Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Dzwonki są urocze. Jakoś nie mam do nich ręki, ale nie poddaję się. Mimo zeszłorocznej porażki z rozwarami postanowiłam znów posadzić. Chyba mam za ciężką glebę ;:131 Piękne widoki, miód na serce i duszę.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wyobraź sobie, że i ja wygospodarowałam miejsce na jedną różyczkę ;:224 Zabrałam rozrośniętego płożącego iglaczka z rabaty różano-iglakowej z drugiej strony domu i zwolniło się miejsce na różę..... Ale niestety nie mogę dokupić mojej wymarzonej róży w pomarańczowo-różowych odcieniach. Bo tamten kąt mam utrzymany w biało-różowej tonacji.... z kropelką niebieskiej barwy..... Nie wiem jaką różę mam wybrać.... tyle jest pięknych, że to nie lada zadanie zdecydować się na jedną jedyną 8-) :lol:

:wit Aga czytam i doskonale rozumiem szczególnie tą kropelkę niebieskiej barwy. W tak precyzyjnym doborze tkwi sukces kolorystyczny na rabatach. Bardzo jestem ciekawa tej rabatki. ;:204
Czerwona róża przy pergoli ślicznie się prezentuje. ;:333
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ślicznie wyglądają te maluchy.
Są świetne pod nogi różom , liliowcom i innym wysokim roślinom.
Mam tylko jeden dzwonek kropkowany, ale jeszcze nie kwitnie, na razie ma tylko pąki.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

O! Dzwoneczki! Wiem kiedy zajrzeć :tan Uwielbiam te maluchy. Nawet nie przeszkadza mi, że są niepachnące :wink:
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Aga wielkie dzięki ;:196 ;:196 ;:196
Mam nadzieję że u Oli wszystko dobrze i zakończyła wizyty.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Agness, dzwoneczki cudne ;:333 To jedne z moich ulubionych kwiatów. Stale powiększam ich zasoby. Dobrze się czują w lesie i pięknie podkreślają hosty i żurawki. Nie mówiąc o różach.
Czy wiesz, że z upału stopiły mi się grube świece w latarenkach na tarasie :;230
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Asiu bujana ławeczka czeka z kawką i ciastem, zapraszam :D Cieszę się bardzo, że zaglądasz ;:167
Być może , że dzwoneczki lubią bardziej przepuszczalną , lżejszą ziemię.... u mnie piaseczek i mają się nieźle....
Pozdrawiam serdecznie ;:196

Miłeczko dzwoneczki bardzo lubię.... w ogóle wszystkie kwiaty i krzewy kwitnące w kształcie dzwoneczków :D Moje brzoskwiniolistne w tym roku bardzo szybko przekwitły, nawet się nimi nie nacieszyłam..... A kropkowane jeszcze nie wszystkie zakwitły. Mam jedną ulubioną kępę.... jest ogromna..... w tym roku trochę ściśnięte, bo wysiała się na niej szałwia muszkatołowa, która jest olbrzymem i zagłusza dzwoneczki z kilku stron.....

Aguś oj mam tak, mam :lol: Dzwoneczki to jedne z moich ulubionych kwiatuszków. Bardzo podobają mi się w kompozycjach z roślinami o dużych kwiatach, wspaniale się komponują ... Ale lubię je również w samodzielnych nasadzeniach...... no po prostu je lubię wszędzie i zawsze :lol:

Ewuniu witaj, ciesze się bardzo, że zajrzałaś , brakowało Twojej obecności na Forum ;:196 Strasznie się cieszę, że założyłaś wątek ;:167
Faktycznie busz u mnie jest..... kocham taką obfitość roślin , które przenikają się nawzajem :D Wiele roślin jeszcze bym chciała, ale niestety miejsca już kompletnie brak i pozostaje mi podziwiać je w innych ogrodach :lol:

Iwonko dziękuję za miłe słowa ;:196
Już wielokrotnie się spotkałam z opinią, że na ciężkich glebach dzwonki nie najlepiej rosną.... u mnie piaseczek, więc i sucho przeważnie i dzwoneczki świetnie sobie radzą....
Ja muszę swój niebieściutki rozwar przesadzić, bo rośnie w cieniu pod wiśnią i jest bardzo marny. Biały i różowy to już piękne duże kępy, a ten od kilku lat marnotka z 3 badylkami...... A może sadząc rozwar podsyp mu sporo piaseczku w nóżki :D

Majeczko u mnie niestety o precyzyjnym doborze kolorystycznym nie ma mowy :oops: :lol: U mnie totalny miszmasz, wszystkie barwy tęczy przenikają się nawzajem :lol: Jedynie z drugiej strony domu, rabatka całkowicie oddzielona od reszty ogrodu jest spójna kolorystycznie 8-) W tej chwili nie ma na niej nawet kropli niebieskiego :roll: ..... jeszcze nic tej barwie nie zakwitło :lol: ani powojnik, ani przetaczniki..... ale już lada chwila i coś powinno się pojawić :D

cd za chwilę ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko i ja bardzo lubię dzwoneczki jako towarzystwo dla dużych bylin, pięknie podkreślają ich urodę :D
Moje kropkowane też nie wszystkie jeszcze kwitną.... dużą kępę mam w cieniu, ta jeszcze troszkę zanim okaże kwiatuszki ...

Izuniu ja też wcale nie wymagam od nich, żeby pachniały....są takie śliczne :D
Jeszcze kilka kęp nie kwitnie, ale już lada dzień :D

Jolu to ja bardzo dziękuję ;:196 nie wiesz jak się cieszę, że wreszcie udało mi się odwiedzić Twój piękny ogród i nagadać się do woli ;:196 Teraz czekam na Ciebie ;:167
U Oli to była ostatnia wizyta. Jeszcze około pół godzinki na nią czekałam......3,5 godziny na fotelu :roll:

Jolu Aprilku
mamy podobnych ulubieńców, bo dzwoneczki również zaliczają się do moich 8-) :lol: Mam już troszkę rodzajów, ale jak gdzieś tylko spotkam kolejny, to nie mogę się im oprzeć :lol:
Ze świecami to mnie nie zaskoczyłaś :;230 .... u mnie w zeszłym roku też się stopiły duże grube czerwone świece.... po kilku dniach na upale wyglądały jak bezkształtne rozlazłe potwory :;230

Różane widoki....do znudzenia ;:224 :lol:

New Dawn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Don Juan
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Coral
Obrazek

Obrazek

Chopin
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Moja New Dawn też już zaczyna kwitnienie.
Kocham bezproblemowe róże.
Grażyna.
kogro-linki
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mój Chopin jeszcze nie kwitnie. To jedyna róza, której nazwę pamiętam... chyba za jej bezproblemowość :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga, różane widoki nigdy mi sie nie nudzą :heja moge oglądać, i oglądać, i oglądać ;:224
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31

Post »

Piękności. Różyczki zawsze można podziwiać bez końca :D
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Przyszłam przywitać się po dłuższej nieobecności na forum ;:196
Nacieszyłam oczy dzwonkami i różami
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko tak New Dawn to świetna różyczka i bezproblemowa jak piszesz i śliczna :D

Mariolu Chopin lada chwila Ci zakwitnie :D Teraz kwiatów z dnia na dzień coraz więcej :D

Aguś faktycznie różne można podziwiać wciąż od nowa :D

Aniuzgadza się :D Róże to piękne kwiaty .... no i ten zapach.... :D

Dorotkobardzo się cieszę , że jesteś ;:196 Mam nadzieję, że już nie znikniesz :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś, piękne rózyczki,,,, i jak tu ich nie kochac,jak to takie pieknośc :D
Zachorowałam na jeszcze kilka ,i tzrba będzie sobie je kupic ;:14
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”