U oster sezon 2012

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: U oster sezon 2012

Post »

Przestało padać koło ósmej, zawiozłam więc dziewczynki do szkoły na 9.00.
Potem zakupy, kilka spraw do pozałatwiania, znów do szkoły po najmłodszą, druga miała
wrócić z wycieczki po 14-tej. pojechałam więc najpierw po Łukasza do Ośrodka w Pyrzycach, dopiero
po powrocie z Ośrodka zabrałam średnią ze szkoły. W domu zjawiłam się dopiero przed 16-tą, zmęczona,
jakbym tony przerzucała. Nic dziś w ogrodzie nie zrobione. Ale mam kilka fotek z dnia wczorajszego.
Nasze polne kwiatuszki:

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Na dziś wystarczy ;:224 :uszy
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pewnie, że wystarczy.....odpocznij troszkę, bo od samej wiosny tyracie i tyracie, ale są tego efekty ;:196
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Lodziu, współczuję wam tych opadów, bo u nas albo susza albo powodzie. Ale zdążyłam już nieci poznać Twoje usposobienie i wiem, że się smutkowi z tego powodu nie poddasz :uszy :uszy

A nie, Bogusiu, udało mi się małe "co nieco" zrobić. Padłam wprawdzie po południu i spałam do 18-tej :uszy
Ale dzieciaki tak mnie męczyły, żeby wyjść jeszcze na dwór z nimi, ale jak to, bez skubnięcia, kiedy tyle roboty ;:202 ;:185
A że pogoda była ładna mimo dość silnego wiatru poszliśmy. No i skubnięciem zaczęłam wyskubywać placyk, gdzie mam wysiać trawę ;:224
I udało się połowę wypielić, jutro dokończę i będzie można robić wreszcie trawnik.
Ale zdjęcia jutro, bo wróciłam po ciemku do domu, fotki byłyby nieciekawe.
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Kochaniutka, poproś koniecznie niech ktoś Ci pokaże jak się hurtem zmniejsza fotki, to naprawdę trawa tylko chwilkę. Ja też kiedyś się męczyłam, aż brat mi pokazał i teraz zawsze korzystam. Szkoda czasu na takie męczarnie.
Postęp prac ogromny, altanka wielka ;:oj Patrząc na początkowe fotki myślałam, że będzie mała, ale dopiero teraz widać, że całkiem spora będzie :tan
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Witaj Aguś, dzięki za wizytę. Zaraz lecę do Ciebie, póki chwilka czasu ;:138
Synuś, daleko, a mąż raczej sto lat za ludami pierwotnymi, więc niewiele pomoże. Próbowałam kilka na raz
zmniejszać, ale nie wyszło i dałam sobie na razie na luz.
Altanka ma mieć 4x4 z jednym ściętym rogiem na drzwi.
Wysunięty jest też maluśki tarasik, ale w planach jest powiększenie go w zależności od możliwości terenu. :uszy
Dziś z rana piękna pogoda, ruszyły prace z dachem, jak najszybciej trzeba to zrobić, bo szkoda płyty., żeby leżała na deszczu. Na to pójdzie zielony gont i pomalutku potem prace wykończeniowe ścian.
To fotki z dzisiejszego ranka:
Obrazek

Mąż zasuwa aż się dosłownie z niego dymi ;:306
Niestety, więcej nie zamieszczę, bo server errora załapał i kicha! Może po południu.
Miłego dnia!
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zobacz jaką podpatrzyłam altankę w czystolandiiObrazek......fajna no nie?
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Ładna, taka chatka. I te mebelki sprytne, muszę o podobnych pomyśleć, żeby się na słońcu nie nagrzewały.
Moja ma być szybko stawiana, bo z płyt OSB. jeszcze dziś ją chcę zaimpregnować,
za godzinkę, dwie pokażę postępy. Już prawie dach cały położony. Potem tylko zabezpieczenie i rynny żeby korzystać z deszczówki. Jeszcze nie wiem, jaki i gdzie zbiornik na opadową wodę umieszczę, ale z pewnością przyda się
na dolnych rabatkach u trawniczku. :uszy
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Znów nie mam możliwości wklejania fotek; coś się dzieje z czytnikiem.
Trudno, nadrobię później.
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

Wandziu znalazłaś kabelek od aparatu podłącz pod laptopa i zgraj fotki zobaczyłam bym postęp prac altanki chyba będziesz szybciej siedziała w swojej altance niż ja :uszy ale to nic fajnie wiedzieć gdzie na piwko podjechać ;:136
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Oluniu, nie mam czasu. Auto mam w remoncie, więc nie jestem w stanie wyrobić się z czasem nie mówiąc
o udzielaniu się na forum. Robię fotki na bieżąco, ale nie mam jak ich przesłać. Może znajdę choć poprzedni czytnik,
bo mi szkoda pieniędzy co dwa miesiące na nowe oprzyrządowania. W tym miesiącu przez remont auta zbankrutuje. ;:145
Altanka już stoi, zostało pouszczelnianie i kosmetyka. A na piwko można i bez altanki ;:131 ;:224 ;:138
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

...ojej to już dzisiaj ją zobaczymy co?.....ale tego zimnego piwka, to ja też bym się napiła ;:304
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

Znalazłam dzisiaj (jak to w życiu bywa) przypadkiem starszy czytnik. Dzięki temu mogę
powklejać kilka obiecanych fotek:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Do dziś wyglądało tak;
Obrazek Obrazek

I po częściowym zaimpregnowaniu:
Obrazek Obrazek

Dziś reszta fotek, jak przymocują ostatnie arkusze płyty. Pozostanie jeszcze uszczelnienie złączeń, zaimpregnowanie, wstawienie drzwi i na ten miesiąc wystarczy.

Mam też sporo fotek kwatuszków, ale muszę się nauczyć zmniejszać hurtowo, bo musiałabym paść na łeb, żeby zamiast
dworu wybrać dzień zna zmniejszanie i wklejanie fotek ;:14 ;:223 ;:223

Pokażę wam tylko jedną różę, młodzisieńką, ale jaka śliczna, dwukolorowa ;:oj :

Obrazek Obrazek

no, i jeden z naszych "wnuczków" po zabawie z wiatrakiem ;:306
Obrazek Obrazek

Na teraz to wszystko ;:215 ;:138 miłego wieczoru
Ide "potowarzyszyć" przy zimnym piwku ;:333 :uszy
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p

Post »

I guzik, nie mam zdjęć najnowszych z dzisiejszego etapu altanki, bo mi bateria padła :evil:
Ale mogę powklejać uwiecznione inne szczególiki z dnia dzisiejszego:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek

Tutaj zdjęcie sprzed tygodnia, zarośnięty chwastami placyk, gdzie ma być trawnik
Obrazek Obrazek

teraz wyplewiony w całości i trawa wysiana kilka dni temu
Obrazek Obrazek

I dzisiejsze fotki przychówku:
Obrazek Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Osterku ta róża na 12 zdjęciu jest bombowa, nie wielka, a ile ma kwiatów ;:oj ...widzę, że już lilie kwitną, ciekawe czy u mnie też? mężuś ma przykaz porobić mi fotki lilii, bo nawet nie wiem jakie mam kolory, bo jak kwitną, to ja w czystolandii jestem ;:108 altanką duża Wam wyszła :heja a o piwku to ja Cie proszę już nie pisz, bo za każdym razem dostaję ślinotoku jak czytam ;:306 ....alkoholu nie piję, ale zimnego browara to nie odmówię , nawet od wroga ;:306
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Osterku u Ciebie tyle i takie zmiany, że nie poznałam, nie poznałam Twojego ogródka. I Rodzina o sierściuchy powiększyła się :lol: . Fantastycznie - brawo ;:138
Wszystkie kociambry są słodkie ale małe, małe biją rekordy. Te pozy, to rozwalanie się bez krępacji ..... Zadrze nogę aby polizać tyłek a jak zastygnie na moment w tej pozie z wywalonym koniuszkiem jęzorka ........ cudo. Banał ale cudo :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”