Moim zdaniem, to świetna roślina, dobrze wygląda o każdej porze roku, ja nie mam z nią żadnego kłopotu, na wiosnę przycinam tylko nożyczkami z góry, szybciej wtedy rośnie.zuzia55 pisze:Śliczne te wrzosy,chociaż kojarzą mi się z jesienią.Ale ten czs szybko ucieka....Hebe też pięknie wyglada,czy to nie kłopotliwa roślinka ?
Zosiu trawy kupiłam w różnych miejscach, najwięcej w centrum ogrodniczym w Zbrosławicach (przy głównej ulicy, w kierunku Tarnowskich Gór), kilka zdobyłam w centrum ogrodniczym w Pyskowicach (zaraz za Czechowicami), polecam także Targi Dom i Otoczenie koło Politechniki Śląskiej 5-7wrzesień w Gliwicach, jest tam zawsze kiermasz kwiatów i roślin, w zeszłym roku udało mi sie kupić kilka ciekawych roślin pozdrawiamzofia majowska pisze:Witaj Beciu skąd masz takie ładne trawy ja nie mogę nigdzie znależ mam ochote na nie posadziłabym je koło oczka
Hodowca u którego kupowałam wrzosy doradził mi, abym posadziła je w grupie, podobno lubią być w "stadach", trzeba mi dać kwaśny torf, dodatkowo można zakwaszać ziemię korą, albo tak jak ja szyszkami (zresztą przywiezionymi w wielkiej torbie pociągiem, znad naszego morzaOlga00 pisze:Witaj Beciu. Widzę, że trafiłam do Ciebie w samą porę, jest mowa o wrzosach a ja nie mam pojęcia jak o nie dbać, żeby były tak piękne jak Twoje. Kupiłam dwa w zeszłym roku i posadziłam je razem z innymi kwiatkami. Teraz wiem, że to był błąd. Działeczka bardzo mi się podoba, a z tymi zaległościami to masz rację, ja też odwiedzam Cię po raz pierwszy, ale nie ostatni![]()
![]()
Pozdrawiam Olga.
dziękuje, JESTEM, JESTEM, ALE MAM LENIA !!! na działce ok, ptaszki już odchowane odleciały, chwasty rosną jak zawsze, iglaki nie zdrowieją, ale gorzej nie jest, więc może pomogło?pozdrawiam Cię gorąco i trochę fotek...aanula pisze:Beciuhaloooo ... gdzie jesteś??
Zaglądam i zaglądam i nic nie widzę nowego![]()
Jak tam Twoje chore iglaczki? Wyleczyłaś??
Uściski przesyłam