Różane impresje 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różane impresje 2

Post »

Małgoś,
Mi tak bujnęla się jedna pastella, raczej ją ciachnę, jak przekwitnie. No chyba ze wszystkie do niej dołączą....

Leoś, jak Leoś , ale muzykanci jak u ciebie szaleją....no ale doczytalam, że to tak ma z nimi być :wink:

Ja w ogóle trzymam się rad bardziej doświadczonych. Nie mam miejsca na eksperymenty. A szkoda, bo mogłabym w czymś być nowatorem, kiszka.......
Wiesz, że róże mam dopiero od niedawna :?: wcześniej były iglaki i trawy.
Ale już sobie tego stanu rzeczy nie wyobrażam. Teraz mam miks. Mąż mówi, źeby polecieć po całości i same róże mieć, nie rozdrabniać się.....to będziemy mieć "ogródek, jak dywan" ;:306 to jest myśl... :;230
ale wtedy chyba bym z ogrodu nie schodziła do domu, a kopczykowanie trwaloby tydzień....

Ewciu, no comment :roll: wiadomo....
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
alexia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 18:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ogrod jak dywan to super pomysl,tylko musicie sobie zamowic odpowiednia pogode....... ;:224 .Rabatki bardzo urokliwe ;:108 .Jak sie Maja Novaliski i Zochy? ;:168
https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 96&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Samo kopcowanie zajmowało mi dwa popołudnia przy 130 różach :roll: Ale ziemię z kompostownika wybiera się szybko i mogę liczyć na pomoc taniej siły roboczej od 16 (zimą bywa już dość ciemno, a kopcowałam w grudniu).
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alexia,
Jak się mają? Ano Zochy wykopane, została jedna i druga, która odbiła spod ziemi. Po prostu nie puściły korzeni. Na nic nie liczę....bo kiepsko to wygląda. Zero życia...
Ale już jest plan działania 8-) także spoko :wink:
Novalis po opryskach wszelakich, stoi i nic się nie dzieje...zastój. Najważniejsze, ze nie marnieje dalej.
Tak samo LO, która dopadło to samo, co Novalis.

Ewciu,
Właśnie wizja tego kopczykowania mnie powstrzymuje przed realizacją diabelskiego, dywanowego planu.
Ty masz chociaż tanią siłę roboczą....ja nie ;:223 A róż w tej chwili: niestety przekroczylam 70 ;:224

Ludkowie,
Ale piękna ta Alexandrine, zdjęcia wieczorkiem, zabójczo piękna...a moi nie widzą żadnej różnicy z takim Chipkiem :;230
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Justynka czekamy na zdjęcia.... i koniecznie pochwal się.... wpadło coś w łapki ? :;230 :;230
Która jest ładniejsza Alexandrine czy Maxima ;:204
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19

Post »

Obie piękne ale faktycznie do Chippendale podobne, tyle, że kolor łagodniejszy i jaśniejszy chyba mają, prawda?
Justynko, masz przepiękne rabatki, cudny perukowiec, tworzy ładną barwną plamę wśród zieleni.
Najbardziej lubię mieszane rabaty, właśnie takie jak u Ciebie, czyli róże z iglakami albo bylinami, samem różane mi się mniej podobają.
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Zgadzam się z Anetką - mieszane rabaty są najpiękniejsze ;:333

Justi - wczoraj miałam wreszcie chwilę, żeby przejść się po ogrodzie i zauważyłam, że kwiatostany rozplenic są już całkiem wykształcone i wybarwione. Miałaś rację - przepiękne są - ten delikatny róż jest uroczy. No i niewątpliwą zaletą jest to, że kwitną tak wcześnie. Czekam z niecierpliwością, aż się rozrosną, bo wtedy to naprawdę będą zjawiskowe ;:167

A Ty wszystkie podzieliłaś? Nie zostawiłaś sobie ani jednego dużego egzemplarza?
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dominika,
sobie nie zostawiłam dużej kępy, ona sama się taka zrobi :wink: , teraz widać, ze trochę jest niezadowolona z podziału. Za rok będzie już dwa razy większa. Cieszę się, ze podoba się Tobie i przedogródek i ta trawka - moim zadaniem za mało popularna.
Aneta,
zaraz wstawię porównanie dwóch róż Chippendale'a i Alexandrine.
nie mogę mieć inaczej niż mieszane, bo to moja strefa wejściowa, dalej pod oknem, np. jest już zimą która potrafi trwać do 10 kwietnia :evil: ,trochę zbyt łysawo ;:224

Majka,
Maxima Romantica jakoś dziwna, nie przypomina zdjęć z netu, czekam na drugi kwiat i wtedy porównam.
tak, przybyła mi jedna róża, zastanawiam się co dalej :;230 teraz zadołowana w pustym miejscu i czekam na rozwój sytuacji ;:306 a może będzie pasować do czekolad? bo wydaje mi się, że to całkiem możliwe ;:306

najpierw całe krzewy:
Poniżej Chipek
Obrazek

i mój świeżaczek z wiosny, Alexandrine:
Obrazek

Chippendale i następnie Alexandrine
Obrazek

Obrazek

dla mnie to całkiem dwie różne...

Chipek
Obrazek
alexandrine....
Obrazek

miłej niedzieli :wit
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit cześć .... :;230 coś zakręciłaś z tymi różami.... ja już sama nie wiem która jest która :;230
Zdradź tajemnicę... która różyczka wpadła w łapki...... biała czy ta cieplutka ... tylko co ona za jedna :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Smutna wiadomość-wykopanie róż to gest ostatecznej rozpaczy :( Swoich zdechlaków nadal nie ruszam, choć po Casanovie ślad już chyba zaginął.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Majka,
Kupiłam Hansestadt Rostock, zawsze chcialam ją mieć......kolor cieplutki - jak najbardziej, no musiałam......to taki "mus", jak czekolady, może do nich dołączy w ogrodzie, wszystko na to wskazuje. Czekam na rozwój kwiatów.
Zdjęcia wstawiłam parami, zawsze pierwszy Chippendale, potem Alexandrine, podpiszę zaraz.

Ewciu,
Ja po prostu nie mogłam patrzeć na zdechlak na centralnym miejscu ogródka, z okna....no proszę Cię...
Po Casanovie ślad zaginął......hmmmm :roll:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Justynko, zadowolona jesteś z Alexandrine? Moja też już w pąkach, w tamtym roku dała czadu, ciekawa jestem co pokaże tym razem ;:65
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anulka,
Oczywiście, że jestem zadowolona.....ale to u mnie debiut.....dla mnie ważne jest to, że przepięknie wystartowała, kwiaty sztywne, pełne, typowe, i ma duży wigor :heja zero oznak chorób.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie, nie słuchaj męża. ;:185
On Cię popuszcza. Może nie chce już miec roboty z trawnikiem :;230
Takie rabaty jak masz są piekne. Same róże nie mogą być. A co jak przekwitną?
Byłoby łyso. Zresztą jak to Maja napisała. Zielone podkreśla urodę róż
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Cześć Justynka..... a jednak Hansestadt Rostock :;230 :;230 Ona ma śliczny i bardzo zmienny kolorek
ja bym próbowała łączyć ją z czekoladkami. Będę ciekawa jak Twojego zdania. ;:65 ;:65
Alexandrine jest ładnym zgrabnym krzaczkiem i ma śliczny kwiat ;:173
Może rzeczywiście Maxima Romantica pierwszy kwiat ma od rzeczy ;:306
Moja znowu kwitnie i jest cacy. ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”