Kasiu (labka1)! Ruch w interesie jest niesamowity - coś zakwita, coś przekwita. Trzeba się nieźle natrudzić, by pokazywać na bieżąco. Niekiedy sytuacja zmienia się z godziny na godzinę

Ale się staram! Bugenwilla nieco zabiedzona, ale już ja o nią zadbam.
Dorotko (Keetee)! Tyle znawczyń potwierdziło Twoje rozpoznanie, że dziś mogę na 100% powiedzieć, że to Golden Celebration. Jest śliczna i świetnie pasuje do elewacji mojego domu
A jaką ślicznotkę Ty sobie kupiłaś?
Grażynko (kogra)! Różę dobrze rozpoznałaś

A trawa to bambus. Dostałam ją od koleżanki na nowy ogródek 2 lata temu. Straszyli, że bardzo ekspansywna, ale przesadzali... Mam jeszcze żółta odmianę, ale ona tak dobrze nie rośnie.
Ilonko (ilona2715)! Róża to jednak Golden Celebration, a trawa - to bambus. Jaka dokładnie odmiana nie wiem, bo to prezent.
Loki! Akurat fioletowy łubin najlepiej u mnie rośnie i też bardzo go lubię. A pomyśleć, że w okolicy było go pełno i ludzie tępili go jak chwast. A u nie rośnie na centralnym miejscu ogrodu ozdobnego.
Aniu (anabuko1)! Irysy mają niezwykłe kwiaty i to bardzo wdzięczne obiekty do fotografowania. A kot to jeden z odwiedzających ogród. Jakoś Okami im nie wadzi
Marysiu (mufka)! Jeśli chodzi o pąki róż, to o tym samym pomyślałam. Jest ich tyle, że jak zakwitną

A irysy jakoś przypadkiem spasowały się z kolorem elewacji...
Kasiu (robaczek_Poznań)! Czyli rozumiesz mnie, że nie mogłam takiej róży zostawić na pastwę przypadkowego kupującego
Teresko (tesia39)! Róża na zimę pójdzie do kotłowni razem z druga i daturami. Tak będzie najprościej. O bugenwilli już wiesz. Ciekawa jestem, czy i Tobie udało się ja upolować.
Aguniu (Aguniada)! Na tej pogodzie z godziny na godzinę pąki róż wyglądają inaczej. To niesamowite

Generalnie kochał przechadzać się po moim ogrodzie i oglądać, co nowego kwitnie, ewentualnie co trzeba zrobić.
Maryniu (marpa)! Faktycznie gorąca i wilgotna pogoda sprawiła, ze krwiopijców jest całe mnóstwo. A sezon różany i ja mogę uznać za otwarty!
Alicjo (a_nie)! Coraz trudniej przycina się moja wierzbę, bo jest już bardzo gęsto. Jakoś nadzwyczajnie mi tym razem nie wyszło. Bywało lepiej.
Krysiu (Christinkrysia)! Red Leonardo da Vinci jeszcze każe na siebie czekać. Ale bardzo ja lubię. To prezent mojego M. na zeszłoroczne imieniny. A trawa to bambus.
Iwonko (Iwona1311)! 
Żurawkę capnęłam, bo spodobały mi się właśnie jej liscie. Nie mam pojęcia, jak będzie kwitła. Zawciag natomiast ma taki koralowy kolor. Niezwykle mi się spodobał, a że różowy u mnie znakomicie rośnie wzięłam i ten.
Mariolu (kropelka)! Wierzbę tnę i 3 razy na sezon. Tak szybko rośnie. A zawciąg stał sobie spokojnie w ogrodniczym, więc...
Stasiu (skorpion811-51)! Moje rośliny wiosną dostają obornik. A potem Clematisy, datury, róże i doniczkowe dostają magiczną siłę. W tym roku jak na razie robale mi nie dokuczają. Na szczęście. Grzyba (odpukać) tez nie było. Oby tak dalej. Ta od sąsiada zapowiada się na prawdę cudnie. Ma takie włochate pąki (niektórzy biorą to za mszyce), a kwiatów będzie miała niezliczone ilości. Nie żałuję, że ją wzięłam.
Pati (survivor26)! Ja codziennie oglądam swoje pąki i z trudem opieram się pokusie, żeby nie grzebnąć pod zielonym kokonem i nie sprawdzić koloru pąka
Mam tak samo
Małgosiu (małgocha1960)! Dziękuję, a co do róż staram się i korzystam z rad mądrzejszych ode mnie różo maniaczek. Jak na razie - idzie mi nieźle.
Basiu (ra_barbara)! U mnie długo było zimną, stąd irysy jeszcze kwitną. Teraz jednak na tym upale to kwestia dni. Iwę przycinam nawet często, bo rośnie szybko. Dobrze jej to robi, bo ślicznie się zagęściła. To dobra metoda. Nie ma się czego bać.
Stasiu (stasia_ogrod)! Także nie mogę się doczekać róż. W zeszłym roku wiele z nich sadziłam i kwitły, ale w tym roku ilość pąków mnie zaskoczyła. Trawka to bambus.
Aniu (akl62)! To chyba inna żurawka. I nadal reflektuje na tamtą
Jacku! To strasznie miłe, co mówisz. Staram się i niekiedy się udaje
Helenko (Helios)! Nooo, u nas wszystko spóźnione. Ale tak długo było zimno i deszczowo... Tych parę upalnych dni spowodowało jednak, że wszystko ruszyło z kopyta. Co do kusrsu, to mi schlebiasz. Jestem kompletną amatorką.
Justynko (justyna_gl)! I ja nie mogę się doczekać...
Marto (koziorozec)! U mnie wśród irysów już nie będzie nowości. Ostatni zakwitł. Ale to oczywiście nie oznacza, że już skończyły. m. Mam jeszcze wiele kwiatów.
Zuziu (zuzanna2418)! One nie są ładniejsze na moich zdjęciach. Ja je tak po prostu widzę. Każdy ma swoje widzenie świata, a ja swoje próbuję Wam pokazać w moich zdjęciach. I chyba niekiedy mi się udaje
cdn.