Nasze marzenie - część druga :-)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nasze marzenie - część druga :-)

Post »

Witaj Madziu
Pozazrościć męża, który kupuje roślinki i się jeszcze pyta żony czy może jeszcze poszaleć. ;:215
Madziu a co z tymi ślimakami, jak to boisz się ich? Strasznie dużo ich jest ale to pewnie przez ta pogodę.
Grzybki mniam mniam. Co zrobiłaś z tych uzbieranych?
Jakie roślinki oprócz floksów kupił Twój mąż?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Z iryskami tak jest - nie zawsze kwitną pierwszego roku po posadzeniu :D Trzeba wykazać się cierpliwością. Niestety :(
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu na razie znalazłam jednego i to przywiezionego z zakupionym po drodze na działkę floksem. Są ogólnie. Łażą gdzieś po drogach. Na szczęście większość ma skorupy a tych trochę mniej się brzydzę. Natomiast jak zobaczyłam tego we floksie to dobrze że kucałam i miałam zamiar go wsadzać bo obawiam się że pierdykłabym tym floksem na ziemię. No taką mam okropną fobię.
Ewciu-mewo o którym nasypie mówisz? Staw już jeden nam wystarczy :D Jeśli chodzi o to zdjęcie ostatnie to ta część co była teraz wyrównywana. Niestety jest tak że droga jest dużo wyżej niż moja działka. I musieliśmy wybrać: albo wybrać ziemię ze stawu i nasypać na górę żeby zrównać z siatką idącą od drogi albo wybrać ziemie spod siatki zostawiając szlaczek na przejście żeby się nie osunęła i ziemię rozepchać wyrównując terem. Wybraliśmy to drugie. Większego stawu nie chcieliśmy mieć. No a poza tym chcę mieć miejsce na wszystkie moje chciejstwa. Jak zrobię tą stronę to będę z roślinkami tam buszować. Wstępna wersja jest taka że druga strona będzie ogrodniczo rekreacyjna. Chcemy zrobić żywopłot z bordowego berberysu przez środek i po jednej stronie zrobić grządki ze dwie na warzywa jakieś i posadzić też kilka rzędów truskawek. Planujemy też kupić jakąś brzoskwinkę, czereśnie, śliwkę. Jabłoni nie bo mamy dużo u taty to jabłek jest aż za dużo jak urodzaj jest. Natomiast po drugiej stronie żywopłotu chcemy zrobić miejsce na ognisko, postawić wędzarnie, zrobić jakieś mini miejsce do gry w siatkówkę. No i kiedyś kiedyś właśnie może jakieś rośliny ozdobne. Miejsca sporo także jak czas i kasa będzie to się wszystko zrobi.
Ewciu-rozalko ja już tak brzydko mówiłam na to ogrodzenie że głowa mała. Robiło się te słupki i robiło. Dobrze że połowa była ogrodzona i tylko połowę trzeba było zrobić. Niektóre słupki zalewałam ja z mężem a niektóre mąż z moim tatą. Zbieranie tego żwiru, szkła i jazda z tą betoniarką w tą i z powrotem, przywożenie tyle piachu - to wszystko było najgorsze. Wstawianie słupków i zalewanie to już pikuś.
Sylwuś mój eM w kwestii roślin to jest do rany przyłóż. Miał kiedyś przygodę z architekturą krajobrazu. Chodził do technikum o takim kierunku. Praktyki w ogrodzie botanicznym itd. Lubi w ziemi grzebać. Ale tylko na chwilę :D Ma krótki zapał także do pielenia niestety nie nadaje się :D Szkołę przerwał bo przeniósł się do mojego miasta. Tutaj biegaliśmy po szkołach żeby nie stracił roku i przeniósł się do ogólniaka. Rośliny kupiliśmy tylko te co na zdjęciach. 4 floksy, jeden rozchodnik ostry i dwie niewiadome i nieznajome mi rośliny skalniakowe :) Co do ślimaków to po prostu mam fobie- nic dodać nic ująć :D
Sweety irysy są już rok u mnie. Kwitły przepięknie w zeszłym roku :) Było ich dużo więcej ale je zlikwidowałam. Zostawiłam sobie tylko kilka sztuk.
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Madziu to już wszystko wiadomo :) zakupy ciekawe i czekam aż to wszystko pięknie Wam rozkwitnie. A co tam u Ciebie? Jak minął dzien?
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trzeba było się wziąć za sprzątanie w mieszkanku. Zdążyłam zrobić kuchnie, sypialnie i balkon. Jutro dalej akcja porządki. Jestem serialowcem. Polskie seriale lubię. No i wszystkie się pokończyły także niestety czas do działki dłuży się jeszcze bardziej. Poza tym to ok. Pogoda jutro ma być lepsza więc szykuję małe pranie żeby wyschło na balkonie.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dobranoc wszystkim. Idę ;:19 Miłych roślinkowych snów :)
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

Madziu mialo być lepiej z pogodą a znów leje ;:223 lało całą noc i dalej leje ;:98
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Madziu :wit Działeczka Ci pięknieje z tygodnia na tydzień :) Ta różowa roślinka skaniakowa przy wiatraczku to może jakaś odmiana goździka? Jestem pod wrażeniem Twojego cyprysika - fantastyczie go przycięłaś, masz kobieto talent ;:333 U mnie tak jak u Leosi - pada od nocy i nie ma zamiaru przestać :roll: Mam nadzieję, że u Ciebie dziś lepiej ;:3
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie !
Leosiu No miało być lepiej.. ale te pogodynki to wstrętne kłamczuchy! U mnie dzisiaj miało grzać ;:3 , zero deszczu itd. No nie pada. Ale niebo całe w chmurach. Żadnego upału też nie ma. Co prawda zimno nie jest no ale jednak to nie to co obiecywali :(
Milenko hm... no mówił coś eMowi sprzedawca że to co jest w skalniaku z cegieł to jakieś mini goździki. Ale może pokręcił i to chodziło o to co posadzone przy wiatraku właśnie hehe. Dzisiaj wtorek a ja już sercem jestem na działce. Ciekawe jak tam moje clemki. I cała reszta.
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Magdziu widziałam te truskawki o których wcześniej pisałyśmy są rosną krzaczki wygladaja ok , kwitną ,myślę , że możesz próbowac sadzic swoje.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Kasiu. Ale tata mnie przekabacił że po co mam płacić itd jak wujo nam może w lipcu po zbiorach od siebie dać. Nowe przyrosty co pójdą. Nie wiem czy to dobre rozwiązanie.. No ale może faktycznie poczekam?
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Bardzo dobre rozwiazanie ja tez bedę ze swoich przyrostów sadzić młode .
Jedyny minus to taki , że owoce bedą za rok :(
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aha, no to w takim razie poczekam. Z owocami się wstrzymam bo i tak z tych kupnych pewnie nic by już w tym roku nie było. No a tak w lipcu posadzę i za rok może już będę jadła swoje truskawki :) Dzięki że podpowiedziałaś ;:333
jarzebinka82
200p
200p
Od: 10 lip 2012, o 16:34

Post »

Hej Madziu :D ! Ty u mnie, a ja u Ciebie :;230 . Piękny ten rowerek i mini goździki cudowne ;:138 . A truskawki mus jest mieć :lol: .
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Madziu, u Ciebie coraz ładniej ;:108 , przybywa roślinek i ozdób, tylko pogody brak.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”