Ogródek Robaczka cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 9

Post »

Tez powiem tylko WOW ;:oj
Za bialo niebieski motyw dziekuje - jest dla mnie nieziemski. Moje Kenty jeszcze male ale juz sa obsypane kwiatami - mysle, ze w przyszlym roku tez dadza spektakl jak u Ciebie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

robaczek_Poznan pisze: Agness, bardzo dziękuję..,do artystycznej fotografii mi jednak daleko. Po obejrzeniu kolejnej dawki zdjęć Agnieszki-Safoya popadlam w straszne kompleksy ;:219 ehh...ta magia ;:170
Kasiu jesteś zdecydowanie zbyt skromna.... Twoje zdjęcia są bajeczne, często wracam i oglądam je od nowa..... Zdjęć Agnieszki nie widziałam, muszę poszukać jej wątku, bo mam kompletnego hopla na punkcie pięknych zdjęć 8-) :lol:
Twoje kolejne i zdjęcia i widoki rzucają na kolana.... jestem pełna podziwu ;:180 ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Zdjęcie piękne i róże piękne. Ja tam stale głowę sobie zatruwam, jak tu zrobić dobre zdjęcia. Chyba na jakiś kurs w końcu pójdę.
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52

Post »

Kolejna porcja pięknych fotek. ;:138 Coraz bardziej podoba mi się Suv. du President Lincoln. Czy mogłabyś coś o nim napisać? Jak duże ma kwiaty, czy długo się utrzymują no i czy pachnie?
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Kasiu ale dałaś czadu z tymi różami. Przyznam że jeszcze nie widziałam tutaj na forum tak bogatego i pięknego ogrodu w różach jak twój. Pokazałaś zaledwie małe krzaki przy tych łukach a już to wygląda pięknie. Nawet nie próbuję sobie wyobrazić jak to będzie wyglądać gdy łuki całe zarosną.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nie posadzę wszystkiego, co zobaczę na forum, ale są setki róż, które się nadadzą do mojego ogrodu :D Inne mogę podglądać w cudzych :wink:
Niedawno mi się śniło, że znów przeprowadziliśmy się pod Poznań-i sadziłam róże z 6 strefą ;:306 Wierz mi, że nie mogłam się obudzić, bo wybierałam odmiany ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, faktycznie Twoja La Perla ma inny kształt. Wiele jednak zależy od ziemi, w jakiej rośnie. Moje róże w zasadzie potrzebują dwa sezony, żeby były jak trzeba, zwłaszcza te, które sadzę w miejscach wyjałowionych po starym sadzie. Mimo dosypanej ziemi ogrodniczej nie mają tam najlepszych warunków, a właśnie w takim miejscu rosną 3 La Perla. Mam nadzieję, że z czasem będą tak śliczne jak Twoje ;:108
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Nie dołożę nic nowego do zachwytów poprzedniczek ;:173 Pięknie ;:173 Cudne i róże i ich fotki ;:63
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Kasiula, róże jak zwykle cudowne, ale obiecałaś powojniki ;:145 ;:306
Już zadałam to pytanie Majce, ale jeszcze zapytam ciebie w jakiej odległości od siebie sadzisz róże?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Kasiu podziwiam Cię za konsekwencję w doborze koloru kwiatów ;:180
Wszystko stonowane...pastelowe...wysmakowane...
Czy ty masz jakieś żółte kwiatki (dojrzałam tylko jedną różę), albo krwistoczerwone ?
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Robaczku gratulacje. Jest bosko! A zdjęcia róż na pierwszej stronie nieziemskie. Cudowne.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Twoje róże mają bardzo ładnie uformowane krzaczki. Są takie równiutkie.
Moje nie wszystkie tak wyglądają.
Czy u Ciebie Leonardo wypuszcza długie gałązki?
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie,
Miałam kiepski dzień, leje nieprzerwanie od 20 godzin, ale Wasze wpisy zawsze poprawiają nastrój! Cieszę się, że mogę dzielić się z Wami szczęściem, jaki mi daje ogród :D
A skoro o ogrodzie mowa - mocno potargany wiatrem i deszczem, trawnik usiany płatkami róż, a pędy zwieszone do ziemii..trochę ostróżek połamanych, ale większych strat nie odnotowałam. Niech już tylko przestanie padać :roll:
Wystukałam odpowiedzi dla wszyskich miłych gości i przy ładowaniu zdjęć znikło mi wszystko ;:145 Zajęło mi to prawie 2 godziny i na kolejne wpisy nie mam już czasu..północ się zbliża nieubłaganie, więc tylko odpowiem krótko ;:131

Justynko, sama wykonuję akrobacje artystyczne, żeby sfotografować niektóre róże ;-)) Gartentraume ma strasznie nietrwały kwiat...2-3 dni i po radości. Może jak krzew będzie starszy i pędy się wzmocnią to będą sztywniejsze, a kwiat trwalszy..?
Mugatko, dziękuję i pozdrawiam Ciebie oraz maleństwo na zdjęciu!
Marzenko, długodziałający wiosną i w razie potrzeby o szybkim działaniu w sezonie na słabsze krzewy ;:108
Marzenko, ta gipsówka jest miniatrowa, z tyłu jest ta większa..zobaczymy jak się sprawdzi :uszy
Mufko, Lykke to różany potwór, szybko zarośnie pergolę ;:138
Lulka, 40-50 cm to odstęp do róż rabatowych zalcany przez producentów, a parkowe i pnące raczej koło metra i więcej. Puste przestrzenie obsadzam bylinami...mam wrażenie, że ziemia marnuje potencjał jak jest nieobsadzona ;:209
Maddy, Julek, Agness ;:4
Julek, widziałam nowego paszczaka, kolejny słodziak ;:167
Wando, ja też myślę o kursie, nawet zaczęłam szukać :roll:
Lemko, mam tą różę od wiosny, ale zoabcz u Majki-Edulkota, u niej się zaraziłam ;:131
Danusiu, dziękuję! jest tyle cudnych różanek na Forum, tym bardziej miło mi, że tak piszesz ;:196
Ewa, nieźle się uśmiałam :;230 Rano pewnie lista była już całkiem pokaźna? :lol:
Monia, Twoja la Perla jest cudna, choć ma nieco inny ksztalt. Nie ujmuje jej to nic z uroku ;:170
Aga, dzięki ;:196
Kasiu, jak przestanie padać, na pewno zrobię :uszy O różach pisałam Lulce, właśnie o to pytała.
Iwonko, mam i to sporo, zaraz coś poszukam :uszy Dziękuję za odwiedziny!
Nemezjo, dziękuję ;:180
Gosiu, nie wszystkie są ładnie uformowane..Crocus Rose, Geisha, Home & Garden wypuściły mi ponad metrowe pędy...Leoś na razie zgrabnie rośnie.

Kilka fotek ze słonecznego weekendu na dobranoc ;-))

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To (miła) pomyłka z Rosarium - z metki F.Latour, ale faktycznie to Cristata. Napelońskie czapeczki są nie do pomylenia ;-))
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu u mnie leje już drugi dzień bez przerwy,ciemno za oknem dosłownie ;:124
Teraz ,kiedy najpiękniejszy okres dla róż,czerwiec ;:124
Dzięki za piękne foty ;:333 Crown Princesse coraz bardziej mnie przyciąga ;:224
Ja też miałam tą samą pomyłkę co Ty Kasiu zamiast Fantin mam Cristatę,ale to tylko cieszy ;:215
Lilie masz od naszej Ewci rozanki? Moje jak dwa dni temu byłam na działce były w pąkach,jutro jadę koniecznie,już w miejscu tupię nóżkami ;:65
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Kasiu uwielbiam klimat Twojego ogrodu ;:167 Olympic palace miodzio ;:167 Przysiadłam i podziwiam ;:168 ;:167 Gratuluję wyczucia smaku i gustu ;:196 Jest po prostu doskonałe ;:173
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”