AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6

Post »

sweety pisze:Bardzo korzystne zmiany :uszy Bardzo mi się podoba.
I słuszna decyzja, by nie zmieniać świata i na siłę sadzić, coś co w danym miejscu nie rośnie. A w każdym miejscu jest coś co za nic w świecie nie chce rosnąć :evil: I trzeba się z tym pogodzić ;:118
Dziękuję Aniu ;:196
Mam nadzieję że aura w tym roku będzie bardziej sprzyjająca i nie będzie tyle strat :roll:
KDanuta pisze:Napracowałaś się bardzo ale zmiany rewelacyjne, jak obwódki z bukszpanu
się rozrosną to pięknie wykończą rabatkę , marzy mi się taki bukszpanowy
żywopłocik ;:3
Dziękuję :) Tak właśnie widzę tę obwódkę z bukszpanu przy "tarasie" którego jeszcze nie ma :;230 Ma stanowić wykończenie, i trochę wydzielenie od pozostałych rabat.
aage pisze:Piękny uporządkowany ogród....takie słowa same mi się cisną na usta ;:180
Aga, chciałam uporządkować ogród. Czy mi się to udało ? Zobaczę jak się rośliny rozrosną :lol: Na razie jestem zadowolona z efektu :)
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agatka123 pisze:Agatko cudowne miejsce stworzyłaś .
Taki kącik z ławeczką to moje marzenie . No pięknie ;:167
Pozdrawiam !!!
Aguś, dziękuję ;:196 Mam nadzieję że szkocka pogoda pozwoli choć trochę nacieszyć się siedzeniem na tej ławeczce. Pytanie kiedy róże ją zarosną ;:224
Michalska pisze:Agato ale się napracowałaś aby taki widok powstał.Przewróciłaś architekturę ogrodu z dużymi zmianami. :wit :wit :wit
Marysiu, z tego kawałka pod nową rabatę wykopałam maaaaasę kamieni !!! rabata niby niewielka, ale poświęciłam naprawdę dużo czasu żeby to przekopać, wybrac kamienie, i uzdatnić tą moją glinę ;:224
Tak to wyglądało w trakcie prac:
Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niemal jak u mnie. Najgorsze jest to, że potem trzeba dużo ziemi, by uzupełnić miejsce po wykopanych kamorkach :;230
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Aguś ale rewolucję zrobiłaś w swoim ogrodzie ;:138 Romantyczna ławeczka z różami będzie cudowna jak zakwitną różyczki ,kawał roboty odwaliłaś a teraz tylko ;:3 Ci życzę ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Aga, zmiany doskonałe, ;:138 tylko jak lawenda daje sobie radę w deszczowym kraju? Bo bukszpany na pewno świetnie. ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudne zmiany,dobrze pomyślałaś z ławeczką ;:108
Ciekawe które żurawki to terminatorki ;:224
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sweety pisze:Niemal jak u mnie. Najgorsze jest to, że potem trzeba dużo ziemi, by uzupełnić miejsce po wykopanych kamorkach :;230
Ania, no właśnie- worków z ziemią i piaskiem to nawet nie policzę :):):) pół ogrodu miałam zawalone workami !! Miałam też problem, żeby się tych kamlotów pozbyć, na szczeście jeden z sąsiadów robił porządki u siebie, wywoził większa ilość na wysypisko i mogliśmy kamloty załadowac do jego przyczepki :)
ElleBelle pisze:Aguś ale rewolucję zrobiłaś w swoim ogrodzie ;:138 Romantyczna ławeczka z różami będzie cudowna jak zakwitną różyczki ,kawał roboty odwaliłaś a teraz tylko ;:3 Ci życzę ;:180
Trochę zaszalałam ogrodniczo, nie powiem :lol: też czekam z utęsknieniem na rózyczki, moje dopiero mają małe pączki. A te przy pergoli to maluchy, oby cos podrosły w tym roku to i tak bedę zadowolona :)
iga23 pisze:Aga, zmiany doskonałe, ;:138 tylko jak lawenda daje sobie radę w deszczowym kraju? Bo bukszpany na pewno świetnie. ;:173
Bukszpany rosną tu świetnie, to fakt. Lawenda też zaskakująco dobrze ! Tylko tam, gdzie ją sadziłąm nasypałam sporo piachu, żeby w glinie nie stała. Mam nadzieję że będzie ok.
Posadziłam dwie różne lawendy. W półkolu mam Hidcote - jest bardziej kompaktowa, a że wykupiłam wszystko co mieli w sklepie ( nawet na rabacie widać ze mam je w róznych rozmiarach :lol: bo zabrakło jednakowych ) to pod oknami i po prawej stronie ogrodu jest posadzona ta zwykła angielska. Jeśli angielska będzie za bardzo rozczochrana, to wymienię ja na kompaktową w przyszłym roku ;:224
Annes 77 pisze:Cudne zmiany,dobrze pomyślałaś z ławeczką ;:108
Ciekawe które żurawki to terminatorki ;:224
Aniu, z nazwaniem zurawek to juz w zeszłym roku miałam problem, bo napisy na znacznikach mi się zmyły. A teraz po takim przesadzaniu to juz w ogóle mam mix w głowie. Rozpoznaję tylko niektóre. Będę musiała je po kolei sfocic i poprosić nasz Igę o pomoc ;:170
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka kwitnących fotek :)
Obrazek

jesienią będę musiała dosadzić więcej tych czosnków ;:108

Obrazek

ciągle kwitnie prymula 'Frncesca'
Obrazek

Obrazek

u mnie ciągle jeszcze kiwitnie częśc tulipanów:
'Spring Green'
Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agatko muszę powiedzieć, ze jestem zachwycona zmianami..... naprawdę zachwycona ;:138 ..... ogródek zawsze był bardzo ładny, a teraz jest po prostu śliczny...... i dzięki tym zakolom i większej liczbie nasadzeń wydaje się dużo większy i bardziej zróżnicowany niż przedtem ;:oj A ten kącik z ławką i pergolą.... bajka ;:138 Zrobiłaś mnóstwo dobrej i baaaardzo ciężkiej roboty, sądząc po ilość kamienia jaki musiałaś wykopać ;:202 ale efekt jest rewelacyjny :D
Zauważyłam też przepiękną klatkę na trawie.....cudo.... już od dawna marzę o takiej :roll: :lol:
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale piękna zmiana...rewelacyjny kącik.Usadowiłam się wygodnie i podziwiam piękno Twojego ogrodu.Ślicznie !
Pozdrawiam !!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

D awn o nie zaglądalam do Ciebie a tu takie zmiany.Wykopaliska nieziemskie :D Taki kącik ławkowo-pergolowy to jest super sprawa-przyjemnie się siedzi i podziwia swoją pracę.Pozdrawiam.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Aga, jak sie uda kup czosnek Krzysztofa, piekność niesamowita, udało mi się kupić 3 szutki, już kwitną. :heja
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aga zmiany świetne ;:215 ubywanie trawników to chyba jest taka choroba zakaźna szerząca się na forum :;230
Ta ławeczka z pergolą obrośniętą różami w promieniach słonecznych to będzie świetne miejsce, żeby jeszcze chciało nie padać. ;:173
Majeczko, dzięki za info o irysach :) Wydaje mi się ze właśnie takie cebulki kupiłam ( chyba fioletowe) i posadziłam eksperymentalnie w donicy. Coś wyrosło, jeszcze nie kwitnie :lol: Zobaczę jak zdadzą egzamin u mnie ?
Majeczko, ależ cudnie te twoje róze kwitną ;:138 ;:138 ;:138 ;:138 Oczu nie można oderwać !
Co możesz powiedziec o Jacques Cartier ??? Wygląda cudnie ! Moze powinnam wymienic moją Eglantyne własnie na tą ? Cos mi eglantyna kiepściutko, kpiepściuteńko rośnie :?
Aga irys syberyjski nie jest w cebulkach tylko w kłączach, poczytaj sobie http://ogrod-amat.strefa.pl/kosaciec_syberyjski.php są różne kolory i nawet powtarzające.
Mnie osobiście Jacques Cartier za bardzo nie odpowiada, zawsze chowa kwiaty w liściach, szybko przekwitają. Może daj czas Eglantynie aż się dobrze zakorzeni, moja też jakoś słabuje w tym roku. Nie wiem jaką Ci polecić, muszę się zastanowić. Też mam Princess Alexandra of Kent, nówka z jesieni.
Awatar użytkownika
stefanek
500p
500p
Od: 14 maja 2012, o 20:50

Post »

;:172
Agatko dużo pracy włożyłaś w Swój ogródek , widac wszystko starannie zaplanowane
i posadzone. Efekty jest już widoczny, a jak wszystko podrośnie to dopiero będą efekty.
Białe tulipanki wspaniałe.
Powodzenia.
;:3
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Pięknie u Ciebie ? ale widzę, że wiosna przyszła jeszcze później niż we Francji i w Polsce...

Pozdrawiam!
LOKI
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”