No więc tak na załączonych zdjęciach zakreśliłem miejsca które chciałbym zagospodarować

Zacznę od lewej strony pod płotem tym niepomalowanym mają być żywotniki już są zakupione. Chce przedłużyć rabatę wzdłuż tego białego muru- zaznaczone na czerwono do cisu. Mur ma porosnąć docelowo bluszcz. Rosną tam już irysy chce dodać jakieś małe kwiatki-wieloletnie które ożywią tą cześć ogrodu. Liczę na propozycję.
Kolejna sprawa pod tym brązowym płotkiem na tarasie chce dać duże donice 2x1,8m lub 1x3,6m poradźcie gdzie mogę dostać takie donice w rozsądnej cenie, i czym je obsadzić najlepiej kwiaty też wieloletnie. Miejsce jest słoneczne osłonięte od wiatru.
Po prawej stronie- jest cień są tam dwie czarne kratki wysokość około metra na nie chce dać jakiś powojnik, może być clematis.
Ta rabata to miał być skalniak ziemia osiadła i widać podmurówkę - nie mam pojęcia co z tym zrobić liczę również na jakieś propozycję

No i na koniec z tyłu ogrodu na środku chce posadzić wisterie w takim wielkim plastikowym pojemniku i prowadzić ją na drzewko.
Liczę na waszą pomoc bo na zatrudnienie projektanta mnie nie stać :P