Siedlisko z sosnami cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.4

Post »

Marzka to, że nie miałaś więcej kasy przy sobie, to tylko na korzyść, bo jak nic wydałabyś więcej :lol:
Kotki śliczne, ale muszę Cię zganić niestety za to, że nie wysterylizowałaś kotki zanim doszło do tego czteropaku. Musisz niestety to zrobić po tym jak odkarmi młode, bo za chwilkę będziesz miała kolejny miot...i tak w kółko. Maluchy muszą być przy matce co najmniej 8 tygodni a najlepiej 12, ale te 8 to minimum. Także sama widzisz, ze takie maluchy w domu to nie taka prosta sprawa.
Chociaż nie powiem, u mnie dawno maluszków nie było ( przygarniętych miotów, nie rozmnażanych przeze mnie) i tak jak patrzę na zdjęcia u Ciebie to serce mocniej bije :D
Powodzenia w szukaniu dobrych domów dla maluchów ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kurczę, ja dalej o tym Twoim kotku myślę... pogadam z R jeszcze...w sumie mu bez różnicy, i tak go w domu nie ma, tylko kuwety czasem sprzątnie :evil:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Loki, u nas w firmie do danych i ich archiwizacji szef ma wyłączność. Nie będe w jego kompetencje wchodzić.
Cóż u Ciebie w ogrodzie? Zaraz zajrzę, bo pewnie clematisy szaleją...nie chce przegapić tego spektaklu

Madziu, sama jestem na siebie zła za ten miot kocicy. Małe będą u nas jeszcze 2-3 tygodnie. Ważne, że już jeden ma zaklepany dobry dom. Podpowiedz, czy jest szansa, zeby matka z córką się dogadały i mogłabym jedną z miotu zostawic w domu?
Właściwie to na jarmark wybierałam się z pełna premedytacją a pustym portfelem, ale potem od M wzięłam na zakupy. Dobrze, że on miał resztę na wulkanizację odliczoną.

Tymczasem niebieskości z siedliska
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

przechodzimy w żółte
Obrazek

Obrazek

i inne
Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kociaki słodkie ale też i kłopot. Pisałaś u Jule w wątku, o nich? może ktoś jeszcze przygarnie. Porób więcej fotek.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Marzenko ,ale masz kocią rodzinkę ;:333 , czyżby heliotrop już u ciebie zakwitł???
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jola, dzięki za podpowiedź o Jule. Nie, nie byłam u niej ;:124 , zaraz zajrzę. W sumie jeszcze dwa domki są potrzebne. No i dziś sesyjkę im zrobię :tan

Marzenko, heliotrop kwitnie, ale on kupny :oops: . Swojego nie udało mi się wyhodować. Siewki znikły w pyskach ziemiórek :evil: . Będę próbowac je przechować przez zimę. To taki mój eksperyment będzie.

przy obecnej aurze, nawet z domu nie chce się wychodzić. Dobrze, że domowe też kwitną :tan
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

krasnale chętni do pracy w ogrodzie, ale deszcz ciągle pada i nic nie robimy
Obrazek

kratki kupione. Czekają na wstawienie ich w ramy i będzie pergola. Powojniki już kupione i chyba zakwitna bez podpory
Obrazek

czerwona liia azjatka nn
Obrazek
na rabacie pod rajską jabłoneczką wraz z tawułą szarą i pięciornikami. Rośnie tam też róża kanadyjka i dalie pośpiesznie wsadzone, bo miejsca już na nie brakło w zagonkach, m.in.arabian night
Obrazek
Awatar użytkownika
irminka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2010, o 19:08

Post »

Marzko, pytałaś, czy kocia mama z córką dogadają się. Moja Szara i Ruda tego dobrym przykładem. Czasami fukają na siebie i gonią jedna drugą, ale za chwilę koniec nieporozumień, myją się wzajemnie i zasypiają razem :)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Irminko ;:196 , to dla mnie super wiadomość. W najgorszym razie jedna kotka zostanie u nas. Czyli tylko 2 domki sa jeszcze potrzebne.

Mam słońce za oknem. WIdok bardzo upragniony, bo właśnie w pogodzie usłyszałam możliwe burze, grad i intensywne opady w łódzkim...
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Kratki koniecznie zabezpiecz drewnochronem bo szybko ci się rozpadną, szkoda by było. Mam takie same, mocowałam do nich stalowe pręty wbijane w ziemię, tak żeby drewno nie dotykało do ziemi.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Marzenko, witam poniedziałkowo.... szkoda, że nie dotarłaś do Sulejowa - mnie też nie było... ale, za rok! :)
Piękne błękity i niebieskości - te kolory świetnie prezentują się w sielskim siedlisku.
Miłego popołudnia!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, kratki już pomalowane i pomocowane do grubszych nóg. Kupione szpikulce do ziemi, ale zamałe się okazały ;:224 . No i teraz jest dyskusja z M, gdzie ma stanąć... Ja chcę w furtce- przejściu do ogrodu z podwórka, a on gdzieś luzem w ogrodzie :twisted: . No ...miałam inne plany a teraz zmiana koncepcji i szl... mnie trafia.

Aguniu, błekitów trochę jest, głównie za sprawą irysów. Lobelia też niebieska. Jakoś wczesniej nie widziałam tego koloru w ogrodzie, a teraz, coraz bardziej zaczyna mi się podobać... Odchodzę za to od żółci i pomarańczy :roll: , zupełnie nie wiem czemu? Znów jakiś zakręt w życiu mam, czy co? Pomarańczowy to ulubiony kolor syna, więc chyba nie uda mi się go nie mieć w ogrodzie.

rącznik z siewu, podobno odstrasza krety?
Obrazek

rajska jabłoneczka rośnie, mimo przesadzania wiosennego i przeprowadzce z Łodzi na wieś
Obrazek

Rh, którego mam ...7lat.Po przesadzeniu zaczyna sie dpiero prezentować
Obrazek

Obrazek

skalniak
Obrazek

Obrazek

lewizja na skalniaku
Obrazek
Mam ich 6szt.

gożdziki na skalniaku
Obrazek

Obrazek

Obrazek

stokrotki z 10-paku, czekają na wysadzenie
Obrazek

oleander na tarasie
Obrazek

Czy u Was też jest tak dużo komarów?
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Marzenko nie wiem jak teraz ;:185 , ale dwa tygodnie temu to myślałam, że mnie żywcem zjedzą - nawet specyfiki nie pomagały.
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Marzenko komary to chyba w tym roku w promocji :;230 , piszesz ze uwielbiasz błękit w ogrodzie ,ja no cóż zdecydowanie czerwony :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Marzenko, widzę, że twoje siedlisko coraz bardziej obrasta! Jest pięknie i kolorowo! Przydałoby się trochę więcej słoneczka!
Co do komarów, to jestem cała pogryziona, chyba kupie wit B i będę łykać, podobno nie lubią i nie gryzą ;:131 Ale czy to prawda? :lol:
Pozdrawiam słonecznie ;:3
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marzenko witaj. :wit
Sądzę, że jestem na całe forum najbardziej poszkodowaną osobą przez komary. :(
Od mojego ogrodu i działki znajdują się bagna w odległości kilkudziesięciu m. Są ich całe mgławice, nogi puchną od pogryzienia, pomimo ciągłego pryskania i smarowania aloesem.
Nie można kolacji zjeść na dworze. Później, jak przyjdą suche dni i upały to jest ich trochę mniej.
Wcześnie Ci lilia zakwitła. A białe różaneczniki uwielbiam, ale mój miał tylko jeden kwiatek, pomimo przesadzenia, chociaż rośnie dobrze i ma zdrowe liście. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”