Aprilkowy las cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.3

Post »

No nie, takich rarytasów to ja nie mam. Nawet nie wiem co to ta funkia babkocośtam....idę zapytać wójka Googla...

Znalazłam Funkię babkolistną Grandiflorę i nie wiem czym się różni od pozostałych funkii ;:185 No poza tym że ma biały kwiat. Funkie które znam mają lawendowe kwiatki.

I rozwiałam dylematy co do języczki bo też nie pamiętałam co to. Bardzo mi się podoba i kiedyś się do niej przymierzałam ale kwitnie na żółto i pomarańczowo, dlatego nie ma tego kwiatu u mnie. Ja postawiłam na biały, fiolet i niebieski. Z dodatkiem różu, który obecnie przeważa w ogrodzie ;:306 Pozostałe kolory są z przypadku lub darowizn :lol:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Dołączam do klubu zapominajek :wit
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Normalnie serce mi rośnie wiedząc,że nie tylko ja tak mam. ;:306 Jola rozdzielałaś kiedyś funkje? Kurcze mam giganta po poprzednikach, w tamtym roku była ok,a w tym jakieś potwór ma po metrze w każdą stronę,no muszę coś z nią zrobić,bo mi wszystko zagłuszy.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzenko, witamy :lol:
Beatko, co ja mogłam rozdzielać gdy moje rośliny góra dwuletnie ;:306 Zapytaj za dwa lata. Nie mam o tym na razie zielonego pojęcia :;230
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć April!
Cudnie zakwitla już Pastella ;:138 Lilie miniaturowe przepiękne, jak już wszystkie zakwitną to będzie bajka ;:333 Anabelki uwielbiam, kwiaty są boskie...czy musisz swoje podpierać?
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A co do różowego ;:131 taką miałam fazę, przez różowe okulary. Później będzie więcej białego i niebieskiego... ;:170 A co, nie lubisz różu? bo ja poza ogrodem nienawidzę :;230
Jolu, pewnie, że lubię ;:oj i nie tylko w ogrodzie :;230 Mojej młodszej córki pokój jest tak różowy, że po oczach daje ;:306 Wyrasta już z tego koloru, więc za rok pewnie rewolucja będzie ;:112
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiek, Pastella jest przepiękna. Nie umiem fotografować ale ona jest taka eteryczna i jak pachnie cudnie. Lilie nie są miniaturowe, gdzieś 70-80 cm, tylko fotograf noga ;:306
A Anabelki niestety mają ten feler że bez podpierania to stoją do pierwszego deszczu. Zdecydowanie wolę więc Limelight. Stoją na baczność mimo że kwiat mają jeszcze większy.

Czy sugerujesz Madziu że ja też z różu wyrosnę? ;:166
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolek, z różu wyrasta się w nastoletnim wieku, a potem do niego znów wraca ;:306 Nam już chyba tak zostanie ;:224 :;230
Dołączam do zachwytów nad Pastellą ;:173 Jest cudowna ;:167 No i ta różowa postrzępiona peonia... ;:167
Co do dzielenia host, to ja już dzieliłam i powiem wam, że łatwe to nie jest przy wielkich już okazach. szpadel ciężko wbić. Ale i tak pikuś to przy irysach syberyjskich. Mój tato rąbał je siekiera, bo inaczej się nie dało ;:306
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Joluś, zajrzałam i jestem zachwycona Twoim oswajaniem lasu - ile masz kwitnących roślin ;:138 . A roże... ;:167
Co do Louise Odier - jakoś nie luizkowato wygląda ten pąk, u mojej pąki są od razu okrągło-pekate. Zdjecie zaraz bedzie w moim watku, poleciałam zrobić i wrzuce.

Miłego słonecznego dnia ;:3 ;:196 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Czy sugerujesz Madziu że ja też z różu wyrosnę? ;:166
Jolu uchowaj bozie. To cudny kolorek, szczególnie w umiarkowanych dawkach jako dodatek w domku :lol: ..o ogrodzie nie wspominając ;:167
Awatar użytkownika
Francesca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:16

Post »

Już można obejrzeć paki mojej L.O. :wit . Twoje nie ma pryszczykow, jakoś mi w ogole na historyczną nie wygląda, tylko na jakąś wspołczesną.... Jeśli ma być pomyłka, to niech bedzie piekna ;:224 .
Pozdrawiam - Agata :)
Mój ogród na mazowieckich piaskach część 1, część 2 - aktualna
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

A ja czekam na kwitnienie mojej ulubionej czerwono - bordowej lilii. :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgoś, peonia już przekwita, reszta nie ma zamiaru chyba wcale ;:131 Dobrze że parę fotek zrobiłam. To wszystko wina deszczu. U mnie do dzielenia jeszcze długa droga :lol:
Agatko ja las oswajam i sama w nim dziczeję ;:306 Ale jest postęp, pierwszy raz od pół roku pomalowałam paznokcie....na kolor.....zielony :;230 :;230 Zgadzam się, psychiatra miałby co robić ;:170
Co do LO to jeszcze poczekamy...źródło raczej pewne bo z F. Nie słyszałam żeby się ktoś skarżył.
Madziu Róż miał być dodatkiem ale...jakoś tak różowe się szybciej wyrywa do kwitnienia. Zaraz będą dzwonki to zrównoważą...
Justynko, wiem, pamiętam, miałam Ci wysłać przybyszowe tej lili ciemnej. Ale się nie dało nic wyskubać. Nic nie było widać, żadnych przybyszowych. W końcu jej nie ruszałam. W tym roku i tak muszę przenieść do większej donicy to może uda się coś wyłuskać. Najłatwiej z tymi co tworzą cebulki napowietrzne typu Flore Pleno ale takich nie jest dużo ;:131
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Moje róże jeszcze się nie spieszą i nie kwitną. Podesłałam Ci PW :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki, zaraz się zapoznam, choć jak pisałam....marne szanse...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”