Mój mały, piękny świat

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój mały, piękny świat

Post »

Dosiu cieszę się ,że pomału obsychasz .Róże piękne ,dwie pierwsze są i u mnie ,ale jeszcze w pączkach .
Heidi faktycznie pięknie pachnie i kwiat ma pięknie zbudowany ,mogła by być trochę wyższa .
Pozdrawiam Cię Dorotko ;:167
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58

Post »

Ewo widzę, że przechrzciłaś mnie na Dorotkę :D Już w swoim wątku tak do mnie mówiłaś i myślałam, że się mylisz a Ty po prostu zmieniasz mi imię :wink: Może być Dorotka. To moje imię jest takie inne, niektórzy nie potrafią go zapamiętać. Powiem szczerze, że czasami mam kłopot jak się przedstawić ;:223 Mówią na mnie Dobrusia, Dobrosia, Dobrotka, Dosia, Dobrosława, Sławka no a teraz tez Dorotka :D Cieszę się z tych róż jak wariatka ;:138 ale jak mój M. usłyszał, że będzie kolejna rabatka i kolejne wykopki trawy to wymownie nic nie powiedział ;:224 Czy u Ciebie tam spadło trochę wody? Zawsze piszesz, że masz piach więc Tobie akurat woda się przyda :wink: U mnie woda stoi w gruncie jak tylko wykopię szpadel! Jest tuż pod powierzchnią. Niech roślinki korzystają i piją, nie będę ich musiała tak często podlewać.

Ewo, E-mienta, witam w moim ogrodzie. Jak miło czytać Twoje słowa!!! Dziękuję Ci. Już idę na rewizytę (miałam zasilić róże ale leń mi się włączył).

Magdziu, ja też jestem animalsem :D Kocham każde zwierzątko. Pająków się zawsze bałam ale teraz je szanuję. Odkąd mieszkam na wsi i widzę na czym siadają muchy szanuję pająki i chcę aby było ich jaknajwięcej;)

Aniu, ja też kiedyś krzyczałam na widok pająków. A kiedyś, w lesie usiadł na mnie taki wielki, krzyżak. Wpadłam w taką panikę, że nie pamiętam co się ze mną działo przez kolejne kilka godzin ;:215 A wiesz jak się wyleczyłam z tej fobii? Powiesiłam sobie na ścianie, nad biurkiem zdjęcia ptaszników i tarantuli. Brrr. Na początku trzepało mną na każdy ich widok a po pewnym czasie po prostu się przyzwyczaiłam. Oczywiście pająka grubasa nigdy nie dotknę ale te chude, pajęczaki wynoszę na dwór na kapciu lub gazecie. Tak jak pisałam wcześniej ? szanuję pająki odkąd mieszkam na wsi i widzę na czym siadają muchy ;:173

Amaro, faktycznie szkoda, że nie mogę Wam przekazać ich zapachu. Każda pachnie inaczej. Jedna cytrusowo, druga słodko. Och? uwielbiam pachnące kwiaty. A morza nadal Ci zazdroszczę :wink: Często spacerujesz po plaży?

Uwielbiam żółte pęcherznice ale o tej porze roku zaczynam doceniać również Diabolo, ponieważ nie wiele jest tak pięknie kwitnących krzewów. A w dodatku są to krzewy uwielbiane przez moje pszczoły więc? polecam!
Obrazek
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dosiu z rana :wit Chciałabym widzieć minę M - na pewno bezcenna ;:306
Pytasz o plażę - niestety nie chodzę (chyba za blisko mieszkam :D ) w sezonie się po prostu nie da.Ale uwielbiam chodzić po promenadzie szczególnie jak te wszytkie róże kwitną - zapach boski :tan
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Dosiu, mam pęchęsię od dwóch lat i ani razu nie kwitła ;:145, a tak lubię jej kwiaty ;:170
Ale dzisiaj słonko dokazuje, co? :heja
skorpioniczkaa
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 18 maja 2012, o 11:06

Post »

Dobrosia pisze:Uwielbiam żółte pęcherznice ale o tej porze roku zaczynam doceniać również Diabolo, ponieważ nie wiele jest tak pięknie kwitnących krzewów. A w dodatku są to krzewy uwielbiane przez moje pszczoły więc? polecam!
Obrazek
Mam taki krzew od 4 lat, nic z nim nie robię, ma jakieś 170 cm i pięknie kwitnie. Drugi jest podobny ale z jasnozielonymi listkami i tez slicznie kwitnie. Dopiero u Ciebie natknełam się na nazwe tego krzewu :)

Twój ogród jest bardzo ładny, super zadbany i z gustem urządzony.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Dosiu. Cieszę się,że woda wsiąkła i mam nadzieję,że Ci dużo szkód nie narobiła? Dobrze ,że nie było gradobicia.Przed wczoraj w mojej okolicy był duży grad,który ludziom przyniósł ogromne straty.
Róże masz cudne, u mnie jeszcze nie kwitną. Zauroczyła mnie pęcherznica, muszę ją sobie sprawić,tylko gdzie ją posadzę?
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Amaro, ta promenada i bliskość Niechorza pachnie mi K... :wit Mina M. bezcenna ale nie zapowiada nic ciekawego. Trzeba będzie się naprosić;)

Magdo, musi zakwitnąć. To nie jest wymagający krzew. Mój przeżył dwa przesadzania i to jedno w okresie kwitnienia, jak był dużym okazem. Może Twój jest jeszcze za młody, żeby kwitł. Oby nie było z nim jak z moją Iwą, nigdy nie ma kotków! :(

Skorpionaczko, dziękuję za dobre słowo. Też mam żółtą, zresztą zanim zakwitną, czyli wczesną wiosną to ta żółta jest moja faworytą. No ale jak zakwitnie ta bordowa to żółta się chowa.

Alu, słyszałam o tych gradobiciach. To straszne. A ajgorsze jest to, że na pogodę nie ma rady. W tym roku aura jest dla nas okrutna. Najpierw długa zima, później deszcze, teraz grad i nawałnice. Oby to się skończyło. Ja uważam, że to efekt działalności człowieka, tego że nie szanowaliśmy naszej matki ziemi.
A na pęcherznice zostaw sobie dużo miejsca, bo to spore krzaczysko rośnie :D

Dziewczyny, ma prośbę. Nie potrafię wymyślić zakończenia rabaty przed domem. Co mam zrobić z tym placem pomiędzy rabatą z żórawkami i funkiami a rabatą z klonem palmowym i azaliami??? POMOCY. Agnieszka mnie zainspirowała swoim małym oczkiem wodnym. Na tej wolnej przestrzeni, takiej a la ścieżce jest spad. Mogłabym w dole, na samym końcu umieścić takie oczko z małą fontanną. Co Wy na to?

Obrazek
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Dorotko ,oczko aż się prosi i to takie ,co ma nie regularne brzegi . ;:108 Fajnie ,że już Ci obeschło . :D
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

Dosiu niestety to nie K.. :wink:
A oczko jak najbardziej tam pasuje ;:333 baaa oczami wyobraźni ja juz je tam widze :heja
Awatar użytkownika
anesse81
200p
200p
Od: 2 lut 2011, o 16:40

Post »

Dosiu świetnie to wszystko zaaranżowałaś. Świetny pomysł z tą studnią. Oczko jak najbardziej. A zdjęcie z pająkami?!?! aż mnie ciary przeszły, potwornie boje się ich brrr ;:202
Pozdrawiam cieplutko AGA :)
POLE AGI
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jestem jestem i faktycznie to miejsce na oczko jest idealne tylko teraz myślę nad jego kształtem, formą i ogólną aranżacją.
Myślałam w ogóle czy będzie to gotowa forma czy folia? Ja bym widziała tutaj typowo kulisty kształ tylko wiem że takich form gotowych nie ma. Jednak postawiłabym na bardziej regulalny kształt.
W razie pytań wiesz gdzie mnie szukać :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Cześć Dobrosiu!
Nieregularna forma rabat aż się prosi o oczko wodne między nimi, takie w kształcie ósemki... Nad brzegiem zielony klon palmowy Dissectum, azalie japońskie Karmeshina, hosty... Tak to widzę ;:173
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Kuknęłam tylko na chwilkę, a napatrzeć sie nie mogę na Twoje sliczne ogrodowe poczynania :) Bardzo ładnie u Ciebie, śliczne roślinki :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Dobrosiu, mnie też się podoba pomysł z oczkiem onie równych brzegach, wyłożonych kamieniami i z taka pompą jak u Agnieszki Aage ;:333, a w środku i dokoła ozdobne trawki i zwiewne bylinki ;:333. Może się skusisz też na lilię wodną?
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p

Post »

Dziewczyny jesteście KOCHANE!!!! Dzięki za wsparcie i radę. Oczko dobry pomysł, nie? I ten pomysł wpadł mi do głowy dzięki obecności na forum :D Jak oglądnęłam zmagania Agi z oczkiem.
Teraz nie mogę z Wami porozmawiać ale jak tylko wieczorkiem, po dniu pracy służbowej i matczynej usiądę z laptopem to Was odwiedzę i pomyślę o tym oczku.
A ten klon zielony już mi się w głowie wizualizuje... :tan
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”