kropelko, w tym roku rzeczywiście wszystko rośnie bujnie i raczej zdrowo, ale nie zawsze tak bywało. Gdy panuje susza, to tak ładnie to nie wygląda. Ja w tym roku posypałam rabaty popiołem z kominka, może to też się przyczyniło do bujności, nie wiem. W kazdym razie rabaty kipią roślinnością, tak że czasem stopy nie ma gdzie postawić.
nena08, strasznie szkoda tych powyłamywanych pędów róż. Czasem dosłownie chce się płakać na takie widoki. Jeśli wystarczy tyczka i drucik to jeszcze pół biedy. U mnie nie było takiej ulewy jak u ciebie, ale i tak kwiaty wyglądają bardzo biednie.
April, naprawdę nie wiem, co mogło się stać twoim przetacznikom. POdejrzewam, że to grzyb je od dołu zniszczył. One są na niego jednak podatne. Trzeba zawczasu opryskać Topsinem, ale czy to człowiek pamięta o tych wszystkich profilaktykach do każdego gatunku roślin? Akurat u mnie przetaczniki są zdrowiutkie i bardzo mi się podobają. Tylko taki zwykły niebieski się porozkładal na boki jak co roku
Jagusiu, różę
Grasten mogę szczerze polecić. Co roku zachowuje się perfekcyjnie i powtarza kwitnienie. Wiadomo, że jako biała starzeje się brzydko, ale cóż... trzeba zawczasu usuwać rdzewiejące kwiaty. U mnie to jedna z najlepszych.
Agness, ja niedawno też myślałam, że szałwie są tylko jasnoniebieskie i ciemnoniebieskie. W zeszłym roku kupiłam różową i białą. Jeszcze nie dzieliłam kępek, bo za młode. Wysiewać też się jakoś nie wysiewają. Jak będę miała większe kępy, to się z tobą podzielę
sweety, jeszcze róże kupiłaś? Cudnie. Ja, jeśli w ogóle, to poczekam z nimi do jesieni. I dokupię takie, jakie już mam.
taro, dzięki bardzo za życzenia

U mnie przetaczniki nigdy się nie rozłaziły pod ziemią. Za to je właśnie lubię. Mam kilka różnych i wszystkie trzymają się grzecznie kępy. Taruniu, przy okazji foteczka bodziszka, którego od ciebie dostałam. Już niestety przekwitł, ale trzymał się dość długo
AgaNet, no masz, jesteś kolejną osobą niezadowoloną z przetaczników. A może się powyciągały, bo w za dużym cieniu rosną? To, że są łyse od dołu, wygląda na mączniaka albo podgnicie. No nie wiem, ja jesten baaardzo zadowolona ze swoich. Dziękuję za życzonka.