Ogród w dolinie część 6 - czyli majowe szczyrkanie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród w dolinie część 6 - czyli majowe szczyrkanie

Post »

Za każdym razem piszę to samo i tym razem nie wniosę nic nowego :roll: zdjęcia rewelacja ;:180 Przychodzę , oglądam i odchodzę a zdjęcia pozostają w mej pamięci, dlatego wracam ponownie nie zostawiając po sobie śladu co by nie robić za papugę .
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Niedługo pokażesz nam róże w pełnym rozkwicie, będzie co podziwiać ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu zdjęcia przepiękne, potrafić wspaniale utrwalać najmniejsze szczegóły, które w rzeczywistości nam umykają :D
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aneczko zapomniałam sie wpisać po ostatniej wizycie :oops:
Ten ciągły brak czasu ;:223
Królewny szykują ci wspaniały spektakl .
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Pozdrawiam i życzę wspaniałego nowego tygodnia:)
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Ania, robisz bardzo ładne zdjęcia, a te z irysami - cudo ;:333
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
venezzzia
100p
100p
Od: 8 lis 2012, o 14:19

Post »

Przepiękne - szczególnie róże, ach...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

O róży się nie wypowiem, bo nie jestem znawczynią. Dla mnie ona jest piękna, upakowana, a jak jeszcze pachnie do tego, to już imienia bym nie potrzebowała.
Zdjęcia jak zwykle urzekające. Potrafisz tak uchwycić chwilę, że czas się zatrzymuje a kwiat, liść czy skrzydełko owada ślicznie pozują.
Dziękuję za podpowiedź u mnie i pomoc dla mojej wróżki
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aniu przepiękna różyczka pienna. Wg mnie też uważam, że to Golden Celebration, gdyby stanela na mojej drodze też nie mogłabym sie oprzeć. :D
Awatar użytkownika
aleksanderk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:138 Dobra jesteś ,rzucasz imionkami róż ,u mnie rosną tylko róże . A te taki tam śliczne . -połowy nie znam . Fajny wielbiciel róż -wie co piękne .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Czerwony zawciąg? Rewelacja! W realu naprawdę jest czerwony? A może są też niebieskie? Ja mam różowe i białe, ale niebieskie to bym od razu zakupiła, gdyby istniały.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

I uratowana przed zagładą róża od sąsiada. Ugina się od pąków

:wit Aniu to jakaś ślicznotka ;:138 ;:138 Sąsiad nie docenił jej :roll:
Róża na pniu :heja :heja :heja mi też się wydaje, że to Golden Celebration.
Czekam na kwiatuszki Twoich różyczek. ;:170
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kasiu (labka1)! Ruch w interesie jest niesamowity - coś zakwita, coś przekwita. Trzeba się nieźle natrudzić, by pokazywać na bieżąco. Niekiedy sytuacja zmienia się z godziny na godzinę :wink: Ale się staram! Bugenwilla nieco zabiedzona, ale już ja o nią zadbam.
Dorotko (Keetee)! Tyle znawczyń potwierdziło Twoje rozpoznanie, że dziś mogę na 100% powiedzieć, że to Golden Celebration. Jest śliczna i świetnie pasuje do elewacji mojego domu ;:306
A jaką ślicznotkę Ty sobie kupiłaś?
Grażynko (kogra)! Różę dobrze rozpoznałaś :D A trawa to bambus. Dostałam ją od koleżanki na nowy ogródek 2 lata temu. Straszyli, że bardzo ekspansywna, ale przesadzali... Mam jeszcze żółta odmianę, ale ona tak dobrze nie rośnie.
Ilonko (ilona2715)! Róża to jednak Golden Celebration, a trawa - to bambus. Jaka dokładnie odmiana nie wiem, bo to prezent.
Loki! Akurat fioletowy łubin najlepiej u mnie rośnie i też bardzo go lubię. A pomyśleć, że w okolicy było go pełno i ludzie tępili go jak chwast. A u nie rośnie na centralnym miejscu ogrodu ozdobnego.
Aniu (anabuko1)! Irysy mają niezwykłe kwiaty i to bardzo wdzięczne obiekty do fotografowania. A kot to jeden z odwiedzających ogród. Jakoś Okami im nie wadzi :D
Marysiu (mufka)! Jeśli chodzi o pąki róż, to o tym samym pomyślałam. Jest ich tyle, że jak zakwitną ;:173 A irysy jakoś przypadkiem spasowały się z kolorem elewacji...
Kasiu (robaczek_Poznań)! Czyli rozumiesz mnie, że nie mogłam takiej róży zostawić na pastwę przypadkowego kupującego ;:306
Teresko (tesia39)! Róża na zimę pójdzie do kotłowni razem z druga i daturami. Tak będzie najprościej. O bugenwilli już wiesz. Ciekawa jestem, czy i Tobie udało się ja upolować.
Aguniu (Aguniada)! Na tej pogodzie z godziny na godzinę pąki róż wyglądają inaczej. To niesamowite ;:oj Generalnie kochał przechadzać się po moim ogrodzie i oglądać, co nowego kwitnie, ewentualnie co trzeba zrobić.
Maryniu (marpa)! Faktycznie gorąca i wilgotna pogoda sprawiła, ze krwiopijców jest całe mnóstwo. A sezon różany i ja mogę uznać za otwarty!
Alicjo (a_nie)! Coraz trudniej przycina się moja wierzbę, bo jest już bardzo gęsto. Jakoś nadzwyczajnie mi tym razem nie wyszło. Bywało lepiej.
Krysiu (Christinkrysia)! Red Leonardo da Vinci jeszcze każe na siebie czekać. Ale bardzo ja lubię. To prezent mojego M. na zeszłoroczne imieniny. A trawa to bambus.
Iwonko (Iwona1311)! ;:196 Żurawkę capnęłam, bo spodobały mi się właśnie jej liscie. Nie mam pojęcia, jak będzie kwitła. Zawciag natomiast ma taki koralowy kolor. Niezwykle mi się spodobał, a że różowy u mnie znakomicie rośnie wzięłam i ten.
Mariolu (kropelka)! Wierzbę tnę i 3 razy na sezon. Tak szybko rośnie. A zawciąg stał sobie spokojnie w ogrodniczym, więc...
Stasiu (skorpion811-51)! Moje rośliny wiosną dostają obornik. A potem Clematisy, datury, róże i doniczkowe dostają magiczną siłę. W tym roku jak na razie robale mi nie dokuczają. Na szczęście. Grzyba (odpukać) tez nie było. Oby tak dalej. Ta od sąsiada zapowiada się na prawdę cudnie. Ma takie włochate pąki (niektórzy biorą to za mszyce), a kwiatów będzie miała niezliczone ilości. Nie żałuję, że ją wzięłam.
Pati (survivor26)!
Ja codziennie oglądam swoje pąki i z trudem opieram się pokusie, żeby nie grzebnąć pod zielonym kokonem i nie sprawdzić koloru pąka
Mam tak samo :;230
Małgosiu (małgocha1960)! Dziękuję, a co do róż staram się i korzystam z rad mądrzejszych ode mnie różo maniaczek. Jak na razie - idzie mi nieźle.
Basiu (ra_barbara)! U mnie długo było zimną, stąd irysy jeszcze kwitną. Teraz jednak na tym upale to kwestia dni. Iwę przycinam nawet często, bo rośnie szybko. Dobrze jej to robi, bo ślicznie się zagęściła. To dobra metoda. Nie ma się czego bać.
Stasiu (stasia_ogrod)! Także nie mogę się doczekać róż. W zeszłym roku wiele z nich sadziłam i kwitły, ale w tym roku ilość pąków mnie zaskoczyła. Trawka to bambus.
Aniu (akl62)! To chyba inna żurawka. I nadal reflektuje na tamtą :D
Jacku! To strasznie miłe, co mówisz. Staram się i niekiedy się udaje :tan
Helenko (Helios)! Nooo, u nas wszystko spóźnione. Ale tak długo było zimno i deszczowo... Tych parę upalnych dni spowodowało jednak, że wszystko ruszyło z kopyta. Co do kusrsu, to mi schlebiasz. Jestem kompletną amatorką.
Justynko (justyna_gl)! I ja nie mogę się doczekać...
Marto (koziorozec)! U mnie wśród irysów już nie będzie nowości. Ostatni zakwitł. Ale to oczywiście nie oznacza, że już skończyły. m. Mam jeszcze wiele kwiatów.
Zuziu (zuzanna2418)! One nie są ładniejsze na moich zdjęciach. Ja je tak po prostu widzę. Każdy ma swoje widzenie świata, a ja swoje próbuję Wam pokazać w moich zdjęciach. I chyba niekiedy mi się udaje :tan

cdn.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Teresko (Tajka)! Cieszę się, że w moim ogrodzie znajdujesz coś interesującego dla siebie. Właściwie jeszcze daleko mi do wyznaczonego celu, ale postęp jest. Cieszę się, że tak uważasz. Lubię robić zdjęcia, szczególnie przyrody. Róża będzie zimować w kotłowni, więc zima jej nie straszna.
Aniu (czar_na)! I mnie się podoba :heja
Jadziu (e-babcia)! No wszystkiego to ja nie mam ślicznego. Ręczę...
Misiu (lora)! Ta róża nie ma mszyc ;:oj Oglądałam ja sto razy. Ona ma włochate pączki i róże farfocle się jej czepiają. Ale jest zdrowiutka.
Tija! Kto nie lubi komplementów :;230 Wstępuj, kiedy masz ochotę, a jak Cię najdzie - zostaw ślad. Zawsze jesteś mile widziana.
Danusiu (KDanuta)! Oj będzie...
Agness! Nam pokoleniu ludzi w biegu wiele umyka i nawet nie wiemy, że coś fajnego tracimy. Dlatego lubię znaleźć z 10 minut dziennie, by spojrzeć na świat przez obiektyw. W skupieniu, z radością odkrywcy.
Agatko (agatka123)! Zaczął się festiwale różany! Tak długo na to czekałyśmy. Mam tyle nowości, że staje się niecierpliwa... Fajnie, że znowu jesteś.
Reniu (Reni4)! Dziękuję. I Tobie także ;:196
Aniu (AnaAn)! Iryski kocham i może te miłość widać w moich zdjęciach?
Aguś (Venezzia)! Jak miło, że wstąpiłaś ;:168 Dziękuję!
Marzko (Sosenki4)! Nie ma za co. U mnie rdza na iwie jest niemal co roku. Już wiem, co robić i się tym nie martwię. Jak się w miarę szybko zareaguje, to szybko będzie po sprawie. Róża mnie zauroczyła i bardzo się cieszę, że ją kupiłam. Bez trudu znalazłam jej miejsce. I teraz mam równo 80 krzaczków :D Dziękuję za komplementy!
Beatko (beata68)! Myślę, że skoro tak mówią takie specjalistki jak Ty i Majeczka to na 100% jest Golden Celebration. I widzę, że mnie doskonale rozumiesz :D
Olku (aleksaderk)! Mam i ja kilka róż. NN. I wcale nie uważam je za gorsze. Mają się podobać, a imię to drugorzędna sprawa.
Wandziu (wanda7)! Nie miałam pojęcie, że istnieje czerwony zawciąg. Myślałam, że są białe i różowe. Różowy mam i to chyba ze 3 solidne kępki. Ten tak na prawdę jest taki koralowy. Jak go tylko zobaczyłam to wzięłam, bo stał samotnie wśród białych. Fajny jest :D O niebieskim nie słyszałam, co nie znaczy, ze takiego nie ma (jak uczy doświadczenie :;230 ).
Majeczko (majka411)! Sypnęłam nawozem i pod pakami ocalała się wręcz ugina. Zobaczymy jaka będzie, ale zapowiada się rewelacyjnie. Miała na chwilę problem z mszycami, ale sobie poradziliśmy. A za chwile pokaże na co ja stać. Co do piennej już przesądzone. A dziś zakwitły pierwsze róże - Laguna, Fresia i Alladin Palace. Na razie w fazie rozwiniętych pąków, ale już cudnie :tan Alladin kwitnie u mnie pierwszy raz, bo to róża sadzoną wiosną. Taki mały, drobny klejnocik.

A zaraz... zdjęcia :heja
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Aniu maszmasz wszystko śliczne i Ty cudowna :wit :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”