Ciekawe, dlaczego tak ładny powojnik został nazwany jego imieniem :;230
Tajeczko, cała przyjemność po naszej stronie. To był cudownie spędzony dzień :D
E-mienta, Ewuniu, dziękuję bardzo kochana, mnie też się fantastycznie z tobą rozmawialo i aż się dziwię, że wcześniej u Joli jakoś nie miałyśmy okazji.
sweety, Aniu, ty za to będziesz miała pięknie dłużej niż ja. Na tym polega ta sprawiedliwość losu :D
Iwonka1311, witam cię serdecznie kochana :D To miło, że mnie już od jakiegoś czasu podglądałaś. Teraz już sobie pogadamy jawnie, prawda? Tym bardziej, że wczoraj spędziłyśmy razem tak przyjemny dzień :D
Francesco, tak, jestem bardzo zadowolona z Białego Księcia, tym bardziej, że ma stosunkowo duże kwiaty jak na viticellę. Zresztą jego niebieski brat także. Nie wiem, czy ci wspominałam, ale kupiłam je po 5 złotych i podejrzewam, że ta cena była pomyłką, bo później były już po 20zł.

Stephanie Baronin zu Guttenberg - zupełnie zwariowałam na jej punkcie. Ma wszystkie zalety i żadnych wad. Obfociłam ją ze wszystkich stron i stale wychodzę, żeby na nią popatrzeć. Mam ją dopiero od tej wiosny, a w donicy zrobił się już całkiem solidny krzaczek :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Młodziutki Chipek na razie kwitnie pojedynczymi kwiatami, ale za to jednym za drugim.
Obrazek

Zaczyna kwitnąć biała lawenda
Obrazek

Pierwsze liliowce
Obrazek

Jedna z moich najlepszych. Niezmiennie piękna róża z dość sztywnymi pędami.
Obrazek

Obrazek

Kosmosy samosiejki
Obrazek

Szpalerek liliowców się szykuje.
Obrazek

Dostałam na imieniny TO (nazwa mi wyleciała z głowy). Powiesiłam na latarni, ale potem trzeba będzie wziąć na parapet. Ta nazwa to chyba na "H"?
Obrazek

Obrazek

No i znów cudna Stephania :D Nie mogę się oprzeć jej fotografowaniu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Radosne współistnienie na paru centymetrach powierzchni.
Obrazek

Charlotte. Drugi rok. Na razie nie mam zachwytów. Wiotka angielka :|
Obrazek

Obrazek

Obrazek

O, to chyba będzie piękność. Pierwszy kwiat Ascot. Pędy sztywniutkie aż miło :D
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i na pożegnanie jeszcze raz ona - Stephania
Obrazek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Wandziu masz rację wczoraj spędziłyśmy bardzo miły dzień w super towarzystwie i pięknym ogrodzie.
Ta roślinka którą dostałaś na imieniny to hibiskus i faktycznie na zimę trzeba go zabrać do domu.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Prince Charles musi się znaleźć również u mnie. Piekny.
Tylko że szlaban na zakupy mam. Zwłaszcza po sobotniej wizycie u Bielickiego w szkółce wrzosowatych. Kupiłam 7 rododendronów :heja
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

ty za to będziesz miała pięknie dłużej niż ja
Nie tyle dłużej, co w innym czasie, a dokładnie - później. Na kwitnienie Stephanie Baronin zu Guttenberg właśnie czekam. Pączek się otwiera. Dziś słonko, więc może...
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

hej Wanda :wit
Stefania....przypomniałam sobie, jaka to była piękna sadzonka, i właśnie o to chodzi, od początku super. Masz teraz bardzo buszowato w ogrodzie. ;:oj
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wandziu witaj kochana :wit
Nawet nie wiesz jaka jestem szczęśliwa, że udało nam się poznać ;:196 W Twoim ogródku jestem od dawna , każdego dnia..... zupełnie inaczej teraz odwiedza się go znając tak sympatyczną właścicielkę ;:167 Żałuję że musiałam wcześniej odjechać i czuję straszny niedosyt, bo tak wiele jeszcze tematów nieporuszonych.... mam nadzieję, ze jeszcze będziemy miały okazję spotkać się i porozmawiać..... ja serdecznie zapraszam do siebie, jeśli kiedyś bylibyście w bliższej lub dalszej okolicy ;:196
Widoki jak zawsze prześliczne..... świetne migawki na taras..... ostatnio wszędzie wyglądam widoku miejsc wypoczynkowych w ogrodach.... uwielbiam je oglądać :D
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Wandziu wiem , że sie powtarzam ale robisz przepiękne fotki . Majstersztyk .
Pozdrawiam :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”