Krzaczki Kani

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Krzaczki Kani

Post »

Sorrki Kasiu
Aniu tak to ja miałam z 30 lat temu. Czasy, jak jeszcze babcie spotykały się przy furtce na szybka pogaduszkę
A teraz u nas jak u niektórych w bloku, każdy sobie i wolność Tomku w swoim domku i jeszcze pretensje o zwrócenie uwagi daleko po północy, że mogliby ściszyć muzykę. A czujność sąsiadów to u nas też tylko pobożne życzenia. Takie czasy
Czasami to się czuję jak na Marszałkowskiej w Wawie :( i dlatego tak lgnę do takich miejsc :D
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, ;:196 też już czekam na piątek ;:65
Ładne masz widoczki , a tę dziką jeżynę, to chyba zbierzesz ?
Gratuluję kwitnącej Mailgold. ;:138 ;:138 ;:138
:wit
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu - zapraszam do mnie. Maigold jest cudny, jest rewelacyjny, jest piękny! Zobacz go koniecznie!
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Sąsiadów obok siebie mam bez zarzutu, a przy tym w każdym domu jest emeryt, który cały dzień siedzi w domu. Ulica liczy 8 domów, więc przechodzący sąsiedzi nie tylko mówią dzień dobry, ale także przystają na pogaduszki. Głównie o ogrodzie :D
Ale widoki przyznam, że masz piękne i sielskie. No i wszystko bardzo ładnie rośnie :D
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Zosieńko, patent z okrywaniem Sympathii do wykorzystania głównie na odludziach, no chyba, że ktoś ma ładny dywan, to można i nawet w centrum wsi ;:306 . Praca przy thujach jest wyzwaniem, głównie ze względu na komary, które mieszkają w żywopłocie i tną niemiłosiernie w różne części ciała a potem poniedziałek, po powrocie do pracy, drapanie się w niektórych pogryzionych miejscach bywa krępujące, bo one gryzą nawet w pupę :lol: .
Aniu, dziękuję za miłe słowa. No cóż, w ubiegły weekend tylko jedna róża miała rozwinięte kwiaty. U mnie wegetacja jest zawsze opóźniona. Dziś nie mogłam być na działce ale jutro już tam śmigam i liczę na różane widoki, nareszcie i u mnie! :heja
Ilonka, moje brabanty to stare wygi ale dopiero w ubiegłym roku zaczęły rosnąć jak szalone i trzeba je jak najprędzej ciąć, bo ja wiem, że one potrafią szybko zrobić się brzydkie. Masz rację, stosunki sąsiedzkie, nawet na osiedlach domków jednorodzinnych, ewaluowały w niedobrą stronę. Widzę to u moich rodziców. Starsze pokolenie się odwiedza, chętnie rozmawia a "nowi" kupując posesję najczęściej odgradzają się murem i niechętnie integrują z sąsiadami.
Aniu, ja też chwalę sobie towarzystwo czujnego sąsiada, który mieszka w pobliżu, w takim domku, jak nasz, przez cały rok. Pewnie dzięki niemu nie mieliśmy nigdy przykrej niespodzianki przez wszystkie te lata, kiedy mamy tam działkę :D . Ale faktycznie, będąc sama albo tylko z dzieckiem, nigdy nie zostałabym tam na noc.
Krysiu, jeżynę zbieram i zawsze żałuję, że nie da się wejść do środka tego gąszczu. Jemy te jeżyny z jogurtem i miodem. Mniam... :D .
Marysiu, byłam, widziałam :D . Śliczna jest! A ta nasza od "Krokodyla", fiu, fiu jaka w tym roku zjawiskowa! ;:224

Jutro jadę na działkę i aż boję się co tam zastanę, bo u nas susza okropna już od długiego czasu a moje roślinki muszą sobie radzić same :( . Najbardziej martwię się o mikrusy lobelie, które mają płytko korzenie i rosną na "patelni", o bodziszki, które były wykopane z piaszczystej ziemi i o przesadzoną spod brabantów Rosarium Uetersen o hortensję, która przecież lubi wodę, o borówki, o .... no, dużo mam tych obaw.
Róże w ubiegłym roku podżerała bruzdownica, która w tym roku jakby odpuściła ale za to...plaga ogrodnicy niszczylistki ;:202 . Pierwszy raz widzę coś takiego! Ciekawe ile jeszcze plag różanych będzie mi dane poznać :? .
Maigold jest okropnie atakowana przez tę paskudną niszczylistkę, która zniekształca jej kwiaty. Ale i tak bardzo się ucieszyłam z tego kwitnienia ;:138 . Widzę, że jednak trzeba będzie panienkę przyciąć, żeby chciała się zagęścić.
Obrazek
Obrazek

A tutaj Maigold z mojego osiedla. Od tej róży zaczął się mój zachwyt nad tą odmianą :D .
Obrazek

Takie były iryski syberyjskie tydzień temu.
Obrazek

Czy ktoś mi powie dlaczego ta choinka uschła? :?
Obrazek

Ech, siedzę sobie na kanapie, wypoczęta, kawkę piję a wolałabym o tej porze zmęczona wrócić z rabatek :lol: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu to jutro nalatasz się z tą wodą :wink: Chłopaki będą tylko donosić
Ale i tak na koniec będziesz z siebie zadowolona
A choinka uschła bo wie, że Pani na włościach z chęcią posadziłaby coś nowego ;:333
Ale zawsze szkoda
Miałam nadzieję, że zrobi się trochę chłodniej i śmigniemy sobie na wybrzeże ale stwierdziłam, że padniętą to lepiej być w domu
Także spokojnego wypadu ;:196
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko, ale co tam pomiędzy tymi choinkami może rosnąć? :roll: Chyba tylko inna choinka, bo warunki dla innej rośliny są pewnie bardzo trudne między takimi dużymi drzewami :? .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Kasiu przepiękna serduszka biała, a w ogóle kiedy zobaczyłam u Ciebie dereń pomyślałam też mam a jednak nie widziałam w nim tyle uroku co u Ciebie. powiem tak: moje derenie będą też tak prowadzone czyli zmałpiłam ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, tak mówią, że trawa po drugiej stronie płotu jest zawsze bardziej zielona :lol: . Derenie tnę często w sezonie a to dlatego, że muszę jakoś otwierać i zamykać okiennice :wink: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ale przecież te choinki w niedługim czasie się złączą.
Tak prawdę powiedziawszy czy musisz tam dosadzać?
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zobaczę jak ta dziura będzie wyglądała po wycięciu choinki :? . Zastanawiam się tylko co mogło być powodem, że ta choinka uschła :roll: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

a ja myślę, że coś ją podgryzło lub choroba grzybowa, obejrzyj korzeń, szkoda tych rosnących razem drzewek, a pieski tam czasem nie zaznaczały terenu?
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu i jak tam na działeczce?
Co postanowiłaś w sprawie miejsca po choince no i jak tam wszelkie kwiaty się czują?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasia popadało u Was? U mnie lało całą noc i do teraz pada ;:224
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Kasiu myślę, że choinkę mógł załatwić mróz. Na tym terenie to częste. Tutaj mówią "przeleciał mróz".
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”