Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz. III

Post »

Madzia- ;:303 ;:303 ;:303
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Madziu, ogrom prac w ogrodzie imponujący i jak jeszcze trawnik ząłożysz to od razu będzie efekt "WOW"
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Madzia rewelacja ;:oj ;:oj bomba ;:180 ;:180
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marzenka, dzięki za uznanie ;:196 Zdjęciami będę Was teraz dręczyć do upadłego

Kasiu, dziękuję :oops: Masz racje, że kamienie na miarę ogrodu wpasowały się idealnie swoja wielkością. Skalniak na razie jest kopcem kreta, ale jesienią mam zamiar popracować nad nim 8-)

Pat, Stonhenge :lol: Teraz masz rację, że pozostaje otoczyć to wszystko roślinami i mam swój własny kamienny krąg :wink:

-- 10 cze 2013, o 09:15 --

PEPSI dziękuję ;:196 Buczek niestety na razie mini jest a podobno wolno rośnie. Czyli na efekt zaczekam do emerytury, ale nie mogłam go nie mieć :oops:

Marysiu, dziękuję. Schodki wyszły spontanicznie i tez mi się podobają. One jeszcze bardziej powiększają powierzchnię, ponieważ sprawiają wrażenie, że prowadzą do dalszej części ogrodu a tam jest już jego koniec 8-) Teraz muszę popracować nad plamami koloru jak u Ciebie, ale na razie jestem zmęczona, serio. mam brak weny a przede wszystkim chęci i sił. Nic na siłę, muszę się nastawić psychicznie.

Januszu, kamień jest nadal do oddania, czyli tylko transport pozostaje po Twojej stronie :wink: Pozwól, że nie polecę Tobie okolicznych fachowców, no wiesz jednak stosunki polsko-niemieckie niech pozostaną nadal dobre :lol:
Pytasz co będzie w kamiennym kręgu? Ławka, stolik, trawa i od wczoraj kołacze się nam pomysł basenu ;:204 Ale ten ostatni pomysł to tylko taki pomysł z serii "bez sensu"
Masz jakieś inne propozycje? ;:oj

Aguś, teraz to dopiero będzie pracy ;:oj Ale zarys jest, to wiadomo już gdzie i co robić ;:108
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Basen? Koniecznie, tylko w zestawie z czyścicielem, takim jak na amerykańskich filmach..góra 20 lat i kaloryfer na brzuchu ;:306 A tak serio, to teren w niecce masz rozległy, chyba i basen i kącik wypoczynkowy się zmieściły?
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Agunia, dziękuję za uznanie :oops: Tak, masz racje, że wgłębnik "robi" za zróżnicowanie terenu ;:108 Teraz mam i górki i dolinki na działce. na szczęście kamienie wpasowały się idealnie w cały klimat Zakola Wisły i stanowią naturalną ozdobę, bez oderwania od rzeczywistości otoczenia. Schody wyszły spontanicznie, po odkryciu belek z granitu i faktycznie, powiem nieskromnie, efekt jest świetny. Dzień trzeci, był już końcem tego etapu prac :D .

Kasiu ;:196

Marzka, też tak sądzę, że trawnik upiększy całość. Na razie jest znowu piach i piach ;:219

-- 10 cze 2013, o 09:21 --

Wczoraj usiadłam, spojrzałam i stwierdzam, że jest super, ale jest też straszny bałagan. Do jesieni muszę czekać na uporządkowanie tego co pozostało, czyli najbliższe otoczenie tarasu, oraz skalniak, który jest kupa kamieni zwana kopcem kreta. Zamiast trawy jest piach, czyli trawnik to priorytet w tej chwili.
Powiem więcej, jestem na tyle zmęczona, że nie mam chwilowo weny do pracy. Siedzę, patrzę i nic...zero chęci. Dlatego w weekend jedziemy do Warszawy do znajomych, żeby nieco odpocząć od piasku i bałaganu :D I to nie znaczy, że jestem wykończona, czy niezadowolona, o nie, ale muszę złapać oddech i nową perspektywę, odrywając się na chwilę od swojej piaskownicy.

Jak wrócę to zajmę się różanką :wink:
Niestety 'Natasha Richardson' odchorowuje rewolucję. Musiałam obciąć pąki kwiatowe, żeby miała więcej siły na aklimatyzację.
Tak wyglądała tydzień temu, jak rosła sobie w donicy:
Obrazek

Obrazek

teraz :(
Obrazek

Ale jak na razie to jedyna ofiara rewolucji i jeszcze mam nadzieję ja odzyskać :uszy

O przepraszam, była jeszcze jedna ofiara, ale to przed rewolucją. Wspominałam Wam kiedyś o planie przesadzenia róży dzikiej zza płotu do siebie, prawda? Mój teśc postanowił, ze pod moją nieobecność zrobi to sam...
Efekt:
Obrazek
Biedna róża rośnie teraz w Krainie Wiecznej Zieloności.

-- 10 cze 2013, o 09:23 --

Monia ;:196

Pat basen oczywiście tylko w zestawie ;:215 Ten basen to takie naprawdę luźne skojarzenie, bo on nijak mi nie pasuje do ogrodu naturalistycznego, chyba, że w formie stawu :lol:
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Madziu. Ciachnija ja przy korzeniu, podlewaj i zobaczysz jaka piękna wyrośnie ;:196
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu ;:196 wygląda bosssko :D
Nic dodać nic ująć.
I takich fachowców lubię - zamawiam, przyjeżdżają, robią co należy, żadnych dodatkowych czasów na smęcenie, kawki, herbatki, obiadki, sprzątają po sobie, ja płace i wyjeżdżają. Ja jestem zadowolona i oni też bo mogę ich polecić i będzie może klient.
A merytoryczne rozmowy są jak najbardziej wskazane o czym sama się przekonałaś przy rozwiązaniu schodkowym.

Różyczkę dobrze, że ciachnęłaś bo bidula by się męczyła a tak możesz mieć dodatkowe przyrosty :wink:

A teraz możesz sobie zalegać na tarasiku i podziwiać w zadowoleniu, że kolejny etap stworzenia ogrodu za Tobą
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Ale kawał roboty już masz za sobą ;:oj ;:oj ;:oj Oj będzie cudaśnie Madziu. ;:167
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Madziu - super to wymyśliłaś ;:138 ;:180
Co do basenu to czytałam kiedyś taką książkę Wiosna w różanach - romansidło ale sporo informacji ogrodniczych i tam zamias basenu mieli staw, w którym pływali więc może to jest pomysł :?:
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Madziu, mam nadzieję, że dzikiej róży nie wywaliłaś? To jest normalny objaw przesadzania tak dużych róż. U mnie było tak samo i w dodatku dosyć długo nie dawała znaku życia, a teraz króluje z kwitnieniem. Rozważyła bym też ciachnięcie jej przynajmniej o 1/3 ;:108. Nie jestem ekspertem różanym, ale doradzam nauczona własnym doświadczeniem ;:108
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Magda, opoczynek bardzo ci się przyda, załużyłaś na niego jak nikt inny. Tyle roboty ;:oj . Efekt już widać, a będzie z tego co widzę super!
Miałaś nosa z tymi kamieniami ;:108
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Madzia, jakie postępy ;:oj Wreszcie masz ekipę z prawdziwego zdarzenia. Efekt świetny, i te schodki jak zaplanowane. ...bardzo dobrze się wpasowały dodając głębi i powiększając optycznie i tak już gigantyczną działkę ;:306
Bardzo mi się wszystko podoba ;:180
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Marzka, tę Nataschę Richardson skróciłam o połowę i też liczę na jej kwitnienie :D

Ilonka, dokładnie tak jak mówisz ;:108 Fachowcy od Pani P to pierwsza liga i moge ich polecać w ciemno. Zresztą ja to wiedziałam wcześniej i dlatego tak cierpliwie czekałam na projekt i jego realizację, pomimo poślizgów :D Ja odjeżdżali to dostałam pochwałę, że współpraca z takim klientem jak ja to sama przyjemność :oops: Miło mi, nie powiem :D

Justynka, dziękuję ;:196

Maliola, staw byłby fajny, ale ja unikam dodatkowych obowiązków i dlatego też oczko wodne sobie podarowałam :wink: Dziękuję za odwiedziny :D

Madziu
... wywaliłam :oops:

Iwonka,
serdecznie dziękuję :D Te kamienie to był taki szczęśliwy zbieg okoliczności :tan

Jolu bardzo dziękuję za uznanie. Schodki dają dokładnie taki efekt o jakim piszesz. Cieszę się, że to widać ;:108 Teraz już można sadzić i sadzić....
Tak, lubię koty ;)
borowina
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 23:26

Post »

Ależ pracy wykonanej ;:63 ;:215 Jest super. Te wielkie kamienie są fantastyczne. Oczami wyobraźni już widzę jak pięknie się wkomponują w całość aranżacji. Super! Odpoczynek się należy ;:19
Zapraszam do mnie
Powstający ogród
Celina
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”