Aniu Anabuko ten rok jest dobry dla rojników, bo wyjątkowo dużo z nich zakwitło.
Też lubię lilie o kwiatach ciemno czerwonych i bordowych. Zamówiłam wiosną kilka o takich właśnie kolorach i teraz cieszę się z każdego nowego kwitnienia.
Aniu Annar dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie.
U mnie wystarczy kilka godzin ulewnego deszczu i działka jest zalana.
Igusiu bardzo dziękuję za słowa otuchy, bardzo mi teraz są potrzebne. Czas pokaże, jak potoczą się dalej moje losy.
Marzenko przebarwiające się na czerwono liście mahoni, to nic złego. Mam dwie odmiany mahoni, jedna ma liście zielone, błyszczące i często przebarwia się na czerwono już latem, a druga ma liście zielone, matowe i przebarwia się dopiero późną jesienią.
Marysiu mar cykoria podróżnik zakwitła kilkoma kwiatami przed deszczami, a potem obraziła się na brzydką pogodę i wstrzymała kwitnienie.
Irenko też mam taką nadzieje, nie wiem tylko kiedy to będzie możliwe.
Jurku bardzo się cieszę, że jesteś stałym bywalcem na mojej działce.
Odnośnie pluskwicy odpowiedziałam Ci już na PW.
Jacku i Marysiu mar pięknie Wam dziękuję.
Lato mamy w pełni i oby trwało jak najdłużej.
Marzenko roślina kwitnąca na żółto to nie kocanka ale wrotycz Haradjana. Kocanka niestety nie pokazała się wiosną i bardzo jej żałuję.
Cykoria podróżnik u mnie sama się wysiewa, mam nadzieję, że Tobie też uda się wprowadzić ją do ogrodu.
Irminko dziękuję, witam Cię pięknie i cieszę się, że do mnie zaglądasz. Rudbekia, chyba owłosiona Rudbeckia hirta, jeżeli dobrze ją rozpoznałam, kwitnie u mnie już od tygodnia.
A oto kilka z moich rudbekii owłosionych
Dzisiaj zakwitła lilia 'Eurydike'
I trochę różności

dzwonek 'Pink Octopus'

szałwia dwubarwna

róża nn

posłonek płożący

liliowiec nn

driakiew kaukaska

cykoria podróżnik

jeżówka blada

pszeniec gajowy