Pod Jesionem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem

Post »

Jaśminem dzielisz? Mnie właśnie M wczoraj skosił sadzonkę.
Z deszczem to już przesada. Co do siania trawy. Kupiłam taką specjalną na cieniste miejsca. Zgadnij gdzie M ją wysiał? na tzw.patelni, słońce tam świeci cały dzień od wschodu do zachodu. Jak to zobaczyłam to nasiona schowałam. Tak dobrze, że teraz miesiąc chodze i ich szukam ;:306
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Marzka! Dzielę jaśminem, bo mam sporo i dla Ciebie też jest! ;:215 Muszę tylko obmyślić sposób na dostawę, bo pocztą się nie sprawdza.
Witaj w Klubie! Ja ostatnio zaczęłam szantażować rodzinkę, że jak Oni nie posprzątają, to ja ,,schowam" :;230 momentami nawet działa. Przedmioty odnajdują się czasem po dwóch - trzech latach ;:215
Wczoraj rano szukałam w ten sposób kluczyków do samochodu. Mam stałe miejsca i jak tam ich nie ma wpadam w panikę. Straciłam ponad 10 minut, ale choć myślałam już poważnie, że to na 100% znak z niebios, coby do pracy nie iść tylko do ogrodu, to jednak wyjechałam.
Wczoraj ogólnie był dzień odkryć.
1. Jak wcześniej wspomniałam odnalazłam kluczyki.
2. Czasem warto przycinać krzaczki przed bramą wjazdową, bo można poznać w realu forumową koleżankę, która jako dobry duszek podrzuca cenne sadzonki pod bramę i znika niczym dobra wróżka - Marylko ;:196
3. Warto na czas czytać posty na FO - na szczęście ten o ucałowaniu Marylki od Tosi przeczytałam i zrealizowałam dosłownie! ;:196
4. Odkryłam, że pójście na piwo z koleżankami z liceum dużo korzystniej wpływa na stan mojego zdrowia niż rwanie włosów z głowy ,,...O rany, za którą robotę się łapać..."
3. Trzeba częściej wychodzić (ostatnio to do mnie goście przybywali), a przynajmniej zaglądać do wyjściowej torebki, to nie trzeba latać z obłędem w oczach ,,...jaki nowy schowek wymyśliłam na kabel od aparatu"
4. Muszę więcej pić, bo stanowczo lepiej się czułam po dwóch piwach, niż po jednym" i to zarówno wczoraj wieczorem, jak i dziś rano (nie śpię od 5.20).
Dalsze odkrycia i zdjęcia w kolejnym odcinku, teraz trzeba rozwiesić pranie, zrobić śniadanko dla H i migiem do ogrodu.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ha ja mam takiego lenia po pracach ogrodowych, że pranie dopiero teraz wstawiam. :;230 Wszystkie kości mnie bolą od tej gimnastyki, a mój M mi mówi ty piel warzywa, a nie kwiaty, ale jak tu go posłuchać? :wink: Wszystko strasznie zarośnięte, a czasu mało, jeszcze muszę młodego na zajęcia szkolne zawieźć, bo ma jakieś warsztaty. Kto to wymyśla, żeby w sobotę szkoła była? A do tego mój ogródek przestał mi się podobać, bo z połowę trzeba wywalić z tego gąszczu, a tu Poświętne niedługo. ;:223
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! :wit Ja dziś planuję ostro nadgonić prace w ogrodzie, więc na 100% przyjadą goście. :;230 Mój warzywnik jeśli zawiera jakieś roślinki, to są to chwasty, bo tylko one wzeszły :evil:
Moja córcia w Toruniu i tęsknię za Nią bardzo, może jutro ja zobaczę :tan
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No ja niewiele nadgoniłam w warzywkach :roll: co za dziw natury, że w warzywniku cięły komary, a w kwiatowym nie. :;230
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu! Szkoda, że nie wpisałaś tego odkrycia wcześniej ;:306 Jestem dosłownie ,,pożarta" siadało na mnie po kilka naraz ;:223
Dziś opieliłam ogórki (zbyt dumna nazwa mało wzeszło), selery i pory. Cebula i fasolka niedawno siane więc wyjątkowo nie ma co pielić. Pozostały się do opielenia zioła, poziomki, buraczki i muszę wysiać po raz trzeci marchewkę i pietruszkę, ale nie wiem czy jest jeszcze sens ;:223
Mam do opielenia prawie wszystkie kwiaty, jakbym tam poszła to może mniej by mnie zżarły ;:145
A zapomniałam, że tunel też już muszę oplewić. ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Renatko moje ogórki też marnie wzeszły i dosiewałam, zastanawiam się czy jednak nie posiać w tunelu? marchewka nawet rośnie ale najładniej rosną buraki pastewne dla kurek, może się podzielą z nami :;230 :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu! Nie jadłam jeszcze pastewnych, ale zawsze musi być pierwszy raz ;:306 Mnie drugie sianie to dosłownie wypłukała ulewa. ;:145 Teraz marchewka wyrośnie gdzieś w trawie ;:306
Było dziś nadal zbyt mokro, żeby spokojnie wypielić, a do pełni szczęścia właśnie znów kapie ;:124
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Reniu to ty chyba z innej strony Płocka mieszkasz niż ja ;:306 bo u mnie sucho i całkiem dobrze się piele tylko te komary. ;:202 Fakt ostatnio wszystkie burze mnie omijają i na Płock idą. ;:224
Mój ogródek cz.1
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit U nas padało, ale nie mocno. Po godzinie mogłam skosić trawnik. Chwasty i u mnie się pokazały w postaci trawki i maleńkich pokrzywek. Urywam korzonki i wtykam w ziemię. Mięciutko jest wszędzie, więc nie ma problemu. Pokrzywę układam w kompostowniku. Jest jej dużo w chaszczach, więc korzystam do woli. Muszę Ci powiedzieć, że pokrzywę rwę bez rękawic. mróweczki mam w całej ręce przez dwa dni. Podobno, to samo zdrowie.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fałszywy alarm :twisted: H mnie wkręci :twisted: Byłam właśnie na spacerze z moim Murzynkiem i nic nie pada!
Aniu! Więc jednak z tej samej strony Płocka jestem :;230
Tosiu! U mnie chwasty to prawdziwe chwasty :oops: Na grządce z selerami i porami praktycznie tylko te ostatnie wystawały przed pieleniem.
Mój psiunek jest chory, kuleje od kilku godzin i ewidentnie prosi o masowanie bolących okolic. :(
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

W związku z odnalezieniem kabla do aparatu należałoby pokazać cokolwiek z ogrodu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mają gniazdo u sąsiadów, ale co roku słyszę ten sam tekst ,,... My tam nie chodzimy...'' Jasne oni nie, ale my tak ;:223 , a najmłodszy sąsiad ma ok 7 lat więc chyba dla jego bezpieczeństwa należało by zrobić z ty porządek, bo to raptem dwadzieścia parę metrów od ich domu. :twisted:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

;:oj Cudne masz hosty i lewisje. A co do szerszeni, to zadzwoń do straży pożarnej i oni zawsze przyjadą i usuną gniazdo. Masz prawo się bać i masz prawo do reakcji. Ośmielę się powiedzieć, że twoi sąsiedzi są po prostu nieodpowiedzialni, a wręcz głupi. Na ogródki przyjeżdżają bez oporu. Zrób to. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

eeee...aż tak to Cię nie podlało, skoro masz jeszcze niecierpki i petunie...ja już nie, petunie zalane, resztki zezarte przez ślimaki, niecierpki ledwo dychają :( A co to jest te drobne malinowe i pomarańczowe kwiatki?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”