Ewuś 
właśnie mi po zimie zginęła dlatego pojechałam i kupiłam , a że ceny troszkę się różnią to kupiłam od razu trzy sztuki. Na zimę okryje gałązkami świerkowymi i mam nadzieję ,że przetrzyma .
Madziu 
mamy ten plus że mieszkamy w Łodzi i możemy na Okolną podjechać. Florini to nazwa sklepu internetowego - na miejscu chyba nawet szyldu takiego nie ma. Jeżeli masz czas to śmiało jedź i kup sobie to co chcesz- ceny są troszkę inne na miejscu
Ewuniu 
- ja mam trzy hakonechloe- brakowało mi Nicolasa który przebarwia się jesienią w pomarańczowe tonacje
Tesiu

właśnie mam zamiar wyluzować

- za tydzień rozkładam basen i trampolinę wiec troszkę się pobyczę. Hortensje już za chwilę zaczną pokaz
Marzenko 
- mam nadzieję że teraz Ci się uda
Tereniu- Miskantów na jesień sporo kupiłam mam ich już chyba naście

- ze mną tak jest, że jak mnie najdzie to muszę mieć. Na kwitnienie to chyba się doczekasz dopiero w połowie sierpnia- na działce nie mam netu bo właśnie dziś zobaczyłam że komp po zimie przestał działać

. Może małżonkowi za tydzień uda się go uruchomić w co wątpię bo nawet nie jęczy
Wróciłam z działeczki, ale tak mi się wracać nie chciało, że szok, tym bardziej że dostaliśmy wcześniej urlop . Niestety dzieci jeszcze przez tydzień chodzą do szkoły i trzeba było przyjechać .
Ten weekend został poświęcony pomidoraskom ? tak się rozrosły ,że prawie całą sobotę przy nich siedziałam i obrywałam liście i wilki, ale jestem zadowolona ponieważ nie ma już śladu po liściach które stłukł grad.
Zostawiłam sąsiadowi klucz od furtki i w tygodniu mi podlewał wodą z beczki- ale, że za bardzo się męczył chodząc między pomidorkami( chyba bardziej się bal ze uszkodzi) to wymyślił patent- może komuś się przyda to napiszę . Otóż do końca węża dokleił taśmą patyka o długości ok. 1.80 i w ten sposób nie trzeba kręcić się miedzy rządkami..
Odchwaszczanie rabat sobie odpuściłam ponieważ niedługo zmienią właściciela niech więc to będzie przyjemność dla nowego posiadacza
Za tydzień jadę na miesiąc na działkę ,więc pozwolicie że uraczę miłych gości ostatnimi porcjami zdjęć w tym tygodniu . Dziś będą warzywa, a jak zdążę to wrzucę coś jeszcze
Na pierwszy rzut pomidorki- w sumie 32 odmiany - w tym roku mam zamiar posmakować i na przyszły zostawić te które najlepsze będą dla mojego podniebienia
po listkach widać że grad nie okazał się dla nich zabójczy- na razie ładnie rosną bez żadnych interwencji
jedne kwitną
inne już po kwitnieniu
marchew ,pietruszka,buraczki zginęły- stawiam na mrówki bo jest ich zatrzęsienie - chyba zbierają zapasy na zimę

Zostalo niewiele ale trzeba się cieszyć tym co jest
papryka Robinia
fasolka
żurawina kwitnie
i borówki które dziś dostały siatkę ponieważ szpaki i kosy bardzo niecierpliwe
-- N 23 cze 2013 21:31 --
Agatko to jest ten pomidor

Pozdrawiam. Ewa