Pasja - czas letni się zbliża :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pasja - letnie impresje :)

Post »

Kasiu nie wyduchaj ziucha, bo nam potrzebne takie przynudzanie :;230. Często wracam do wcześniejszych zdjęć Twojego ogrodu, więc nie gadaj o nudzeniu proszę ;:112 tylko dalej wklejaj foty i pisz o ogrodowych spostrzeżeniach ;:180
Moja różana rabata znowu zalana, chyba w hurtowni zaopatrzę się w środki na grzyba jak tak dalej będzie ;:223
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu, obejrzałam sobie od początku twoje piękne widoki. Takie właśnie z szerszej perspektywy najbardziej mnie pociągają. A twoje ujęcia są badzo ciekawe, zresztą juź ci o tym wspominałam.
Ta nieznana róża to moim zdaniem nie jest Pastella. Coś mi się kojarzy, ale do końca nie wiem co.
Kasiu mam pytanie o obwódkę bukszpanową z pierwszej stony. Czy masz posadzony wzdłuż jeden rządek czy dwa? Ja mam jeden i zastanawiam się, czy to wystarczy.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Kasiu wpadłam do Twojego ogrodu bo często mijamy się w wątkach i teraz wiem, że to był bardzo dobry pomysł ;:oj Ogród wysmakowany i bardzo gustowny, odzwierciedla romantyczną dusze właścicielki i na pewno będę jego stałym gościem jeżeli pozwolisz ;:180 Pięknie... ;:167
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Witajcie dziewczyny, zaglądam z doskoku, bo niby lato, ale do końca czerwca ciągle coś do zrobienia niecierpiącego zwłoki.
Dzieciaki mają wakacje i zanim wyjadą na obozy to trzeba im troszkę zorganizować czas :) A i w domu troszkę odszczurzania by się przydało. Dzisiaj było cudowne słońce, ogarnęłam parę rzeczy w ogrodzie ale nagle się zmieniło na deszcz :evil: Co oczywiście dało znak czapce i bez prochów się nie obyło :?
Z nowości pojawiła się u mnie róża Queen of Sweeden oraz powojnik Beautiful Bridge ;:173 i o dziwo znalazłam dla nich miejsce :shock:

Grażko226 bardzo mi miło, że do mnie zajrzałaś. Oczywiście serdecznie Cię zapraszam i wręcz namawiam do kolejnych odwiedzin. Bardzo Ci dziękuję za pochwały :) ;:180

Wanda witaj! Ciesze się, że Cię widzę ;:173 Troszkę u mnie mniej tej większej perspektywy, bo ciek wodny stoi w miejscu i nie sposób go focić :( A i drugi zakątek /ten z ławeczką/ w proszku i służy do dołowania roślin. Co do bukszpanu /jeśli dobrze zrozumiałam/, to rządek składający się z jednej sadzonki bukszpanu. Z tym, że to roślinki wyhodowane przez mojego tatę i posadzone były jako spore krzaczory. W tej chwili żywopłot ma 5 lat.

Magda podobnie jak u Ciebie mój czas nie jest z gumy :lol: I mimo, że tak blisko mamy to ciężko jest się spotkać. Mam nadzieję, że w tym tygodniu nam się uda ;:173 Dziś kolejna porcja focików.

Mariolko za dobrą radą nawiozłam różyczki i widzę efekty. Zawiązują nowe pączki i wyrastają nowe gałązki. Nie czekaj tylko zrób to samo ;:108

Kasiek z książki nie wyciągam głowy i mam coraz większe zawroty ;:306 Do południa udało mi się popstrykać zdjęć, potem głowa doskwierała, ale znów pokazało się słońce ;:3 Oby na dłużej !!!
Kasiu, kiedy ciąć glicynię? Czy nie jest za późno? Podsyłałaś kiedyś linki ale zgubiłam ;:14

Ewa dzięki za chęć pomocy ;:196 no nie wiem co to za licho. Ładna jest, ale żeby tak zapomnieć ;:14 Trudno ;:108

Obfocone dziś

Obrazek

Obrazek

tarasowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lantana przechowana przez zimę :)
Obrazek

Obrazek

werbena patagońska /przezimowała/
Obrazek

w towarzystwie jeżówki
Obrazek

Przetaczniki
Obrazek

Christa
Obrazek

Szałwia i First Lady
Obrazek

Szał ogrodowej
Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu, glicynię można ciąć od połowy lipca. Ja jeszcze mojej nie ruszałam, ale wkrótce się wezmę, bo pędy włażą mi na dach :roll:
Czy Twoje przetaczniki też mają pożółkłe liście od dołu? Christa mnie zaskoczyła wysokością, ale te ogonki są super ;:215
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Kasiu nie musisz mnie namawiać do odwiedzin Twojego ogrodu :D odwiedzanie go to dla mnie uczta dla oczu, piękne zdjęcia pięknego ogrodu ;:167
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu ile razy widzę Twój taras i masę cudownie skomponowanych skrzyń i donic z wspaniałym kwiatowym buszem..... bujnym i obfitym, to jestem zachwycona..... zawsze czekam na te migawki ;:oj Ogród tak samo .... ukwiecny i piękny..... wędrowanie Twoimi ścieżkami jest prawdziwą przyjemnością :D
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Witaj Kasiu.... :wit
podziwiam wszystko..... kompozycje tarasowe w Twoim wydaniu zawsze wyjątkowe. :heja :heja
Śliczna jest czerwona begonia, pierwszy raz widzę tą odmianę, ona ma pojedyncze kwiaty ;:108
"Szał ogrodowej" śliczne ujęcie na zdjęciu. Ja swoje wywalam, u mnie nie mam szansy na kwitnienie, a podobają mi się właśnie ogrodowe. Zrób dalsze zdjęcia różyczki nn?. nawet całość krzaczka.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, jak dawno masz Bailando? To jest wielokwiatowa? Szukam czegoś do towarzystwa w kolorze i wysokości dla Pashminy.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :wit
Dzisiaj pogoda wietrzna i ze zmiennym ciśnieniem, ale nie przeszkodziło mi to nabyć dwóch białych ostróżek i rozwaru do towarzystwa QofS :lol:
Kasiek moje przetaczniki bardzo wybujały...zresztą jak wiele roślin które wcale nie miały być takie wielkie...Jeden wcale nie wyrósł i go przesadziłam, drugi złapał szarą pleśń, trzeci ma ok 80cm i łysy dół ;:219 Dzięki bogu Christa bujna i zdrowa ;:173
Glicynię też muszę przyciąć, bo mam już wielkie drzewo ;:202

Grażynko jeszcze raz bardzo dziękuję ;:196

Agness dziękuję za pochwały ;:168 Jest mi ogromnie miło i daje motywację do dalszych kombinacji ;:65 Za wiele nie da się już zrobić, ale może na jesieni zakątek cienisty powstanie ;:108 Donicowe właśnie dziś nawiozłam, podlałam i tylko psianka nie chce kwitnąć ;:185 Nie mam pojęcia dlaczego ;:151

Majeczko dzięki wielkie, z twoich ust to miód na moje ;:167 Jutro zrobię jeszcze fotki tej róży ;:108, bo dziś nie miałam czasu, trochę kiepsko rośnie/pod iglakiem/ ale przesadzę ją. Begonia właściwie nie jest czerwona tylko taka jakby arbuzowa, a początkowo była całkiem różowa i na dodatek pełna :shock: Na kwitnienie trzech ogrodówek czekałam 3 lata. Mam jeszcze trzy które niestety odmówiły, ale dam im szansę :lol:

Iwona nie znam się na tyle niestety...Ale z czystym sumieniem polecam! Zdrowa, cudnie kwitnie! Kupiłam jako zwykłej wielkości krzaczek, ale w tym roku rozrosła się wszerz. Na końcu fotka.

To troszkę kolorków :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ogrodówka
Obrazek

glicynia i Wiola
Obrazek Obrazek

Malwa samosiejka , drugi rok kwitnienia.
Obrazek

Maleństwo
Obrazek

serduszka od p.Marka P.
Obrazek

Bailando
Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasia..... świetnie, że znalazłaś notatki i wiesz, że to nie nn :D
Może to być Pastellka ;:108 , dlatego pisałam Ci, że trzeba ją dokładniej obejrzeć, bo jedno zdjęcie, to mało.
Mnie zmylił sposób ulistnienia tej róży i kwiat schowany w listeczki.
Ciesz się, to ładna róża. :heja :heja
Co do hortensji ogrodowych?.. :wink: :wink: one są śliczne ale jeden warunek?. niech kwitną.
Ja swoje wywalam?. ;:222 ;:222 skoro przez dwa sezony nie zaszczyciły mnie kwiatami.
Będzie wolne miejsce?.. :lol: hihihi?hi pomyślę co tam wsadzić?. :;230
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Napatrzeć się nie można na te Twoje róże. Podpowiedz, czym zasiliłaś?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Majka zrobię jeszcze fotki w pełnym rozkwicie :) A jej lekka inność może być powodem głupiego posadzenia, chociaż wydawało mi się, że jest idealne i zaciszne. Pastelkę i First Lady stłumiły szałwia i przetaczniki do spółki z białą serduszką ;:306 ;:124 Na jesieni muszę dla nich znaleźć inne miejsce. Nie będzie to łatwe. :?

Z hortensjami jak uważasz, ja trzymałam moje 3 lata, w zeszłym roku pogroziłam ostro i mam teraz full wypas :lol:
Musze za to bezwzględnie wyprowadzić tawlinę jarzębolistną, bo już zaczyna taniec rozpełzaniec po całej rabacie. Dereń kousa mi się marzy, za płotem może da radę mimo, że to strona południowa ?

Mariolko na początku sezonu rozsypałam substral długodziałający, ale to absolutnie przereklamowana sprawa i jakieś 2 tyg. temu podsypałam Florovitem do róż - efekt błyskawiczny....
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Parę dni mnie nie było, ale cóż kiedy mogę to relax, relax i relax :lol: Od kompa też uciekam jak mogę :D Staram sie do Was zaglądać, ale nie zawsze zostawiam ślad, musicie mi to wybaczyć ;:173
W czwartek odwiedziła mnie Magda - lulka i obgadałyśmy plany różnych zmian w naszych ogrodach :) Na jesieni szykuję zmiany w zakątku, który był zaplanowany na ten sezon i liczę, że się uda ;:108 Niestety podczas odwiedzin doznałam szoku, ponieważ podczas obchodu, moja wierzba Iwa zaprezentowała się w kształcie litery L /odwrotnie/ coś zrobiło jej dziury w prawie całej łodydze ;:202 i korona się złamała. Drzewo nie do odratowania...Wyglądało na jakiegoś raka....

Mój ciek wodny prawie zakończony i szum wody przyprawia mnie o dreszcze ;:138 Inauguracja była, jeszcze muszę zagonić M do obsypania tego ziemią ;:65 i roślinki mogę wsadzać :heja

Udało mi się wczoraj zrobić kilka fotek...które prezentuję poniżej
A po dzisiejszym obchodzie doszłam do wniosku, że parę roślin znów źle posadziłam ;:124 Czy zdarza Wam się też popełniać jeszcze błędy, no już po pięciu latach powinnam coś wiedzieć ;:124
Miłego odpoczywania!!!!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Queen of Sweden
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Elfe
Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kasiu, fantastyczne zdjęcia - Twój ogród przeszedł ogromną metamorfozę, ale w końcu Ty jesteś od tego specjalistą ;-)
Do wybudowania cieku - z tego co widzę - został wykorzystany murek... bardzo ciekawie się to prezentuje - tym bardziej chętnie obejrzę tę nowość na żywo :)
Pięknie!

PS. Szkoda Iwy! Moja dwa lata temu też padła... to krótkowieczne drzewa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”