Diagnoza słuszna co do tego, że Ci się wydaje.zb_szek_ pisze:a mi się wydaj że to była zaraz ziemniaczana a nie niedobór magnezu,

Diagnoza słuszna co do tego, że Ci się wydaje.zb_szek_ pisze:a mi się wydaj że to była zaraz ziemniaczana a nie niedobór magnezu,
No tak, właśnie porównałem raz jeszcze , wynika że przy zarazie są podobne kropki ale liść ma barwę niemal jednakową i raczej zieloną a przy braku magnezu barwa jest zielona w odcieniach żółci. Dzięki za uwagę. Poprosił bym jeśli można o opinię co do zamierania zawiązków , żółkną na kolanku. Jak pisałem prysnąłem siarczanem magnezu i myślę powtórzyć dziś znowu.forumowicz pisze:Diagnoza słuszna co do tego, że Ci się wydaje.zb_szek_ pisze:a mi się wydaj że to była zaraz ziemniaczana a nie niedobór magnezu,
Otóż zastanawiam się a czegóż ten producent wstydzi się podać ile i jakiego nawozu użył do przygotowania podłoża ?. To przecież kapitalna informacja dla użytkownika. No i ta cenaMistral pisze:zlikwidować dolne liście? przyciąć je przy głównej łodydze? i nie przejmować się tym.
Czytałem post kozuli ale teraz to juz bardziej nic nie wiem plamki są tylko na dolnych najwiekszych liściach na owocach i łodydze brak ogólnie krzak ładnie rosnie i owocuje.forumowicz pisze:Obejrzyj dokładnie ogonki liściowe , łodygi i owoce/ jeśli są/ czy i tam nie ma plam.
Może pomoże Ci coś jeden z postów kozuli http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &p=2322131
Galadier pisze:forumowicz czy mógłbyś mi powiedzieć w prostych ludzkich słowach jak odróżnić grupy chemiczne śor?
Na początku czerwca opryskałam pomidory (w gruncie) Revusem i teraz muszę wykonać drugi oprysk i stoję nad tym moim zestawem (Acrobat, Ridomil, Infinito) jak osiołek nad żłobem.
Czytam te ulotki i widzę ciemność.
Proszę