Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiocha, tu się narodziłam na nowo!

Post »

Fantastyczna maszyneria Ałło!!
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

aż dziw że taka malutka maszynka tyle potrafi ;:oj gratuluję nabytku :uszy ;:215
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Ałło-łupy niesamowite,ta prasa- odciskacz do sera może być bardzo stara,a nie ma się w niej co zepsuć.Śmietana kozia jest biała?Krowia kremowa,lekko żółtawa.Życzę by się produkcja mleczna rozwijała aż po sprzedaż`wysyłkową.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ale świetne rzeczy złowiliście! to kiedy uruchamiasz produkcję komercyjną nabiału? :wink: Przesyłkę dla Ciebie wyśle niestety dopiero za parę dni, bo w niedoczasie strasznym jestem :oops:
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ałła he, he wspaniale śmietana swoja ..oj ja też bym chciała mieć taką maszynerię...pokazałam eM
a on ale krowy nie mamy ...a co za trudność kupować mleko prosto od krowy...bardzo ta maszyneria przypadła mi do gustu... :)
...owocnej pracy w robieniu serów ...chyba będą mi śniły się kozie serki... ;:306
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43

Post »

Toż ja już tak uruchomiłam "produkcje komercyjną", że już brakuję mleka :roll: , staram się nie mówić o tym M. bo on tylko czeka na pretekst, żeby kolejną kozę zaadoptować :;230
Ostatnio, jak przywiozłam nabiał do "punktu odbioru" :D , mam taka koleżankę, co zdrowo się odżywia i otacza się ludźmi, którzy też tak się odżywiają :;230, zbiera mi zamówienia, umawiamy się na konkretny dzień i przywożę, no to musiałam, prawie jeszcze ciepłe jogurty im przywieźć, powiedziałam, że jak chcą, to niech piją jako kefir a jak chcą jogurt, to muszą wstawić do lodówki i zaczekać dwa dni :;230 , bom się nie wyrabiam!! A jogurt potrzebuje czasu na zagęszczenie.

Eeee tam, nie widzieliście jakie "skarby" M. w swoim królestwie ma :D , moje, wszystkie popakowane w pudłach i czekają aż przeprowadzimy się do nowego domu, a eMa porozwalane wszędzie .

Ewa, tak, śmietana kozia jest śnieżno biała, masła jeszcze nie robiłam - surowca brak - kasę trza zarabiać :;230 ale ponoć też białe, wyczytałam, że w produkcji towarowej, do śmietany i masła koziego dodają żółte barwniki ... a z resztą, gdzie ich nie dodają?!! :evil:
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Aluniu - a czy planujesz sprzedaż serków na FO?
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

MaGorzatka pisze:Aluniu - a czy planujesz sprzedaż serków na FO?
do tego pokrętną drogą zmierzały moje indagacje... :wink:
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Żółtych barwników nie dodają tylko tam gdzie dodają inne kolory...Dawniej masło sokiem z marchwi podrasowywali na złoto.Przynajmniej nie szkodził jak te E ileś.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu, chmm... a można tak?! :;230 No chyba, że zorganizujemy jakiegoś/czyjegoś eMa - kuriera, który jeździ w delegacje na Ukrainę, bo my, prawie, przy samym Bugu mieszkamy ... ale, dzięki Bogu, w bezpiecznej odległości, powodzi nam nie straszne ... no chyba że powódź w ogrodzie, którą przeżywam obecnie. Kapusty poległy wszystkie ;:145 , dzisiaj wreszcie, kładąc przed sobą deseczkę, jakoś do nich dotarłam ... i nie utonęłam, masakra, one bidne, walczyły dzielnie, posiniały, sfioletowiały, nawet jakieś listki pojedyncze powypuszczały a na koniec się poddały i zgniły :( Obawiam się, że ten sam los, dosięgnie czosnek. No to powiem Wam, że bez kapusty to jeszcze pół bidy ale bez czosnku będzie ciężko, jam jestem "czosnkowa babka", przecie z Ukrainy pochodzę, słonina, czosnek i cebula musi być!! :;230 ;:306

Dzisiaj wieczorem, właśnie, mieliśmy taki dialog z M.

- Chcę mi się kromkę świeżo upieczonego chleba z plasterkiem słoniny i chyba zaraz sobie zjem ... bo przecież jestem Ukrainką :D

- Aha, a mi się chcę kilka kromek świeżo upieczonego chleba z dżemem i mlekiem i chyba też zaraz sobie zjem ... bo jestem Polakiem ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Alu maszyneria bardzo ciekawa, a te praski do sera to w muzeach widuję :;230
Ja w dalszym ciągu do koziego mleka nie startuję więc na południe nie będziesz musiała wysyłać, chociaż po prawdzie miałam nadzieję spróbować na zlocie ociupinkę, żeby albo zmienić zdanie albo się w nim utwierdzić.
To czuję że jak będziecie się przeprowadzać do domu to otworzysz nowy wątek narzędziowy :uszy
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, taaak, już nie mogę się doczekać żeby powystawiać na półeczkę ( którą M. cały czas obieca zrobić ... ale nie ma wpisanej do "listy priorytetów" :D ) swoją kolekcje czajniczków/imbryczków, lamp naftowych, starych żelazek i innych dupereli :;230

Misiu, masz racje, nie wiem czy to wyjdzie taniej ale swoje to swoje, powiem Wam, że nie jestem przesadnie brzydliwą bo inaczej nie mogła bym mieszkać na wsi :D ale nie zjem/wypije nabiału swojskiego od osoby, której nie znam osobiście i nie wiem na ile owa osoba utrzymuję narzędzia/pojemniki do robienia nabiału, w czystości. Mówię tak, bo widziałam kilka gospodyń które po przecedzeniu mleka opłukują chusty serowarskie/pieluchy tetrowe w misce z zimna wodą, w której kilka godzin temu były zmywane naczynia po obiedzie, wykręcają i kładą ten szaro - bury zwitek w rogu zlewu, zostawiając do następnego udoju ... fuj ... ohyda!! Moje ściereczki i chusty, po upraniu lądują na sznurku bieliźnianym pod jesionami, nie zależnie od pogody wiszą tam i się wietrzą :D , jestem zdania, że lepiej niech je deszcz namoczy i wiatr wysmaga, jak będą się kisić w pomieszczeniu i mnożyć bakterie i różne świństwa!!
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Romaszko jak ja lubię bywać u Ciebie..............jak Ci mężuś miłości nie wyznał ostatnio, to ja to zrobię ;:306 normalnie kocham Cię ;:196
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bogusiu, mojego eMa do gadatliwych i wylewnych, zaliczyć trudno :D Ale ponieważ jestem normalna kobietą i czasami potrzebuje usłyszeć coś miłego i się utwierdzić, że wybór czwartego męża był słuszny :;230 to się wzięłam na sposób i raz na jakiś czas mówię: Dla czego nie mówisz, że mnie kochasz?? Na co mąż, niezmiennie odpowiada: Bom ci już mówiłem a ja swojego zdania nie zmieniam :;230
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Właśnie powiedziałam do mojego H. (to mój M, ale jakoś tak z imienia mi lepiej :;230 ), że odkąd wróciłam na łono forum zupełnie przestałam czytać książki. To jest lepsze! ;:196
Tak się ucieszyłam z Waszych nabytków, jakbym sama prezent dostała. ;:196
Myślę mój ty ,,Rumianku", że powinnaś nastawić się również na agroturystykę i przynajmniej ,,formkowe" koleżanki napaść w ten sposób serkiem.
Zorganizuj jakieś spanie, a ja jadę do Ciebie na agrowczasy ;:306 Ty zarobisz, a ja pojem dobrych rzeczy! ;:215 My harcerze, to dużego zbytku nie potrzebujemy. ;:224
P.S. jeszcze się nie spakowałam, wiec się nie obawiaj nagłego najazdu ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”