Ogródek Robaczka cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 9

Post »

Z tego zachwytu zapomniałam zapytać. Pisałaś że nie masz mszyc bo masz lawendę. To znaczy że odstrasza? Napiszesz coś więcej? Jeszcze coś odstrasza lawenda poza mszycami? Bo właśnie rozpoczęłam sadzenie lawendy przy różance i byłaby to bardzod dobra dla mnie wiadomość.
I jeszcze pytanie laika: co to jest róża PHM? :oops:
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Hmmm..chwila nieuwagi i 10 strona..
Wracam do czytania i oglądania zaległości :wit
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, dziękuję za polecenie Perennial Blue, na pewno ją nabędę ;:108 , jest śliczna. Jak już będziesz wykopywać irgi, to pamiętaj o mnie. CHętnie je przygarnę ;:196 . A i jeszcze: czym masz obsadzony brzeg rabaty wzdłuż pastelli? Takie urocze drobne kwiatuszki :)
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Powalające sa te Twoje rabaty. Że też każdy krzaczek może tyle kwiecia wydać :roll:
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu - Twój ogród jest niewątpliwie jednym z moich najbardziej ulubionych. Teraz wpisuję się tylko, a po 10 lipca doczytam zaległości tu i w poprzedniej części.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry!
U Was też taka ulewa? U nas leje od północy, swiata nie widać w strugach deszczu i mocno wieje...
Z jednej strony dobrze, ogrod odpocznie po upałach, ale z drugiej, dużo róż się osypalo i na kolejne trzeba będzie poczekać ;:131

Malgosiu, witaj! Bardzo mi miło gościć zaprzyjaźnioną ogrodniczkę ;:196 Szkoda czas na miniony wątek, jeśli czasem zajrzysz tutaj, będzie mi bardzo miło ;-))
Justynko, ja też się zastanawiam, skąd taka siła w różach ;:173 Louis Odier wydał chyba z 200 kwiatów i choc już kończy kwitnienie, po cięciu powinien jeszcze pokazać swoje uroki :uszy
Marzenko, będe pamiętać :uszy Brzeg rabaty z Pastellami obsadziłam różową gipsówką, to roslinka jednoroczna.
Evluk, witam i zapraszam :wit
Aprilku, lawenda odstrasza mszyce, podobnie działa kocimiętka. Dobrze jest tez sadzić inne aromatyczne zioła w pobliżu róż, pomagają w walce ze szkodnikami ;:108
Marysiu, dziękuję! Dzbany tez mi się podobają, już trochę pociemniały i nabrały patyny czasu w nieco przyspieszonym tempie :lol:
Iwonko, w zależności od odmiany i pokroju róży, sadzę co 40-50cm, a większe róże jeszcze dalej. Róże sadzę pojedynczo, tzn. jedna do dołka.
Asiu, dzięki za podpowiedzi w sprawie niszczylistki. Na razie opanowały chyba inwazję, znajduję tylko pojedyncze sztuki, ale będe pamiętać. Dziękuję za odwiedziny! ;:196
Kasiu, dobrze, że wpadłaś, przynajmniej Cię znalazłam ;:138 miłego dnia, mimo deszczowej pogody :wit
Lemko, powojnik o który pytasz to Rooguchi z grupy Integriflora. Bardzo go lubię ;:173 Cieszę się, że dzbany Ci się spodobały - rosnące obok trafiły za bardzo je zasłaniają więc zmienią miejsce, a posadzę tam w zamian ciemniejsze róże (a jakże!) ;:131
Agness, bardzo dziękuję..,do artystycznej fotografii mi jednak daleko. Po obejrzeniu kolejnej dawki zdjęć Agnieszki-Safoya popadlam w straszne kompleksy ;:219 ehh...ta magia ;:170
Lulka, faktycznie w zeszłym roku powojniki dominowały, ale to tez dlatego, ze częściej robiłam im zdjęcia, teraz zeszły na drugi plan ;-)) Muszę jednak poświęcić im sesję foto, bo żal będzie gdy przeminą...
Pat, Perennial Blue naprawdę warto posadzić ;:108 Róża jest całkowicie bezproblemowa i zdrowa! Róże na łukach jeszcze malutkie, czekam kiedy dostaną kopa i pójdą do góry ;-))
Ewa, każdy ogród ma swoje ograniczenia...twój klimatyczne, mój objętościowe ;-)) No nic, trzeba jakoś sobie radzić ;:168
ps. fotki się ładują ;:131

Miłego dnia kochani :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kasiu brak mi słów......angielski ogród królowej Kasi....tylko Tyle ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Piękne te róże. Co Ty robisz że one nie zwieszają główek i tak ładnie można je sfotografować...? Moja Gardentraume miała jeden kwiatek i koniec :( Może jeszcze wyda jakiś pączek. Strasznie podoba mi się jej zapach.
Awatar użytkownika
Mugatka
50p
50p
Od: 1 maja 2013, o 11:48
Kontakt:

Post »

no cóż ... od dawna podglądam ... ale dziś jakoś nie umiem siedzieć cicho :wit
nic nowego nie napiszę, jest cudnie ... przecudnie ... pozytywnie zazdroszczę :)
"To nie sztuka wybudować nowy dom... sztuka sprawić by miał w sobie duszę..."
Mugatkowe TWORY
Mugatkowe początki
Awatar użytkownika
kris11
200p
200p
Od: 28 lut 2012, o 20:17

Post »

Cudnie kwitną, a jakiego nawozu używasz do tych dam? :)
Pozdrawiam- Marzena
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Kasiu, z góry dziękuję za pamięć ;:196 . Czy nie boisz się, ze gipsówka zakryje róże? Kiedyś chyba Wanda miała takie spostrzeżenie ;:131 , ale pewnie panujesz nad gipsówką...
Gardentraume też zaprosiłam do siebie, ale jeszcze nie kwitnie, wszak sadziłam ją teraz wiosną. Liczę na jej zapach, rośnie pod oknem jadalni i będę koło niej chodzić z tarasu do altany :heja
SUper efekt masz u siebie z róż. U mnie też w nocy lało, teraz jeszcze nie pada, ale niebo czarne prawie.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Kolejna seria przepięknych różanych zdjęć ! ;:138 Z wielką przyjemnością spaceruję po Twoim różanym królestwie. Jest cudnie...

Cieszę się, że pokazałaś Lykkefund, bo właśnie kupiłam dwie sztuki do obsadzenia pergoli i zastanawiałam się jak je posadzić :wink:
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Odważna jesteś z tym gęstym sadzeniem. Ja mam zawsze moralniaka, że zbyt gęsto wsadzam rośliny, a prześwity są jak stąd do Krakowa :;230 . Muszę koniecznie pozatykać te dziurawe miejsca jakimiś bylinkami. Ostatnio mam fazę na czyściec wełnisty, nawet mam zdobyczne 2 sadzonki :heja
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Kasiu powiem tyko WOW ;:180 ;:180 ;:180
Idę sobie pomarzyć ;:224
Zablokowany