Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra wita w zielonych pokojach

Post »

Zaglądałaś do Obi? mieli tam w ofercie winorośl japońską
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Ale kocie zebranie na szczycie ;:oj
Wygląda, że król Szuwarek ma największy nie tylko rozmiar ale też i posłuchanie. ;:306
:wit
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

JagiS pisze: Na koniec moja piękna tarasowa Rosarium Uetersen.

Obrazek

Obrazek
Absolutnie zjawiskowa, piękna, delikatna ....... no, po prostu RU
A co z nią zrobisz przed zimą ?
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jaguś koniecznie zajrzyj do mnie ;:180 Kiciorka mam przecudnej urody :wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Hop, hop! :wit
Jagi, co słychać? Dlaczego w zielonych pokojach zapadła taka cisza ? Nie wierzę, że nic się w nich nie dzieje.
Tęsknię za kotami, ogrodem, a zwłaszcza za dywanikiem Baden Baden ;:170
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hej ...a gdzie to się podziewamy co :roll:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Jagi puk, puk...a gdzie Ty :(
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Nie było mnie kilka dni - ale widzę, że tutaj również gospodyni zniknęła :shock:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jagi, i ja tęsknię za zielonymi pokojami... odezwij się, bo trochę się niepokoję...
;:196
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Miłe, kochane Forum, witam po przerwie :wit
Przerwa była niechciana, denerwująca, żeby nie powiedzieć wkurzająca ;:214 .
Na weekend ja się odłączyłam od internetu, a potem internet odłączył się ode mnie. Gdzieś krążył mój przelew, nie docierając do adresata - operatora, a ten moją wieloletnią lojalność nagrodził blokadą dostępu. Po wielu interwencjach, niestety długo trwających, dziś wszystko wróciło do normy.

Zanim zanurzymy się w bujność zielonych pokoi odpowiem Wam, bo się bidulki naczekałyście i nawet niepokoiłyście, za co serdecznie dziękuję.

Ambo, późno, bo późno, ale rekonstrukcja zapuszczonego zakątka będzie...

Keetee, koty zjedzą każde świeże mięsko, nawet włochate i obrzydliwe, jedzą myszy, ptaki z piórami, Ibra ze smakiem zjada pędraki, więc czemu by nie pajączka...
Wiesz, podagrycznik variegata zachwycił mnie w Anglii, gdzie go widziałam w wielkich, starych urnach. Wyglądał niezwykle elegancko.

EwoM, ciekawe obyczaje jerzyków opisujesz... Tyle robactwa się lęgnie, że ptakom nie powinno brakować jedzenia przy każdej pogodzie.

Daffo, jak dobrze, że Twoje dziecię zażyło słoneczka na Wybrzeżu. Świeci nam non stop...
A patrząc na prognozy pogody sądzę, że północ nadal górą. Zapraszamy. Tylko ta susza w ogrodzie... ;:219. Buzaki spieczone słońcem.

Krysiu, król Szuwarek :?: Brzmi nieźle.

Ruda, widzę, że i Ciebie Rosarium Uetersen zachwyciła. Nie dziwota... Ma trafić do gruntu, ale w miejsce, które dla niej wybrałam, zagląda wiciokrzew w kolorze zupy pomidorowej, boję się, że się pogryzą. Ale tak czy owak przed zimą musi trafić do gruntu.

Basiuniu, byłam u Ciebie, kocioneczki widziałam oba, nie wiedziałabym, którego wybrać, bo oba cudne :shock:, takie maleńkie, jeszcze ślipka mają niebieskie... Tylko pogratulować. Kot bardzo podnosi komfort życia i jest lekiem na całe zło ;:215. Oby Ci się długo i dobrze chował.

Oj, Lisico, Keetee, Barabello, Misiu, Ambo i Agu, dzięki Wam za pamięć i troskę. Były pierepałki z internetem,ale już (po 10 dniach :!:) nareszcie wszystko gra i wraca do normy.

A zatem czas otworzyć zielone pokoje...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy, a od rana już normalnie, na bieżąco - Jagoda
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10

Post »

:wink: Tak ,tak, Jaga internetu nie miała i w zielonych swoich sprzątała. Teraz dźga po oczyskach wymuskanymi rabatami. ;:215
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Już myślałam, że to koty Ciebie spakowały i gdzieś pojechaliście :D A tu tak przyziemnie... Internet :evil:
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jagusiu, Synu Marnotrawny, dobrze ,że już jesteś, bo brakowało mi bardzo Twojej obecności :wink: Pół forum darło włosy z głowy z niepokoju o Ciebie ! Mnie już ledwo trzy piórka zostały, ale teraz gdy pokazujesz znowu swoje wymuskane i bujne pokoje, to pewnie nieco odrosną...
Temu operatorowi to duży klaps się należy, a Tobie buziaki powitalne ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Jaguś :wink: Też myślałam, że spakowałaś kociaki i gdzieś powędrowałaś. :roll:
Ciekawe, że nie wysłali Ci najpierw jakiegoś pisma a od razu blokada. :twisted:
To naprawdę wkurzające.
Jedyna z tego korzyść , że miałaś mnóstwo czasu na podlewanie, co w naszym północnym klimacie jest ostatnio niezbędne. :lol:
Miłego dnia i ....trochę deszczu. ;:304
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witajcie :wit.

Jaka to ulga, kiedy wszystko działa jak należy... ;:224.

Podejrzewacie mnie o pilną pracę w ogrodzie... i słusznie, ale moim głównym zajęciem stała się ochrona bezpieczeństwa rodziny pleszek, które ku mojej niepomiernej radości zalęgły się w budce na jabłoni w jadalni. Urocze jest obserwowanie, jak niestrudzeni rodzice co chwilę przylatują z dziobem pełnym pyszności i wskakują do budki. Ale, niestety, pleszki stały się obiektem zainteresowania wszystkich trzech kotów, które wysiadują na gałęzi lub pod jabłonią. Pisklętom nie zagrażają, bo do budki dostać się nie sposób, ale rodzice się boją, co grozi maluchom, ze nie dostana jedzenia na czas.

Obrazek

Obrazek

A to widok, który przyprawił mnie niemal o zawał ;:219. W moim kierunku zmierzała Ibrakadabra triumfalnie niosąc złapanego pana pleszkę. Miałam ochotę udusić swojego ulubionego kota :evil:. Na szczęście nie uciekała z tym ptakiem, więc siłą udało się go jej odebrać. Ku mojej niepomiernej uldze pleszka odleciała o własnych siłach i żywienie ptasiej rodziny trwa. Ale skutek jest taki, że kiedy mnie nie ma w ogrodzie - koty siedzą w karcerze ;:209.

Obrazek

Jak długo jeszcze będzie trwać ta opieka nad ptasią rodziną - nie wiem, ale wiem, że nie spocznę...

Dosiu, widzisz, że zajęcia mi nie brakowało. Coś trzeba było przy tej okazji robić w ogrodzie, a złość na koty i brak internetu tylko dodawała energii ;:306. Dla Ciebie maczek - baletnica.

Obrazek

Sweety, bo życie w swojej istocie jest prozaiczne. "Człek by rumby chciał od życia, a tu blues, panie Janek, blues panie Jurek, blues..." (Elita) A kiedy koty faktycznie mnie spakują i wywiozą w niewiadomym kierunku, to będzie taka sensacja... ;:oj.
Jesteś miłośniczką irysów, zobacz jakiego cudnego Tuxedo sobie nabyłam. Z dedykacją dla Ciebie.

Obrazek

Mary, Muffinko moja ulubiona, dzięki za powitalne buziaki ;:180. Nic tak człowieka nie wzrusza, jak pamięć i troska przyjaciół. Teraz ja muszę nadrobić zaległości i poodwiedzać Wasze ogrody. Gościłam kilka dni temu mamę Basi, panią, która ma trudności z poruszaniem, więc rzadko opuszcza dom. Obejrzała zielone pokoje i tak mnie wzruszyła stwierdzeniem, że jak zamknie oczy, to będzie widziała obrazy mojego ogrodu. Ja mam tak z Twoim... Dla Ciebie słodka Zephirine Drouhin, zaskakująco bujnie kwitnąca.

Obrazek

Krysiu, zawsze mnie denerwowało i nadal denerwuje, kiedy znika bez słowa ktoś, z kim właśnie prowadzisz ożywioną rozmowę na forum. Gdybym miała gdzieś wyjechać na dłużej - wiedziałybyście o tym. Operator esemeskę przysłał, a jakże, więc zaraz pocwałowałam z przelewem. Do głowy mi nie przyszło, że on utknie gdzieś na prawie 10 dni :shock:, a operator ciachnie mi dostęp. To jest wkurzające, ale codzienna stójka z wężem jest też wkurzająca. Już nie wiem, czy indiańskie pląsy uprawiać, czy babkę zamówić, żeby uroki odczyniła, żeby choć od czasu do czasu samo podlało... Dla Ciebie dywanik Baden - Baden.

Obrazek

A teraz za Waszą cierpliwość w nagrodę kilka widoków zielonych pokoi.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz lecę po kwiaty czarnego bzu i zajmę się produkcją przepysznej naleweczki... ;:224.
Na razie - Jagi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”