To bylo tak.......cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: To bylo tak.......cz 2

Post »

Ewciu

nie pisz takich rzeczy bo się ze wstydu spalę :oops: :oops: :oops:

gdybyś widziała pomidorki niektórych ludzi z warzyw to dopiero mogłabyś porównać!!!!!!!!

Nie powiem że moje są brzydkie, ale dalekie są od ideału, a było wręcz kiepsko przez to zimno

najważniejsze żeby Twoje ładnie owocowały, a wyglądem się nie przejmuj, mimo że ja tam nic złego nie dostrzegam

po za tym weż pod uwagę fakt, że pomidorki masz pierwszy rok, właśnie w tym roku wyrobisz sobie swój pogląd na wiele spraw

z nimi związanych, a znając Twoje zaparcie do zieleniny, w przyszłym będziesz już ekspertem.

I będziesz znała nawet skład każdego środka ochrony roślin ;:215 ;:215 ;:215
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Oj kobitki nabawicie się choroby pomidorowej ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Eluniu, taka choroba to chyba najmilsza ze wszystkich

szczególnie w lato :;230 :;230
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nareszcie otworzyłaś wątek ;:138 Pierwszą wiosenną str. przejrzałam, reszta później wpisuję się żebyś mi się nie zgubiła ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Prawdziwych pomidorów nie mam :( Za to Koraliki się plenią jak szalone, znów mam las siewek :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

imwsz pisze:Ja to aż boję się u kogokolwiek patrzyć na pomidory bo jak pomyślę o tych moich mizerotach to czarna rozpacz mnie ogarnia
]

Ilonko ja tak miałam dwa czy trzy lata temu,a na koniec je zaraza zeżarła. mam nadzieję że w tym roczku będę się chwalić - o ile przeżyły te upały ;:209
pomidorzanka pisze:Ewciu

nie pisz takich rzeczy bo się ze wstydu spalę
po za tym weż pod uwagę fakt, że pomidorki masz pierwszy rok, właśnie w tym roku wyrobisz sobie swój pogląd na wiele spraw z nimi związanych, a znając Twoje zaparcie do zieleniny, w przyszłym będziesz już ekspertem.
I będziesz znała nawet skład każdego środka ochrony roślin ;:215
Agatko nie bądź taka skromna ;:196 - widziałam Twoje pomidoraski - wygladają jakby w wojsku były.
Można powiedzieć że to moje pierwsze pomidory bo wcześniej kupiłam, wsadziłam i myślałam że pojema pożniej się ziwiłam że nie dawały owoców do zjedzenia . nawet nie wiedziałam co to zaraza ;:306
ElleBelle pisze:Oj kobitki nabawicie się choroby pomidorowej
Eluś - choroba bylinowa przeszła ;:306 to zaczęła się pomidorowa :;230
RomciaW pisze:Nareszcie otworzyłaś wątek Pierwszą wiosenną str. przejrzałam, reszta później wpisuję się żebyś mi się nie zgubiła
Witaj Romeczko ;:196
ewamaj66 pisze:Prawdziwych pomidorów nie mam :( Za to Koraliki się plenią jak szalone, znów mam las siewek :D
Ewunia ja Koraliki dostałam od Agatki i wysiałam chyba ze trzy nasionka ;:224

Dzisiaj jadę na działkę - udało się małża namówić żeby o 21 jechać zamiast jutro ;:333 .Trzeba było szybciutko się zorganizować i do Florini podjechać, wiec tel do forumka Olka i już byliśmy na Okólnej kupiłam trzy Red barony
Hakonechloe Nikolasa
i Miskanta Rotsilbera który dziwnie na żólto się wybarwil dlatego sie z ciekawości skusilam co z niego wyrośnie- chociaz jednego już mam
Red baron

Obrazek

Hakonechloa Nicolas

Obrazek

Miskant

Obrazek

Pogadaliśmy troszkę z Olkiem z synem właściciela szkółki i wróciliśmy do domciu - tzn ja wróciłam bo Olkowi Autko odmówiło posłuszeństwa - Mam nadzieję ze to nic poważnego.
Polecam tą szkolkę dla Łodziaków ;:333 .
Olek sobie Tojada kupił ;:306
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Ładne trawki zakupiłaś ,będą piękną ozdobą jak podrosną Słyszałam ,że Baron lubi podmarzać .Musisz mu chyba sprawić dodatkową szatkę na zimę . :lol:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Witaj. Ciekawa jestem jak red baron będzie si? sprawował zimą. Też mi się on bardzo podoba. Myślałam że florini tylko sprzedaż wysyłkową prowadzą.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ładne sadzonki, jest na czym oko zawiesić :D Czaję się na jakąś hakonechloa, ale na razie nie wymyśliłam, gdzie chciałabym ją mieć.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Znowu poszalałaś z zakupami ;:333 Trawy super, Red Baron podziwiałam w jakiejś szkółce - ma bardzo efektowne przebarwienia.
Miłej soboty ;:3
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ewuniu, nareszcie dotarłam do Ciebie ;:65
Twoja działeczka coraz piękniej się prezentuje ;:138 tworzysz fajne rabaty i to własnymi rękoma ;:oj
No ale faktycznie musisz troszkę wyluzować, bo jak za bardzo się przepracujesz na działce, przestanie Ci ona sprawiać radość ;:108
Bardzo podziwiam twoje hosty, masz ich naprawdę dużo ;:oj no i oczywiście żurawki i hortensje też są cudne ;:138
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Ewuniu znów zakupy ,śliczne trawki kupiłaś Red baron no cóż u mnie jest na liście zakupowe po raz 3
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Ewa ;:196 Super zakupy ;:63 ;:63 Trawki coraz bardziej mi się podobają - mam już kilka , teraz na mojej liście Miskant .
Śliczną masz działeczkę i pomidorki ;:215
Czekam na kwitnienie Twoich Hortensji ;:108
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Ewuś :wit właśnie mi po zimie zginęła dlatego pojechałam i kupiłam , a że ceny troszkę się różnią to kupiłam od razu trzy sztuki. Na zimę okryje gałązkami świerkowymi i mam nadzieję ,że przetrzyma .
Madziu :wit mamy ten plus że mieszkamy w Łodzi i możemy na Okolną podjechać. Florini to nazwa sklepu internetowego - na miejscu chyba nawet szyldu takiego nie ma. Jeżeli masz czas to śmiało jedź i kup sobie to co chcesz- ceny są troszkę inne na miejscu :wink:
Ewuniu :wit - ja mam trzy hakonechloe- brakowało mi Nicolasa który przebarwia się jesienią w pomarańczowe tonacje
Tesiu :wit :wit właśnie mam zamiar wyluzować :wink: - za tydzień rozkładam basen i trampolinę wiec troszkę się pobyczę. Hortensje już za chwilę zaczną pokaz :wink:
Marzenko :wit - mam nadzieję że teraz Ci się uda :wink:
Tereniu- Miskantów na jesień sporo kupiłam mam ich już chyba naście ;:306 - ze mną tak jest, że jak mnie najdzie to muszę mieć. Na kwitnienie to chyba się doczekasz dopiero w połowie sierpnia- na działce nie mam netu bo właśnie dziś zobaczyłam że komp po zimie przestał działać ;:145 . Może małżonkowi za tydzień uda się go uruchomić w co wątpię bo nawet nie jęczy ;:222 ;:222

Wróciłam z działeczki, ale tak mi się wracać nie chciało, że szok, tym bardziej że dostaliśmy wcześniej urlop . Niestety dzieci jeszcze przez tydzień chodzą do szkoły i trzeba było przyjechać .
Ten weekend został poświęcony pomidoraskom ? tak się rozrosły ,że prawie całą sobotę przy nich siedziałam i obrywałam liście i wilki, ale jestem zadowolona ponieważ nie ma już śladu po liściach które stłukł grad.
Zostawiłam sąsiadowi klucz od furtki i w tygodniu mi podlewał wodą z beczki- ale, że za bardzo się męczył chodząc między pomidorkami( chyba bardziej się bal ze uszkodzi) to wymyślił patent- może komuś się przyda to napiszę . Otóż do końca węża dokleił taśmą patyka o długości ok. 1.80 i w ten sposób nie trzeba kręcić się miedzy rządkami..
Odchwaszczanie rabat sobie odpuściłam ponieważ niedługo zmienią właściciela niech więc to będzie przyjemność dla nowego posiadacza ;:306
Za tydzień jadę na miesiąc na działkę ,więc pozwolicie że uraczę miłych gości ostatnimi porcjami zdjęć w tym tygodniu . Dziś będą warzywa, a jak zdążę to wrzucę coś jeszcze

Na pierwszy rzut pomidorki- w sumie 32 odmiany - w tym roku mam zamiar posmakować i na przyszły zostawić te które najlepsze będą dla mojego podniebienia :wink:

Obrazek

po listkach widać że grad nie okazał się dla nich zabójczy- na razie ładnie rosną bez żadnych interwencji

Obrazek

jedne kwitną

Obrazek

inne już po kwitnieniu

Obrazek

Obrazek

marchew ,pietruszka,buraczki zginęły- stawiam na mrówki bo jest ich zatrzęsienie - chyba zbierają zapasy na zimę ;:306 Zostalo niewiele ale trzeba się cieszyć tym co jest

papryka Robinia ;:oj

Obrazek

fasolka

Obrazek

żurawina kwitnie

Obrazek

i borówki które dziś dostały siatkę ponieważ szpaki i kosy bardzo niecierpliwe :;230

Obrazek

Obrazek

-- N 23 cze 2013 21:31 --

Agatko to jest ten pomidor

Obrazek
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31