Mój kwiecisty zakątek cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek cz.5

Post »

Tadziu bo jesteś rodzynek prawie w tym babińcu to dziewczyny lgną do Ciebie i dzielą się tym co mogą ;:108
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wiesiu , moje iryski trzymały się w tym roku , przedwczorajsza zlewa położyła je. Za dużo mam wszystkiego , myślę o palikowani ostróżek. ;:131
Doti , nie jadę , jak widać. Może w przyszłym roku. Baw się dobrze. A iryski oglądaj do woli ;:215
Elu , dlatego , że tak piękne , zawładnęły mną. Na zawsze. ;:108
Jaguś , tak za bardzo to jeszcze nie poukładałem . Ale z pomocnikiem za kilka lat poukładamy tak jak ma być. Tyle tego że nie da się zrobić w rok. Gdyby dali mi płot przesunąć ;:131 Mogła być wpaść na trochę dłużej niż na 3 minuty, może byś coś doradziła ;:215
Tereniu , moje na szczęście nie chorowały w tym roku. Poprzednie lata przerzedziły je nieco. Deszcz także już zrobił swoje. ;:202
Dzięki Bogusiu ;:168 Pozdrówka
Gosiu witaj ;:168 Kolega ma takich znacznie więcej , porażają swym widokiem. ;:215
Ewuś tuli , moje oczko dalej w planach. Nie wiem , czy powstanie w tym roku. ;:131 A Twoje to raczej stawik , nawet popływać w nim można. moje będzie tylko miniaturką Twojego .
Gosiu Margo , Irysy potrzebują sporo miejsca , fakt. Sadzisz szczypiorek , za dwa lata wielka kępa.Ale chociaż kilka posadż.
Dorciu , to zarażliwe. Może stare odmiany nie były tak pociągające. Nowe są o niebo ładniejsze. Ja nie cierpiałem kwiatów w niebieskim kolorze, sam nie wiem dlaczego . Teraz nie mam obiekcji do żadnego koloru.
Aguś , wielu forumków ma jeszcze ładniejsze iryski , wielokrotnie wymieniana Genia , na ten przykład.
Ty nie wykręcisz się brakiem miejsca ;:306 ;:306 ;:306 Chyba że do aranżacji nie będą pasowały , bo to u Ciebie na najwyższym poziomie. Jedyne wyjście nowa rabata. Choć to tyle pracy z usuwaniem trawnika. Pan M zapewne pomoże :wink: Warto będzie , zapewniam Cię. ;:215
Karolinko , na razie tylko praca. Może zmieni się coś w najbliższym czasie. Na działkę tylko z doskoku. Jak pada nie pracuję zarobkowo i jadę walczyć z chwastami. Teraz rosną niesamowicie. Strach myśleć co będzie , jak zaświeci słońce. ;:oj
Lidziu , ja do wczoraj także nie widziałem ;:185 Przejeżdżając zauważyłem i zawróciłem by z bliska zobaczyć. Normalnie bordowy , oczom nie wierzyłem . Jutro może fotkę cyknę. Dowiem się także skąd go mają. To poprzedni właściciel sklepu ogrodniczego . Przeszedł na emeryturę. Ma swoje dojścia. ;:333
Aninko, witaj ;:168 Bardzo je lubię i dlatego tyle ich mam. Nawet te starsze odmiany .
Marysiu , tak się składa , ze ta branża przez Panie opanowana. Z Genią kilka wymian zrobiliśmy. Ja też mam kilka roślin z górnej półki . To najtańszy sposób zdobywania rarytasków. ;:215
Spokojnej nocki i ładnej pogody na weekend.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Tadziu :D Jestem u Ciebie pierwszy raz i jestem zachwycona i pod wrażeniem że mężczyzna ma taki piękny ogród ;:138
Aż oczu oderwać od tych kwitnących piękności nie mogę :D :)
Iryski przecudowne :D :roll:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

:wit Tadziu
O bordowym dyptami pierwszy raz słyszę, koniecznie zrób mu fotkę bo ciekawa jestem jak wygląda, takiego to pewnie i ja bym kupiła, a jak się nie da to może poproś o nasioka to uda się uzyskac sadzonki? Widziałam tez na forum u piotrka (Piotr=)) o kremowych kwiatach http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=490
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Pauli , witam w moim zakątku :D Miło mi , że się podoba ;:180 :D
Kwitnące piękności tak , ale jak wies aparatem można dużo rzeczy ukryć. Zapewniam Cię , że mam sporo takich miejsc nie do pokazania :wink: :D
Iwonko , o kremowym także nie słyszałem. ;:185 Białego miałem kilka razy , chimeryczny i wcześniej czy póżniej padał. Ten bordowy rośnie przy chodniku , na zewnątrz ogrodzenia , tak że nie muszę nawet prosić o pozwolenie sfotografowania. ;:108 ;:108 Poproszę jedynie o nasionka ;:215
Miłego dzionka wszystkim ;:3
:D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tadziu,witaj porannie.U mnie od rana piekne słońce,cudowna rosa i chce się żyć przy takiej pogodzie.Miłego dnia.
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Irysy kojarzą mi się z dziadka ogródkiem :lol: . Miał ich przeogromną ilość - zawsze po cichu je zrywałam i zawsze opr dostawałam ;:306
Masz Tadku niesamowitą ilość i w całej palecie barw- piękne ;:167
Pozdrawiam. Ewa
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Gosiu , podobnie u mnie było z rana .Cały dzień paliło słońce, wiatr nzanikł, bylo piekielnie gorąco . wieczorem przeszła burza, ale mnie minęła . Tylko kilka kropli spadło. Pewnie naszych Naburzańskich forumków zalało. Obie Anie , Zytkę i Janusza Drozda.
Ewciu , dawno Cię nie odwiedzałem , wracam póżno z pracy i nie zawsze mam już chęć na cokolwiek więcej niż podusia . Może niedługo zmieni się trochę. A kolekcja irysów powiększy się, i to znacznie. Mam już kilka nowych , za miesiąc będą z ''górnej półki'' . Dzisiaj nie mam już zdrowia. Wpadnij jutro , będą fotki irysów z ogrodu kolegi . Pewnie znajdą się i u mnie za 2-3 lata. Załatwiłem sobie prawo pierwokupu :D :wink:
A na dzisiaj mam inny rarytasik , dyptam bordowy. ;:108 ;:108 ;:108 ;:108 Po rozmowie z ''właścicielką'' dwu młodych i kwitnących roślin dowiedziałem się , że to mutanty . Jeden ''wyparował'' , dwa są .Jeżeli z nasion wyrosły 3 zmutowane jestv nadzieja , że będzie więcej . Zamówiłem nasiona ;:215 ;:215 Mam obiecane.
Fotka nie oddaje całkowicie koloru , zapewniam , że jest znacznie ciemniejszy od różowego. Żałuję , że nie zrobiłem obu razem. ;:131

Obrazek
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Piękny kolorek ;:167
Pozdrawiam. Ewa
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Nie za bardzo wierny kolorek , może jutro przy innym , lepszym świetle lepiej wyjdzie. ;:108
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Ale cudo ;:138
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Lidziu , aż się wierzyć nie chce , że tak z niczego zmutował się i to właśnie u mnie w okolicy. Jest trochę bardziej ciemniejszy niż na fotce. Tutaj wyszedł jak bardzo jaskrawy , ciemny róż. ;:131
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Proszę, proszę.....jakie mutanty do Ciebie zawędrowały. ;:224
Iryski z górnej półki....???....ciekawam co to za cudeńka będą.
U mnie też było piekielnie gorąco i duszno, burze kręciły się dookoła, ale mnie ominęły na szczęście.
Grażyna.
kogro-linki
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Grażka , jak chcesz zobaczyć górną półkę irysów wpadnij jutro. Nie mam już ochoty na obróbkę fotek. Zapewniam , warto będzie. Dużo od Roberta leśniczego. ;:215
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

No to wpadnę. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany