Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

Szczęśliwa, bezdzietna przez miesiąc, kobieto! Czemu, ach czemu, nie ma żadnych obozów dla roczniaków? :)
To co, teraz leżaczek i 30 dni medytacji i lenistwa w przyszłym zakątku dumania? :wink:
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Najpierw, cieszę się że z synem Ok. Przynajmniej będziesz spokojna podczas jego wyjazdu
Tak się denerwowałaś a pięknie kwiecie kwitnie
Czy te róże ze zdjęć to tegoroczne ? :D
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Danus dziękuję za odwiedziny i tak miłe słowa ;:196
Pat, sama sobie zazdroszczę. Uwielbiam ten stan, kiedy nie musze być odpowiedzialna za żywność i takie tam wychowawcze obowiązki ;:136 mogę nicnierobić i to legalnie, nie dając jednocześnie złego przykładu młodzieży. Przede mną miesiąc hipokryzji rodzicielskiej :heja

Ilonka dziękuję za troskę o zdrowie syna. Już po krzyku, miał wirusowe zapalenie gardła, które pokomplikowali antybiotykami :? Róże to te same, które odbierałam od ciebie ;:108

Igus, do zobaczenia :wit cieszę sie, że tak chętnie dzielisz się ze mną swoimi roślinami ;:168
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witaj Magda, dzięki wielkie za porcję letnich cudownych kompozycji :) donicowo-koszowych. Tę porę roku uwielbiam najbardziej, oby trwała nam jak najdłużej!!! Zaglądam w przelocie :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ale faaajnie!
Ten kosz świetny! W środku wierzbówka, czy co?
Lawenda się rozbisurmaniła :wink:
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Kasiu, dziękuję, że znalazłaś czas na odwiedziny :wit Widziałam Twoje kompozycje, dlatego serdeczne dzięki za komplement wobec moich, skoro taka mistrzyni to mówi :oops: Ta pora roku faktycznie cudowna. Wszystko codziennie sie rozwija, kwitnie, dookoła pełnia zieloności, cudnie!

Miłko, dziękuję za miłe słowa :oops: W koszu rosną żurawki i krwawnica. Jesienią pójdą na rabatę. Lawenda przekonała mnie na tyle, że zamówiłam 70 sztuk nowych. Czyli ma moc przekonywania, prawda? :lol:

Kochani, dziecię na obozie, matka ma wolny MIESIĄC ( powtórzę dla niedowiarków: miesiąc :uszy )
No wiem, niby powinno być mi przykro i takie tam, ale nie jest i co zrobić? ;:224 Lubię ten czas niezależności. Oczywiście będę tęsknić, ale zanim ten stan przyjdzie... ;:304

No dobra, koniec prywaty wyrodnej matki. Teraz fakty ogrodowe:
Zielsko, wszędzie zielsko! Podlewanie ogrodowe ma swoje zalety i zielsko to bardzo skrzętnie wykorzystuje :lol: Na szczęście trawa też, bo wysiana 3 tygodnie temu, bardzo dobrze rośnie. Oczywiście dla zwolenników zielonych dywanów w ogrodach to u mnie trawnika brak. Jest kupa zielska, mleczu, koniczyny, trawy polnej i nowo posiana wschodząca kępkami, nierównomierna trawa z najtańszej mieszanki - taki profan trawnikowy raczej mam niż trawnik, ale i tak się cieszę, bo nie ma piachu a jest zielono. Z daleka jest ok :lol:

Donice ruszyły i niedługo będę wklejała słitfocie pelargonii, które już pączkują :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I reszta:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dostałam kiedyś taki krzaczek i nie mam pojęcia co to jest :oops:
Proszę Was o identyfikację, bo ja to pierwszy raz widzę:

Obrazek

Obrazek
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Hejka Madzia :wit
Pięknie u Ciebie ;:173
Zazdroszczę tego urlopu :uszy a gdzie synusia wysłałaś i ile ma latek :D ?
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

To różowe to pysznogłówka! Dostałaś to się ciesz! Jej listki można kłaść do herbaty w celu aromatyzacji ;:108
Cudowna tawułka! Różne mam kolory - takiej nie!

Zazdraszczam laby! Moje dziecię dopiero za tydzień wyjeżdża, na 3 tygodnie! Niestety jeszcze musze za to zapłacić ;:145 Jle nowych róż, dalii, host by było! :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu skrzynie prezentują się świetnie , pięknie już się rozrosły roślinki..... teraz jeszcze tylko czekamy na pelargonie ;:224
Ależ rewelacyjnie wkomponował się liliowiec pomiędzy kamory.... w ogóle wszystkie widoczki super ;:138
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Nareszcie jesteś ;:196 Dobrze że synusiowi nic nie ma i możecie w pełni cieszyć się wakacyjnym stanem ;:138
Gdzie Ty tutaj widzisz psełdo ogród? Ja widzę powstający cudny ogorodowy świat ;:196
Awatar użytkownika
alphax
500p
500p
Od: 26 maja 2012, o 11:35

Post »

Roslinki powoli sie aklimatyzuja "wtapiajac" w obraz Twojego ogrodu tworzac coraz bardziej przyjemna, zroznicowana, zielona powierzchnie.
Widoczne akcenty zwracajace szczegolna uwage, wsrod nich dumnie prezentujaca sie w koszu krwawnica z zurawkami :D
Ogrod pieknieje, nabierajac poprzez nawiezione kamienie i rosnace przy nich rosliny interesujacego charakteru zmieniajacego poprzedni monotonny, piaskowy krajobraz.
Wszystko potrzebuje czasu Magda, wiesz przeciez ze tworzenie i pielegnacja pieknego ogrodu to zajecie dla cierpliwych :wink:
Jestem pewny ze przy takim tempie za kilka lat bedziecie sie rozkoszowac bajkowym krajobrazem zdecydowanie rozniacym sie od okolicy poza Waszym ogrodem i ciekawscy beda przygladac sie temu z zaplota :uszy
Przepraszam za brak polskich znaków diakrytycznych
... nie akceptuję nietolerancji, zawiści i kłamstwa - Janusz
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

jak miło u Ciebie i sielsko.
Kamienie są super i koty o tym wiedzą ;:108
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Grazka, gad ma 15 lat i pojechał w las, busz, dzicz w okolice Augustowa :tan Tam odpoczywa od porządków, obowiązków i ma święty spokój od brzęczących starych w domu :lol:

Miłka, dziękuję za identyfikację byliny ;:196 Musze koniecznie ja dzisiaj obwąchać, bo nie spodziewałam się, że takie aromatyzowane cudeńko goszczę u siebie.
Jeśli chodzi o wakacyjne wydatki na obozy bachorków, to ja wychodzę z założenia, że ten spokój jaki po sobie zostawiają wart jest każdych pieniędzy. A tak poważnie, to niech jeżdżą, niech zwiedzają, poznają i korzystają z młodości ile się da ;:108

Aguś, też czekam na skrzynie oblepione kwieciem, bo tak sobie to na ten sezon zaplanowałam i tak ma być ;:224 Liliowiec faktycznie wygląda dobrze przy kamieniach. Tam ma być z założenia rabata trawiasta. Za kamieniami rośnie jeszcze miskant chiński a wczoraj kupiłam turzyce palmowe i jakiś miskant w paski :heja Teraz czas na ostnice.

Agusia, jestem ;:196 Też się cieszę, że chłopak już ma się dobrze, bo było dużo strachu, nie powiem :? Podaj mi kochana na pw skąd masz te gliniane cudeńka u siebie 8-)

Januszu, dziękuję za miłe słowa :oops:
Jeśli chodzi o cierpliwość to....
no cóż, kobietą jestem :lol:

Marzka, koty są zachwycone kamieniami, to prawda. Zresztą ja też, tylko nie mogę się na nich wylegiwać bo zbyt wygodne nie są dla moich starych gnatów :lol:

Róże w tym sezonie mnie skusiły i zanim nie zmarzną zimą, cieszą moje oczy

Obrazek

Tytoń, który miał być naparstnicą. Zmyliły mnie jego liście :lol:

Obrazek

I kolejny zachód słońca na wsi:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do końca wakacji miałam embargo na zakupy ogrodowe. Oczywiście...
zamówiłam 50 sadzonek lawendy u jednej forumki, 10 sadzonek w szkółce ( niespotykany chabrowy kolor ;:167 ), 20 na all w kolorze białym i 10 różowych. Oprócz tego wczoraj u Igi kupiłam trawki.
No i to na tyle, jeśli chodzi o moje postanowienia ;:224

Wymyśliłam sobie, że może na skalniaku zamiast typowego dywanu skalniakowego, czyli płożących bylinek, zrobić wrzosowisko z mini iglakami? Sama nie wiem. Musze to przeanalizować, do września mam czas 8-)

A tymczasem będzie powstawało pole lawendowe :tan
Pomimo, że ciągle mam wrażenie, że nic nie robię to robię.
Wczoraj dostałam od Igi ;:196 dużo siewek naparstnic i fiołków, muszę je posadzić przy brzozach. Tam jak już wspominałam będzie rabata leśna. Będą pasowały jak ulał do tego klimatu.

W piątek posadziłam kilka bukszpanów i dzwonków na różance. Jako obwódkę różanki od strony wewnętrznej rabaty posadzę tawuły "Little Princess" i kupiłam 3 sztuki żeby przymierzyć. Strzał w dziesiątkę. Szpaler będzie wyglądał tak- 5 sztuk 'Little Princess' jeden lilak 'Palibin' i znowu 5 tawuł i jeden 'Palibin' ( 4 Palibiny i 20 tawuł na obwódkę wyjdzie). Miała być lawenda, ale ona będzie stanowiła obok pole i to byłoby zbyt wiele, zwłaszcza, że od strony tarasu już mini szpaler lawendy istnieje. Bukszpan z kolei też nie pasuje, bo jest zbyt elegancki i do charakteru całego ogrodu mi nie pasował jako żywopłot.
Jak posadzę tawuły 'Little Princess' to zrobię fotki. Ale nie wiem kiedy to nastąpi, bo popołudnia mam zajęte na razie ( nie wiem czy już wspominałam, ale no sami wiecie, wakacje, zero dzieci w domu 8-))
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu i Ty nic nie robisz ;:168 działasz pełną parą ;:138 wszystko widzę oczywa wyobraźni...będzie cudownie ;:168
Pw ;:209
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Madziula, jak ja ci zazdroszczę ;:131 Masz chatę bez dziecka. Ja boję się dziś wrócić do domu, bo od progu będę słyszeć: "mamo, nudzi nam się". Oj ciężki dla mnie czas nastał.......
A co do ogrodu- lawenda posadzona w takiej ilości i w takiej różnorodności jak piszesz będzie wyglądać rewelacyjnie ;:215 O jakości twoich zdjęć pisać nie będę, bo jeszcze wpadniesz w samozachwyt ..... ;:333 Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”