Siedlisko z sosnami cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.5

Post »

Marzenko ogród Eli wspaniały, ale i u Ciebie mnóstwo kwiatów kwitnie.
Ja mam innego złocienia marunę, mogę Ci podesłać z rojnikiem.
Azalie będą miały komfort do rośnięcia, ale w końcu to inwestycja na lata . :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tereniu bardzo chętnie przyjmę innego złocienia. A roślinek uzbierało się dzięki hojności i uprzejmości Forumowych przyjaciół
Ostatnio od Eli wyjechałam z takim bagażnikiem
Obrazek
a to już po wypakowaniu
Obrazek

Podzieliłam się tymi prezentami z drugą Elą/Elakuznicom, m.in.złotlinem, trzykrotką, liliowcem, serduszką białą, pysznogłówką oraz cebulkami, które dostałam.

Kupując azalie, liczę właśnie na to, że raz posadzę, w dobrą dla nich ziemię i dobre miejsce. Potem tylko uzupełnianie kory i nawożenie i nawadnianie i powinny rosnąć bez większego wysiłku. Wiosną będą kwitnąć, a potem prym przejmą róże i byliny.
Trochę wzoruję się na Twoim ogrodzie, choć pewnie go nie doścignę nawet przez 100lat.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Marzenko rozśmieszyłaś mnie z tym moim ogrodem. ;:306 Ale dziękuję, jesteś bardzo miła. ;:196
Ty za rok już będziesz miała piękniej ode mnie. ;:108
Wspaniale roślinki od Eli dostałaś. ;:138
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenko dzięki za wspaniałą fotorelację z mojego ogrodu tak jak mówiłaś ogród widziany innym okiem ,roślinki niech Wam dobrze rosną ;:196 Ja do kliniki idę dopiero 5 lipca ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Ten Twój nachyłek to wiesiołek, Marzko :D
Azalie też bym pogrupowała kolorystycznie. Ale posprawdzaj sobie także wymiary, zanim je posadzisz :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu, u mnie bardziej pospolite i niewymagające roślinki głównie. U Ciebie sporo rarytasów, które podziwiam z rozdziawioną buzią, bo dopiero u Ciebie widzę je pierwszy raz.
Mam nadzieję, że Twoje słowa będą prorocze i za rok ogród będzie już ładniejszy u mnie niż teraz

Elu, cieszę się, że zdjęcia Ci się podobają. Miałam trochę tremy, ale udało się. To i tak dość krótki termin. Kolegi z pracy siostra od 2ch m-cy skarżyła sie na ból brzucha. Lekarze nic nie widzieli złego w wynikach. W sobotę poszła prywatnie, bo ból już był straszny. Dziś po oreracji. Rak.

Aniu, Ty zawsze czujna i dzięki Ci za to. No tak wiesiołek, nachyłek ma liście jak koperek ;:14 . Azalie pogrupuję kolorami-płynnie, ale pokrój też wezmę pod uwagę. Muszę spisać z karteczek nazwy na znaczniki, bo deszcz mi je do reszty rozmyje ;:145 .
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Marzenko też tak jak Ania wiedziałam że to wiesiołek ,ale jakaś jestem taka dzisiaj przybita. Wiem że różnie to bywa ale u mnie za długo się ciągnie a to jest walka z czasem ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Marzenko wyczytałam u Elli o boczniakach - gdzie je kupujesz?
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Marzenko, lilie ciudne ;:138 ;:138 ;:138 U mnie na razie tylko te rdzawe kwitną na zabój. Reszta się ociąga. Ale pąków mają dużo, więc jest szansa,że ucieszą oczy :D Pozdrawiam słonecznie ;:3
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Lilie to chyba Lollypop! Mam takie! Niestety przez przypadek ;:223 Miały być tygrysie :evil:
Ale już się zadomowiły i nie żałuję. Tyle, że nie pasują (miały być pomarańczowe) :;230
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Sosenki4 pisze:Tereniu, . Zbiorę to na bok, potem wybiorę ciemny piasek (ziemię). z dołu wywiozę zółty piach. Do ziemi domieszam ziemię dla kwasolubów. Wystarczy taka troska?
Czy Ty o mojej glebie piszesz? ;:306 ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wtorkowo. Noc była z ulewami i burzami, ściana deszczu. Mam sypialnię na poddaszu i jak tak mocno pada, to jednak budzę się, bo mam wrażenie, ze zaraz woda wleje mi się do łóżka ;:306 . No i nasłuchiwałam czy aby grad nie pada ;:222 , ale obyło się bez kulek lodowych.

Sadzone świeżo rośliny się cieszą, ja też :heja , bo jednak deszczówka a woda ze studni, to dzień do nocy.

Elu/ElleBelle już w momencie podpisywania wiesiołka miałam wątpliwość, ale poszło i nie wróciłam i nie poprawiłam ;:124 . Zaraz skoryguję swój błąd. Kurcze, to czekanie. A tu rzeczywiście liczy się czas. W służnie zdrowia niestety jest tak, ze jak nie posmarujesz to nie pojedziesz. Tatę z diagnozą i wynikami przygotowanego do operacji trzymali przez 1,5tyg. w szpitalu. Czekali na kopertę. Po kopercie na drugi dzień była operacja. Teraz już ten lekarz nie pracuje w naszym szpitalu. Za korupcję go wywalili.

Ewa fabryka kostek boczniakowych jest niedaleko mnie, codziennie przejeżdżam koło niej. Chcesz taką kostkę? Kupię i zawiozę Ci jak będę do Ciebie jechać.
Wygląda na to, ze w naszych okolicach same piaski. U Eli/Elakuznicom też taki sam piaseczek ;:306

Anetko, jak chcesz te lilie to nie ma sprawy. Niewiele jeszcze mam, bo z 3ch jest 9, a już mam chętne, ale zawsze mogę się z Tobą wymienić na te rdzawe, których nie mam.

Miłko, te lilie też muszę wykopać, bo o ile kolorystycznie mi pasują, to zagłuszają róże. Po prawda róże pnące, ale jeszcze małe. No i zagęsto się tu robić zaczyna ;:306 . Nigdy nie sądziłam, że w siedlisku będzie taka sytuacja :;230
Przede wszystkim jednak dziękuję za identyfikację ;:196
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Zagapiłam się jakoś, przepraszam. A Ty przesz do przodu jak czołg. Mnóstwo pracy Cię czeka z tym sadzeniem. Ja w upały jak miałam więcej niż dawałam radę to wkładałam do wiader z wodą. Udało się nic nie stracić.
Tyle azalii ;:oj ja bym sadziła na przemian z Rh. Uzypełniałyby się zielonością liści. W szachownicę lub pasmami. Z tyłu ciemne i do przodu coraz jaśniejsze. Będzie super. Tylko trzeba uważać na wysokości. Można dodać obwódkę żurawek jednej odmiany dla uspokojenia kolorów.
Ciekawa jestem co wymyślisz.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, wszystkie teraz kupione azalie to azalie japońskie. One tworzą dywaniki. Można je formowac na takie milusie kuleczki, po 10ciu latach 60cm docelowa wysokość. Bynajmniej tak je Japończycy prowadzą, bo im nie zależy na kwiatach a na liściach właśnie i kształcie. Nie mam żadnej wielkokwiatowej kupionej. Może uda mi się to rozrysować, to rozjaśni to obraz sytuacji i na nowo wzbudzi burzę mózgów :wink: ?
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Trzeba będzie je przykrywać włókniną na zimę, nasza bez przykrycia strasznie dostaje w d*** ( a właściwie czy można napisać, że w dupę?)
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”