Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agnieszko, ciągle kwiatowe nowości u Ciebie! Liliowe pąki już bardzo zaawansowane, ale się szykuje spektakl ;:170
Fotki piękne jak zawsze ;:333
Pozdrawiam!
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Agunia ma dokładnie taki busz, jak lubię, wręcz uwielbiam i dążę do niego ;:224 ;:138
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agusia, witam i pozdrawiam :-)
Karmie oczy Twoim ogrodem wyobrazajac sobie co tez kwitnie u mnie... Twój kwiatowy busz i jego kolory zachwycają!
Miłego wieczoru i do napisania, A.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ale tam masz pięknie Aguś :D
Tawułki pięknie kwitna i pięknie sie komponują z innymi roślinkami ;:333
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Agnieszko, piękne są twoje różyce ;:oj i nie tylko ! Falstaff zrobiła na mnie spore wrażenie w kolorze zimnego niebieskiego różu ;:173 Ach gdyby tak mieć więcej miejsca....Zrodził się w mojej głowie pewien pomysł...Ale już go sobie wybijam.... ;:306
:wit
Awatar użytkownika
Wroblica
200p
200p
Od: 10 lis 2009, o 14:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Fajnie prezentują się tawułki biała i różowa w komplecie, muszę różową dokupić....wydawało mi się że u kogoś widziałam tawułkę o takim ciemniejszym ulistnieniu....też byłaby ciekawa w kompozycji.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Tawułki świetnie teraz wyglądają :D Raczej niekłopotliwe rośliny, dlatego wtykam je w różne kąty.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Agnieś róże masz zachwycające,a William Morris i Falstaf bardzo do mnie przemawiają :wink:
Zarzekałam się że różanka mnie nie dopadnie,ale na wszelki wypadek zapiszę sobie gdzieś te nazwy ;:224
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Agnieszko ogród jak zwykle piękny a tu nie długo zaczną kwitnąć liliowce .
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

O raaany! Jak pięknie! Piekne te tawułki szkarłatna i fioletowa! Takie miałam mieć, ale niestety mam białą i różową (tez ładne zresztą)
To miejsce przy schodkach fajne!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Zwiewne jak chmurka tawułki nadają lekkości każdemu zakątkowi. Wymagają jednak baaardzo dużo wody, której ja nie jestem im w stanie zapewnić, bo musiałabym je podlewać pół dnia, a nie jest to możliwe. MNie najbardziej podobają się białe.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kolory, kolory, kolory.....chłonę z każdą odsłoną twój piękny czarodziejski i barwny ogród.
Tawuły cudne....u mnie na stanie tylko białe chyba czas to nadrobić ;:224
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Czas tawułek..u mnie od 30 lat nigdy dodatkowo nie podlewane i nie nawożone...dlatego pewno w tym roku niezbyt obfite kwitnienie się zapowiada a może wymagają już przesadzenia ;:7 ale tam gdzie je mam posadzone to najmniej wymagająca rabata bo ją szczelnie pokrywają i nic na niej nie robię cały sezon... :)
Miłego dnia Agnieszko!
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu dziękuję, ale moje fotki nawet nie umywają się do Twoich ;:180
Lilijki to moje ukochane kwiaty, zawsze bardzo na nie czekam , już kwitną 3 odmiany, muszę dziś cyknąć fotki :D

Aniu uwielbiam bogate kipiące roślinnością ogrody :D Twój też jest taki ;:196

Aguniu witaj kochana ;:196 Pewnie cudownie wypoczywasz. Miło mi, że mimo wyjazdu i natłoku wrażeń urlopowych znalazłaś czas, żeby do mnie zajrzeć ;:196
Twój ogród na pewno jest jak zawsze piękny, pełen kwiecia i kolorowy, po powrocie zastaniesz wspaniałe widoki :D
Pozdrawiam serdecznie i życzę wspaniałego wypoczynku ;:167

Aniu dziękuję ;:196 Tawułki bardzo lubię, to śliczne, zwiewne roślinki i wspaniale ubarwiają cieniste i pół-cieniste zakątki :D

Kasiu te pomysły rodzą się i rodzą ;:224 gdyby tylko miejsce było, żeby je realizować 8-) :lol: Ale może Twój się uda wcielić w życie ;:170
Różyczka jest troszkę ciemniejsza niż na fotce, kolor mniej jaskrawy, znacznie piękniejszy w naturze. Niestety fotka jakoś mi tak się przejaskrawiła.......

Elu tawułki to faktycznie świetne roślinki :D delikatne, zwiewne a jednocześnie z daleka przyciągają wzrok i pięknie komponują się z innymi roślinami.... i tymi kwitnącymi i o ozdobnych liściach :D
Ich listeczki rzeczywiście różnią się barwą, są też ciemniejsze....

Ewuniu czytając Wasze posty właśnie przyszła mi do głowy myśl, że jeszcze mam fajne miejsce na kolejne tawułki ;:oj W cieniu za huśtawką teraz mało się dzieje..... to co kwitło już przekwitło( liliowiec, bodziszek, dzwonki brzoskwiniolistne.....) a hortensje bukietowe dopiero zaczną, więc lukę można zapełnić tawułkami ;:oj
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko faktycznie i jedna i druga róża jest przepiękna.... tylko William strasznie opuszcza główki.... bardzo mi to przeszkadza.... jest taka wiotka.....
Choroba różana chyba mało kogo minie.... jest baaardzo zakaźna ;:224 :;230 ....ale jakaż przyjemna 8-) ...... czy jest coś co może się równać z różą???..... nie na darmo to królowa kwiatów...... chociaż u mnie zdecydowanie na pierwszym miejscu jest lilia 8-) :lol:

Geniu dziękuję ;:196 Już późniejsze liliowce pomalutku zaczynają pokazywać kwiatuszki.... na razie takie pojedyncze, ale już się pojawiają :D U mnie są przeważnie takie popularne, ale u Ciebie to dopiero zacznie się pokaz ;:oj

Miłeczko tawułki to świetne roślinki..... całkowicie niekłopotliwe, rosną sobie same, bez specjalnej troski....a jakie piękne..... niesamowicie podobają mi się wszystkie..... w tym roku wywaliłam 2 odmiany.... takie wielkie kępy ;:145 Nie mogę ich odżałować, ale wplątał mi sie w nie perz i mimo wykopania karp nie byłam w stanie go wydobyć..... korzonki były kompletnie splątane......

Wandziu u mnie też suchutki piaseczek, ale na szczęście jakoś sobie radzą..... najpiękniejsze są w cieniu, rosną wielkie i ukwiecone. Chociaż muszę się przyznać, że mam 2 kępki w warunkach całkowicie niezgodnych z ich wymaganiami :oops: praktycznie na suchej patelni.... nie rozrastają się tak pięknie jak pozostałe, ale też sobie radzą i ładnie kwitną :D
Bielutkie też mam, ale właśnie na patelni.... muszę cyknąć fotkę :D Miałam 2 różne odmiany białej, ale jedną musiałam wywalić przez okropny perz, który wplątał się w korzenie i był nie do usunięcia....

Agulka dziękuję za cieplutkie słowa ;:196 Kolorowo jest faktycznie, najchętniej nie wychodziłabym z ogrodu....ale niesamowite upały, do spółki z chmarami komarów skutecznie przeszkadzają cieszyć się przebywaniem w ogródku...... Na huśtawkę prawie wcale nie chodzę, bo w gąszczu roślin komary zjadają żywcem..... nawet w upalne południe :evil: Na szczęście taras i różany zakątek wypoczynkowy jest w miarę wolny od komarów i można troszkę w spokoju posiedzieć.... dopóki te krwiożercze bestie nas nie zwąchają ;:202 :;230

Maryniu moje tawułki znacznie, znacznie młodsze..... maja około 5, 6 lat, ale powiem szczerze, że też ich nie nawożę...... ale podlewam , razem z innymi roślinkami w upały...... Ja w ogóle bardzo mało nawozów stosuję..... ściółkuję rabaty skoszoną trawą, korą, to się rozkłada i roślinki mają świetne witaminki :lol:
Może jeśli masz je tak rozrośnięte, to nie męcz się z przesadzaniem, tylko je zasil troszkę, to się wzmocnią i w przyszłym roku znów pięknie zakwitną :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”